Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 300 rezil adam!-Çocuk istismarı-İzmir

        Neşet DİŞKAYA/ AHT

        İzmir’de insanı hayrete düşüren bir olay ortaya çıktı. Y.Ö., ismindeki hafif zekâ geriliği bulunan 15 yaşındaki erkek çocuk, travma nedeniyle ailesi tarafından 17 Ocak günü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları servisine yatırıldı. Y.Ö., hastanede, psikolojisinin bozulduğunu fark eden ailesiyle kendisine bakan doktora, geçen 2 yıl içerisinde en az 300 kez tecavüze uğradığını söyledi.

        Y.Ö.’nün anlattıkları üzerine şok geçiren doktor durumu polise bildirdi. Araştırma başlatan Çocuk ŞubeMüdürlüğü ve Ahlak Büro Amirliği ekipleri konuyu İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na da bildirdi. Savcılık, tedavisinin ardından 1 Şubat günü Y.Ö.’nün psikolog ve avukatı eşliğinde ifadesini aldı.

        ‘300 ERKEKLE BİRLİKTE OLDUM’

        Zaman zaman başından geçen olayları ağlayarak anlatan Y.Ö., Mardin Dargeçit’te doğduğunu, 6 kardeş olduklarını, babasının inşaatçı, annesinin ise ev kadını olduğunu söyledi. İlköğretim 8’inci sınıfta okulu yarım bıraktığını anlatan Y.Ö., verdiği ifadesinde, “İki yıl önce 21 yaşlarında adını bilmediğim bir erkekle arkadaşlık etmeye başladım. Bir gün Ege Üniversitesi Hastanesi civarında ağaçlık yere gittik. Burada kendi rızamla cinsel ilişkiye girdim. Bunun karşılığında bana bu kişi 30 lira verdi. Bu ilişkiden sonra kendisini bir daha görmedim.Şu anda görsemde tanımam.

        İki yıldan beri en az 300 erkekle ilişkiye girdim. Kullandığım cep telefonu numarasını ilişkiye girdiğim erkeklere verdim. Onlar beni bu numaradan arıyor. Onların araçlarına binip istedikleri yere gidiyoruz” dedi.

        ‘İLİŞKİ KARŞILIĞINDA 30 TL ALIYORUM’

        Savcılıktaki ifadesinde her ilişki karşılığında 30 lira, bazen şehir dışına çıkıp, ilişkiye girdiği kamyon şoförlerinden de 100 lira aldığını söyleyen Y.Ö., “Kamyon şoförleri ile Aydın,Manisa, Turgutlu ve Salihli’ye defalarca gittim. Benim İzmir’de 20 kadar travesti arkadaşım var. Kimseden davacı ve şikâyetçi değilim. Bu kişileri görsem tanımam. Ben en son bir ay kadar önce aynı yerde pazarcılık yapan 45 yaşlarındaki bir kişiyle ilişkiye girdim” dedi. İfade sırasında hazır bulunan psikolog ise mağdurun fiziki görünümünün yaşıtları ile uyumlu, ancak zekâ kapasitesi bakımından yaşıtlarından geri olduğu yolunda rapor verdi.

        300 KİŞİDEN 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Savcılık ifadeden sonra Y.Ö.’yü Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne teslim etti. Savcılık talimatıyla mağdurun en son Kemalpaşa İlçesi’nde 3-4 kez birlikte olduğu ve cep telefonu numarası olan evli 53 yaşındaki Y.A., polis tarafından yakalandı. Olayı soruşturan savcıya ifade veren Y.A., suçlamaları kabul etmedi. Savcılıktaki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen börekçi Y.A. tutuklandı.

        299 SAPIĞA CEPTEN ULAŞILACAK

        Olay soruşturan savcı, polise talimat verip, mağdurun kullandığı cep telefonunun incelemeye alınmasını, iddia ettiği gibi iki yıl içerisinde 300 erkekle birlikte olmuşsa kalan 299 kişinin telefon numaralarının ve kimliklerinin belirlenmesini istedi. Bunun üzerine polis, GSM operatörüne yazı yazıp, belirtilen yıllarda mağdurun kullandığı cep telefonunu arayan numaraları isteyerek Y.Ö.’nün birlikte olduğunu öne sürdüğü 299 kişinin peşine düştü.

        14 YAŞINDA 5 AYLIK HAMİLE

        Muğla’nın Dalaman İlçesi’nde 14 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi M.M’nin (14) öğretmeni, cep telefonuna gelen M.M.’nin yaşı büyük biriyle ilişkisi olduğu mesajı üzerine durumu kızın annesi ve jandarmaya bildirdi. Psikolog eşliğinde ifadesi alınan M.M., 20 yaşındaki Mesut E.’nin zorla tecavüzüne uğradığını anlattı. Mesut E., gözaltına alınırken, sağlık kontrolünden geçen M.M.’nin 5 aylık hamile olduğu saptandı. Genç kız Muğla Çocuk Sosyal Yetiştirme Kurumu’na teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ