Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bombacı futbolcu çıktı! GALERİ

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da korsan gösterilerde polis memurlarına atmak için hazırlamaya çalıştıkları boru tipi parça tesirli bombanın patlaması sonucu parçalanarak hayatını kaybeden iki kişiden Bilal Uçar'ın (22) futbolcu olduğu ortaya çıktı. Süper Amatör Lig takımlarından Adana İl Özel İdaresi spor takımında oynayan Uçar'ın takım arkadaşlarıyla da PKK yüzünden kavga ettiği belirlendi.

        ÖZEL İDARESİ SPOR'DA OYNUYORDU

        Ova Mahallesi 44020 Sokak'taki 3 katlı bir evin üçüncü katında yaptıkları bombanın patlamasıyla ölen PKK'lı bombacılar Bilal Uçar ile Fırat Ağrak (18) hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı. Patlamayla kafası vücudundan kopmak üzere olan, dizinin altından bacakları ile elleri de bileklerinden kopan bombacı Bilal Uçar'ın 6 yıldır Adana'daki amatör takımlarda futbol oynadığı belirlendi. Amatör Süper Lig takımlarından Seyhan Belediyesiyespor'da 4 yıl futbol oynayan Uçar'ın, 2 yıldır da Adana Valiliği İl Özel İdaresi takımında 'stoper' olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Uçar'ın, futbol oynarken bile PKK sempatizanlığı yaptığı, bu yüzden takım arkadaşlarıyla defalarca kavga ettiği, hatta sosyal paylaşım sitesinde terör örgütünün sözde bayrağı ile propaganda yaptığı öne sürüldü.

        "BU KADAR İLERİ GİDECEĞİNİ SANMIYORDUK"

        Bomba yaparken ölen futbolcu Uçar'ın ölümü kısa sürede kulüp yöneticileri ve takım arkadaşlarınca duyuldu. Uçar'ın bomba yaparken ölmesinin şaşkınlığını yaşayan bazı takım arkadaşları, "Bilal'in PKK sempatizanı olduğunu bilmeyen yoktu. Eylemlere bile katıldığını herkes biliyordu. PKK'yı savunurdu. Çoğu kez bu yüzden kendisiyle tartıştık, kavga bile ettik. Ama, bu kadar ileri gideceğini, bomba yapacağını sanmıyorduk. Bir hiç uğruna ölmesi üzücü" dedi.

        DAYISI EVİ EMANET ETMİŞ

        Bu arada, ilkokul mezunu olan Bilal Uçar'ın Adıyaman'a düğüne giden dayısının "Eve hırsız girmesin göz kulak ol" diyerek emanet ettiği evde bomba yapmaya kalkıştığı da belirlendi. Fırat Ağrak'ın ise Uçar ile birlikte bomba yaptığı belirlendi.

        GÖZCÜLERİN SORGUSU SÜRÜYOR

        Bomba yapılırken gözcü olarak kapıda bekleyen, patlama sırasında ise hafif yaralanan 19 yaşındaki Halil İbrahim K. ile aynı yaştaki Ahmet G.'nin sorguları ise sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ