Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam PKK'nın Karadeniz bölge sorumlusu

        Amasya'da 2 askerin şehit olmasının ardından başlatılan geniş çaplı operasyonlar sonucu 2 terörist öldürüldü. Amasya Valisi Abdil Celil Öz, öldürülen teröristlerden birinin 'Bahoz Erdal' kod adlı terörist Fehman Hüseyin'in bir dönem korumalığını yapmış olan 'Mahir Koç' kod adlı, terör örgütünün sözde Karadeniz bölge sorumlusu Celal Başkale olduğunu kaydetti.

        Amasya Valisi Abdil Celil Öz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "4 gün önce merkeze bağlı Çiğdemlik köyü yakınlarında kurulan hain tuzak sonucu, 2 güvenlik grevlimiz şehit olmuştu. O günden itibaren yoğun bir operasyon programı yaptık. İl jandarma bölge komutanlığı, özel harekat komando birliklerimiz yoğun bir operasyon gerçekleştirdi. Bu çalışmalar neticesinde gece saat 24.00 civarında görüntü alınarak sıcak temas sağlandı. Bunun neticesi olarak 2 terörist ölü olarak ele geçirildi." dedi.

        Teröristlerle beraber çok sayıda mühimmat ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildiğini aktaran Vali Öz, "Patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, 2 askerimizin şehit olduğu hain tuzaktaki kullanılan malzemelerin aynı nitelikleri taşıdığı öğrenildi. Dolayısıyla bu eylemin öldürülen teröristler tarafından yapıldığı neredeyse kesin gibi." ifadelerini kullandı.

        "Biz o gün de söylemiştik, bu işlerin sonu yok, vazgeçin bu işlerden." diyen Öz sözlerine şöyle devam etti: "Yoğun bir şekilde yapılan operasyonlarımızın sonucunu aldık. Öldürülen teröristlerden birinin 'Bahoz Erdal' kod adlı terörist Fehman Hüseyin'in bir dönem korumalığını yapmış olan 'Mahir Koç' kod adlı, terör örgütünün sözde Karadeniz bölge sorumlusu Celal Başkale olduğu öğrenildi. Ayrıca şunu söylemek gerekirse Karadeniz'in bölgesinin ekibi çökertilmiştir. Bu operasyonlarda emeği geçen bütün güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ