Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bakanlığın müdahilik talebine ret

        İzmir'in Dikili İlçesi'nde şiddet gördüğü için boşanmak istediği eşi 40 yaşındaki Selma C.'yi 23 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 47 yaşındaki Hüseyin C.'nini davası karara kaldı. Davaya müdahil olmak isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hukuk müşaviri Birsel Kurt'un talebi reddedildi.

        Geçen yıl 14 Ocak'ta, 3 çocuk annesi Selma C., kullandığı motosikletle evine giderken, Dikili İlçesi Karakum Mevkii'nde boşanma davası devam eden eşi Hüseyin C. tarafından önü kesilip, 23 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu yargılanan Hüseyin Ç., annesi öldürülen 23 yaşındaki Hayriye Pınar C., avukatı Bilge Civa ile davaya müdahil olmak için bakanlık adına dilekçe veren Birsel Kurt katıldı. Kurt, bakanlık adına davaya müdahil olmak istediklerini belirten talebini yineledi.

        Bir önceki duruşmada bakanlığın talebinin reddedilmesi yönünde talepte bulunan davanın savcısı aynı isteğini yineleyerek, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu olaydan zarar görmemiştir. Dolayısıyla da davanın müdahili olmasına gerek yoktur" dedi. Savcı'nın talebini kabul eden mahkeme heyeti, temyiz yolunu açık tuttu.

        Bakan Fatma Şahin'in hukuk müşaviri avukat Birsel Kurt, verilen karara itiraz ederken, "Siirt'te tacize uğrayan öğrenciler davasına da müdahil olmak için başvurduk. Orada talebimiz kabul gördü" dedi. Hakim ise "Siirt'teki karar mahkememizi bağlamaz. Zaten temyiz yolunuzu açık tuttuk" ifadesini kullanarak, bakanlığın kadına şiddeti önlemek adına müdahil olmak istediği davaya yönelik 'ret' kararını işleme koydu.

        Sanık Hüseyin C., mahkemeye tanık dinletmek istediğini belirtti. Mahkeme heyeti, sanığın bu talebini de kabul etmeyip, duruşmayı karar vermek için mart ayına erteledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ