Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Depremde can kaybı var

        Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin en çok etkilediği Erciş ilçesi, adeta enkaza dönüşmüş durumda. Devlet hastanesinde 50 ölü, 405 yaralı var.

        Yakınlarının sağlık durumu hakkında bilgi almak isteyen binlerce kişi, hastane önünde toplandı.

        Odalar yeterli olmadığı için çok sayıda yaralı bahçede tedavi ediliyor. Sağlık durumu ağır olan yaralılar, ambulanslarla çevre il ve ilçelere gönderiliyor.

        Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor.

        KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA

        Kandilli Rasathanesi Müdürü Mustafa Erdik, yaptığı açıklamada, "Yaklaşık bin can kaybı tahmin ediyoruz" dedi.

        BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

        Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamada, ''Deprem, Van ve ilçelerinde çok kuvvetli hissedilmiş olup, ilk belirlemelere göre hasar ve can kaybı meydana getirmiştir'' denildi.

        Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), Van ve ilçelerinde çok kuvvetli hissedilen depremin ilk belirlemelere göre hasar ve can kaybı meydana getirdiği, depremde hayatını kaybeden ve yaralı kişi sayısının henüz kesinleşmediği bildirildi.

        AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Van merkezli 6.6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından yoğun bir artçı deprem aktivitesi yaşandığı, büyüklükleri 5.8-2.5 arasında değişen 10 artçı deprem tespit edildiği ve artçı depremlerin devam ettiği ifade edildi.

        Açıklamada, şunları kaydedildi:

        ''Deprem, Van ve ilçelerinde çok kuvvetli hissedilmiş olup, ilk belirlemelere göre hasar ve can kaybı meydana getirmiştir. Deprem Erzurum, Ağrı, Mardin, Diyarbakır, Muş, Bitlis, Iğdır, Kars, Batman, Siirt illeri ve ilçelerinde hissedilmiştir. Depremde hayatını kaybeden ve yaralı kişi sayısı henüz kesinleşmemiştir.

        Ana şok ve daha sonra meydana gelen depremlerin Van ilinin kuzeydoğusundaki doğrultu atılımlı faylarla ilişkisi olabileceği düşünülmüştür. Deprem aktivitesi bakımından oldukça aktif olan bölgede bir çok yıkıcı depremin meydana geldiği bilinmektedir.''

        Açıklamada, bölgede 1945 yılında Çatak'ta 5.8, 1972 yılında Van'da 5.2, 1976 yılında Çaldıran'da 7.2 ve 1977'de Erciş'te 5.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin son yüzyılda meydana gelen en büyük deprem olduğu bildirildi.

        AFAD'dan yapılan açıklamada, deprem bölgesindeki hasarlı yapıların kullanılmaması yönünde gerekli önlemlerin alınması istendi.

        BİTLİS'TEN ACI HABER

        Deprem, Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde de can kaybına yol açtı. İlçeye bağlı Aydınlar beldesinde bir evin yıkılması sonucunda 9 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ