Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Samsun'da kaza, eski milletvekili kazada hayatını kaybetti

        Kenan TAŞKIN / TRABZON (AHT)

        Üst üste 2 dönem AK Parti Trabzon Milletvekilliği yapan, son yapılan genel seçimde ise aday olmayan Mustafa Cumhur (48), Samsun yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

        22. ve 23. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili olan ancak, son yapılan genel seçimde aday olmayan Mustafa Cumhur (48), bu sabah arkadaşı Coşkun Kara, İşadamı Nuri Yüksel ve yeğeni Fazıl Yüksel ile birlikte, kendisine ait 06 TS 444 plakalı araçla Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı. Cumhur'un kullandığı otomobil, Samsun'un Havza İlçesi Toptepe Mevkii'nde, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak takla attı. Kazada 5 çocuk babası Mustafa Cumhur olay yerinde hayatı kaybetti. Kazada yaralanan Coşkun Kara, Nuri ve Fazıl Yüksel Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

        BAŞBAKANDAN BAŞSAĞLIĞI

        Gezi ve incelemelerde bulunmak amacıyla Trabzon'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a haber, Trabzon Valiliği'ni ziyareti sırasında verildi. Başbakan Erdoğan'ın, acı haberi alınca Cumur'un yakınlarını arayıp başsağlığı dilediğinde bulunduğu bildirildi.

        ÖZGEÇMİŞİ

        14 Ekim 1964'de Trabzon'un Kalkandere Köyü'nde doğan Mustafa Cumhur uzun süre Trabzon'da başta kuyumculuk olmak üzere serbest ticaretle uğraştı. Bir dönem Akçaabat Sebatspor Kulübü Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Cumhur 22. ve 23. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekilliği yaptı. Lise mezunu olan ve orta düzeyde İngilizce bilen Cuhmur, evli ve 5 çocuk babasıydı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ