Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam PKK'ya karşı en başarılı subaylar

        Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) en başarılı personel, terörle mücadelede etkin görev yapmak için 2’nci ve 3’üncü Ordu Bölgeleri’ne gönderiliyor. 2007 yılı atama döneminde de uygulanan stratejiye göre, terfilerini birincilikle alan personelin atamaları kritik noktalara yapılacak. Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıkları geçen yıl yapılan atamalarda en başarılı komutanları terörle mücadele bölgesine göndermişti.

        TEAMÜLE GÖRE BAŞBUĞ GELECEK

        TSK 2008 atama dönemi, ağustos ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısıyla sona erecek. Şûra’da TSK’nın komuta kademesi de belirlenecek. Buna göre iki yıldır Genelkurmay Başkanlığı görevini yürüten Orgeneral Yaşar Büyükanıt emekli olacak. Teamüllere göre yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ gelecek ve bu görevde iki yıl kalacak.

        SINIR ÖTESİNDE DE ONLAR VARDI

        7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Korgeneral Rasim Arslan, Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, Tuğgeneral Salim Olguner, Tuğgeneral Arif Çetin, Tuğgeneral Özhan Ayaş, Ağustos 2007 Şûrası sonrası görevlerine başlamıştı. Bu komutanların tamamı TSK tarafından terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonlarda etkin görev aldı.

        KOMUTANLARI İNCELEYİN

        Genelkurmay Başkanlığı aldığı bir kararla, 2007 atama döneminde sicili yüksek ve terfileri birincilikle alan astsubay ve subayları terör bölgesinde görevlendirmişti. Aynı strateji bu sene de uygulanacak. Genelkurmay Başkanlığı’nın bu stratejine dikkat çeken Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Başbuğ, 30 Ağustos 2007 tarihinde yaptığı açıklamada, başarılı subayların atamalarını hatırlatarak, “Bölgeye giden komutanları iyice bir inceleyin bakalım” demişti

        ATAMALAR TEMMUZDA TAMAM

        TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) 2008 yılı atama dönemine girildi. Kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, 2008 yılı atama dosyalarına ilişkin hazırlıklara başladı. 2008 yılı atama dönemi çalışmalarına göre astsubaylar ve albay rütbesine kadar olan subayların atamaları Temmuz 2008 tarihine kadar tamamlanacak. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başyaveri Kurmay Albay Metin Özbek, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığı’na atandı. Cumhurbaşkanı Gül’ün Kara Yaveri Albay Rafet Hima ve Jandarma Yaveri Albay Semih Okyar da, önümüzdeki günlerde kıta görevine çıkacaklar. Genelkurmay Başkanlığı, Başyaver Kurmay Albay Özbek’ten boşalacak görev için Cumhurbaşkanı Gül’e iki isim önerecek.

        AKŞAM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ