Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Son anda engellediler!

        Bingöl'de terör örgütü PKK tarafından güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda kullanılmak üzere bir menfezde 4 ayrı tüp içerisinde gizlenmiş patlatılmaya hazır toplam 100 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi. Amonyum nitratla güçlendirilen patlayıcının tahrip gücünün çok yüksek olduğu ve kullanılması halinde büyük bir facianın yaşanabileceği belirtildi.

        Aydın ARIK / BİNGÖL (AHT)

        FÜNYELERİ TAKILIP KULLANIMA HAZIR HALE GETİRİLMİŞ

        Bingöl'de polis ve jandarma ekiplerinin ortaklaşa yaptığı çalışmalarda, kente patlayıcı madde getirildiği istihbaratı alındı. Araştırmayı genişleten güvenlik güçleri patlayıcıların Bingöl-Elazığ Karayolu'nun 3. kilometresindeki Kurudere köyü yakınlarında bir menfeze gizlendiğini tespit etti. Bölgede geniş güvenlik önlemi alan ekipler, yaptıkları aramada 4 ayrı tüp içerisine yerleştirilmiş 100 kilo patlayıcı buldu. Fünyelerinin de takılarak kullanılmaya hazır hale getirildiği belirlenen patlayıcıların eylem hazırlığındaki teröristlere verileceği belirlendi. Amonyum nitratla güçlendirilen patlayıcının tahrip gücünün çok yüksek olduğu ve kullanılması halinde büyük bir facia yaşanabileceği belirtildi. Güvenlik güçleri patlayıcı etkisiz hale getirirken, bölgede geniş kapsamlı arama çalışmaları sürdürülüyor.

        Bombanın bulunduğu bölgenin yakınlarında 19 Ağustos 2011'de Bingöl'den Elazığ'a giden askeri konvoyun geçişi sırasında patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatılmış, şans eseri ölen ya da yaralanan olmamıştı.

        Bodrum'da pansiyona konulan bomba patlamadan ele geçirildi

        Muğla'nın Bodrum ilçesindeki barlar sokağında bir pansiyona düzenlenen operasyonda bir spor çanta içinde uzaktan kumandalı ve patlatılmaya hazır durumda 2 kilo 140 gram ağırlığında patlayıcı ele geçirildi. Operasyonda daha önce Antalya'da bombalama olayına karıştığı ve PKK üyesi olduğu iddia edilen bir kişi yakalanarak gözaltına alındı. Zanlının Bodrum'a bir gün önce geldiği ve barlar sokağında keşif çalışmalarında bulunduğu iddia edildi.

        Kadir TAMER / MUĞLA (AHT)

        Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı 16 kişilik özel ekip ve 20 sivil polis, dün gece yarısı Bodrum'un Kumbahçe Mahallesi'nde 'Barlar Sokağı' olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir pansiyona operasyon düzenledi. Operasyonda PKK terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen ve henüz kimliği açıklanmayan bir kişi, 2 kilo 140 kilogram A4 patlayıcı ile yakalandı. Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ergin Sıcakdemir ve Ankara'dan gelen iki üst düzey yetkilinin yönettiği operasyonda ele geçirilen patlayıcının telefonla uzaktan kumanda edildiği belirlendi.

        Operasyon sırasında Cumhuriyet Mahallesi polis tarafından kuşatılırken, olay yerinde bomba imha uzmanları pansiyon içinde ve Barlar Sokağı'ndaki otomobillerde, çöp kovalarında 'Lady' adlı özel eğitimli köpekle arama yaptı. Yapılan aramalarda bölgede başka patlayıcıya rastlanmadı. Yapılan ilk incelemelerde Bodrum'a bir gün önce gelen bombacının gündüz saatlerinde kendisine tatilciymiş görüntüsü vererek Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni ilçe merkezinin çeşitli bölgelerini gezdiği, Barlar Sokağı'ndaki bar ve diskolara girerek eğlenenleri izleyerek keşif yaptığı ortaya çıktı. Zanlının Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan ilk sorgusunda polisin sorularını yanıtlamadığı öğrenildi.

        7 BİN DOLAR VE İKİ PASAPORT BULUNDU

        Nefesleri kesen bir operasyon ile yakalanan bombacının tam bir profesyonel olarak hareket ettiği, odasında yapılan aramalarda A4 patlayıcının yanı sıra 7 bin dolar ve iki sahte pasaport ele geçirildiği öğrenildi. Polis, bombacının Bodrum'da eylemini gerçekleştirdikten sonra Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası üzerinden İtalya'ya gitmeyi planladığı ihtimali üzerinde duruyor.

        ANTALYA'DA BOMBALAMA EYLEMİNİ YAPMIŞ

        Bombacının 28 Ağustos 2011'de Antalya'nın Kemer ilçesinde plajda meydana gelen ve sıçrayan taşlarla bazı turistlerin hafif yaralandığı patlamanın faili olduğu açıklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ