Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehitlerimizi uğurladık!

        Siirt'in Pervari ilçesindeki Belenoluk Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen askerler memleketlerinde törenlerle toprağa verildi. Törenlerde şehit yakınları güçlükle ayakta dururken, törene katılan vatandaşlar teröre tepki gösterdi.

        İZMİR

        Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat ile jandarma er Önder Turgay'ın cenazeleri İzmir'de toprağa verildi.

        Şehit Başçavuş Canbulat'ın cenazesi, Bayındır Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulan kortej eşliğinde Zeytinova beldesine getirildi. Şehidin 13 yaşındaki kızı Beyza da cenaze aracında yer aldı. Zeytinova Merkez Camisi'ndeki törende gözyaşı döken şehidin eşi Özlem Canbulat, kızı Beyza, kardeşleri Mustafa Canbulat ve Emine Dinçer, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. 1,5 yaşındaki Berna da babasının cenaze törenini aile yakınlarının kucağında izledi.

        Törene katılanlar arasında yer alan AK Parti İzmir milletvekili Nesrin Ulema, şehidin eşi ve kızının yanında yer alarak, teselli etti. Tabutun başında ''her şey yarım kaldı'' diyerek ağlayan Mustafa Canbulat'ın, emekli olduktan sonra ağabeyi ile iş kurmaya hazırlandığı öğrenildi.

        Şehidin cenazesi öğlen vakti kılınan namazın ardından Kızbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        Cenaze törenine İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Nesrin Ulema, CHP milletvekilleri Aytun Çıray, Mehmet Ali Susam, Mustafa Moroğlu, Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

        JANDARMA ER ÖNDER TURGAY'IN CENAZESİ

        Pervari'deki saldırıda şehit düşen jandarma er Önder Turgay'ın Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'ndeki cenaze törenine ise şehit erin babası Abdülkadir Turgay, kardeşlerinden Ercan Turgay, İzmir Vali Yardımcıları Nevzat Ergün, Mustafa Aydın, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Güney Deniz Saha Komutan Vekili Tümamiral Hasan Şükrü Korlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti İzmir milletvekilleri İlknur Denizli, Ali Aşlık, CHP milletvekilleri Musa Çam, Erdal Aksünger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, emekli Orgeneral Fikret Küpeli, bazı ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan babası ve kardeşi gözyaşlarına boğuldu. Cami önüne gelen ve ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' sloganı atan gruba seslenen şehit yakınları, ''İyilik yapmak istiyorsanız dua edin lütfen'' diyerek grubu susturdu.

        Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de saf tuttu. Şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşınarak askeri top arabasına konuldu ve cenaze protokol tarafından selamlandı.

        Bu sırada cami önünde toplanan ve Türk bayrakları açan grubun ''PKK Meclis'te yurtseverler hapiste'' sloganına tepki gösteren şehit yakınları ''Vatan hainleri sizsiniz'' diye bağırdı. Bir şehit yakını da ''Taşkınlık yapmayın, bu parti meselesi değil. Başbakan'a da Selahattin Demirtaş'a da sesleniyorum, gelsinler gencimi geri versinler'' dedi.

        Şehit yakınları, çevredekiler tarafından sakinleştirilirken, polisler de slogan atan grubu uzaklaştırdı. Şehit erin cenaze Kadifekale Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

        ANTALYA

        Şehit jandarma er Adem Yörük'ün cenazesi, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde toprağa verildi.

        Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alınan şehit Yörük'ün cenazesi, askerler eşliğinde cenaze aracına konularak, buradan memleketi Korkuteli ilçesine bağlı Küçükköy beldesindeki baba evine götürüldü. Morg çıkışında Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de hazır bulundu.

        Şehit Yörük'ün cenazesini taşıyan araç Küçükköy beldesinde binlerce kişi tarafından karşılandı ve ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganlarıyla baba evine getirildi. Daha sonra evden çıkartılan şehit cenazesi omuzlara alınarak törenin yapılacağı Merkez Camisi önündeki alana taşındı.

        Törene, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Namık Boran, AK Parti Antalya Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Menderes Türel, Gökçen Enç, CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Gürkut Acar, Yıldıray Sapan ile Yörük'ün yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanlığı da cenaze namazının kılındığı Merkez Camisi'ne çelenk gönderdi.

        Tören öncesi şehit Adem Yörük'ün babası İlyas Yörük, annesi Meryem Yörük, kardeşi Mükerrem Yörük ve nişanlısı Özlem Karadağ'ın güçlükle ayakta durabildikleri görüldü. Oğlunun tabutuna sarılan baba İlyas Yörük, ağlamayacağını söyledi.

        Saygı duruşu ile başlayan törende şehit Adem Yörük'ün özgeçmişi okundu. Cenaze namazı Antalya İl Müftüsü Mahmut Yeleser tarafından kıldırıldı. Cenaze namazından sonra şehit Adem Yörük'ün tabutu bir süre askerler tarafından taşındıktan sonra vatandaşların omuzlarında Küçükköy Mezarlığı'na getirildi. Cenaze, dualar eşliğinde toprağa verildi.

        KONYA

        Şehit jandarma er Halil İbrahim Türkmen'in cenazesi memleketi Konya'da toprağa verildi.

        Jandarma er Türkmen'in cenazesi Konya merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada vatandaşlar ve şehidin yakınları, ''Kahrolsun PKK'' sloganı atarak, ağlamayacaklarını ve ayakta durarak kimseyi güldürmeyeceklerini söyledi. Daha sonra şehidin cenazesi, Mürşitpınar Cami'ne getirildi. Burada şehidin 8 yaşındaki kız kardeşi Nermin'i, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan teselli etti.

        Belirli aralıklarla tören alanına gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

        Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'' sloganları eşliğinde Konya Şehitliği'ne getirilen jandarma er Türkmen'in cenazesi burada toprağa verildi. Şehidin fotoğrafını kızkardeşi Nermin, askerlerin yanında yürüyerek bir süre taşıdı.

        Konya'nın Kadınhanı ilçesinde defnedilmesi planlanan şehidin, kız kardeşi Nermin'in, ''Babam orada defnedildi. Sürekli gidip ziyaret edemiyorum. Ağabeyim evimize yakın bir yere defnedilsin. Onu her özlediğimde rahat rahat gidip ziyaret edeyim'' demesi üzerine Konya'da defnedildiği bildirildi.

        Küçük Nermin'in, 2005 yılında trafik kazasında babasını kaybettikten sonra ağabeyi Halil İbrahim Türkmen ile hep acısını dindirmeye çalıştığı, bu yüzden ağabeyine çok bağlı olduğu öğrenildi.

        Cenaze törenine, şehidin yakınları, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Yaşin, Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        SİNOP

        Şehit Er Ömer Dursun memleketi Sinop'ta mehter marşı eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

        Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından şehit Jandarma Er Ömer Dursun'un (21) cenazesi, askeri uçakla dün akşam saat 19.50 sıralarında Samsun Çarşamba Havaalanı'na, oradan da karayoluyla Sinop'un Boyabat ilçesine getirildi. Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi morgundan öğle saatlerinde alınan şehit erin cenazesi dev Türk bayrakları ve binlerce vatandaş eşliğinde ambulansla Dört Yol mevkisinden törenin yapılacağı Garaj Meydanı'na geldi. Bu sırada şehit erin yakınları fenalık geçirdi. Şehit erin özgeçmişinin okunduğu tören cenaze namazının kılınması ardından son buldu.

        Cenaze namazını İlçe Müftüsü Orhan Örnek tarafından kıldırıldı. Şehit tabutunun tören alanından alınması sırasında şehit erin kardeşleri Bayram ve Vural Dursun, Anne Gülizar Dursun tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Vali Dr. Ahmet Cengiz'de şehit yakınlarının koluna girerek bir süre yürüdü. Cenaze mehter marşı eşliğinde tören alanından ayrıldı. Şehit Er Ömer Dursun göz yaşları arasında ilçeye bağlı Darıözü köyünde toprağa verildi.

        Cenaze törenine Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Erkan Arıkan, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Gökten, Kastamonu Garnizon Komutanı Tuğgeneral Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İlçe Kaymakamı Ünal Çakıcı, Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, kurum amirleri ve binlerce vatandaş katıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ