Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Neriman Aydın'ın tahliyesine karar verildi

        İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından emekli bankacı Neriman Aydın tahliye edildi.

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada taleplerin ardından alınan ara kararlar, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından açıklandı.

        Buna göre mahkeme heyeti, dosya kapsamı, delil durumu ve sanığın tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak, 3 yıldır tutuklu yargılanan Neriman Aydın'ın tahliyesine karar verdi.

        Neriman Aydın'ın, tutuklu yargılanan ağabeyi Kemal Aydın ile birlikte Kara Harp Okulu öğrencileriyle irtibat kurarak, ''Ergenekon'' örgütünün hedefleri doğrultusunda TSK'ya sızmaya çalıştığı iddia ediliyor.

        Ara kararlar

        Mahkeme heyeti, Jandarma Genel Komutanlığı'na müzekkere yazılarak, 2003-2004 yıllarında kaç adet telefonun İstihbarat Daire Başkanlığı ve Mali Teknik Dairesi tarafından istihbari amaçlı dinlendiğinin bildirilmesine karar verdi.

        İçişleri Bakanlığı'na yazı yazılarak, sanıklardan Yüksel Dilsiz veya ''Rüzgar'' isimli kişi tarafından hazırlanmış bir rapor gönderilmişse, gizlilik esasları dikkate alınarak mahkemeye yollanmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, Dilsiz'in sorgu ve savunması sırasındaki beyanlarında takibata konu olabilecek olay ve kişilerden bahsetmiş olması nedeniyle ilgili duruşma tutanaklarının, gereğinin yapılması için Beşiktaş'taki özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine gönderilmesine hükmetti.

        Tahliyesine karar verilen Neriman Aydın hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyan mahkeme heyeti, diğer 16 tutuklu sanığın bu hallerinin devamına karar verdi.

        Duruşma, 7 Mayıs 2012'ye ertelendi.

        Bu arada, bu davayla birleştirilen 29 kişinin yargılandığı ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasının emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu sanıkları, ikinci ''Ergenekon'' davası sanıklarıyla ilk kez 7 Mayıs'ta yapılacak duruşmada bir araya gelecek.

        Mahkeme, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasını, birleştirme kararı almadan önce ertelediği 30 Nisan'da duruşma yapmayacak.

        Öte yandan, birleşen dosyayla birlikte davadaki sanık sayısı 32'si tutuklu 147 oldu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ