Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olan 'Uluslararası Bursa Festivali', bu yıl 51. kez sanatseverlerle buluştu

        BURSA / AHT

        Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen ?51. Uluslararası Bursa Festivali', Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda, Kerem Görsev Quartet ile Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın aynı sahneyi paylaştığı muhteşem konserle başladı.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da bu yıl 51. kez düzenlenen festivalin yaza damgasını vuracağını belirterek, "Kültür ve sanat kenti, medeniyetin başkenti Bursa'da yarım asırdır devam eden bu festival, 1 ay boyunca, dostluk ve barış mesajları Bursa'dan dünyaya yayılacak" diye konuştu.

        MFÖ'DEN SERTAB ERENER'E SANATÇI AKINI

        BBDSO'nun şef Erol Erdinç'in yönetiminde sahneye çıktığı açılış konserinde; usta sanatçı Kerem Görsev'e davulda Ferit Odman, kontrbasta Kağan Yıldız ve saksafonda Engin Recepoğulları eşlik etti. Ünlü sanatçıları beğeniyle izleyen Bursalılar, konserin sonunda sanatçıları alkışlarıyla ödüllendirdi.

        Bursalı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış konserini, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve BKSTV yönetim kurulu üyeleri ile işadamları da ilgiyle izledi.

        51. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında 15 Haziran'da Nazan Öncel, 18 Haziran'da Mercan Dede & Emel Mathlouthi, 19 Haziran'da MFÖ, 20 Haziran'da Yasmin Levy, 21 Haziran'da Şevval Sam, 23 Haziran'da Sertab Erener, 27 Haziran'da Karagöz Halk Dansları Topluluğu & Özgür Eren ile ?Ben Anadolu'yum' programı, 28 Haziran'da Fatih Erkoç, 30 Haziran'da Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin ?Zorba', 1 Temmuz'da Monica Molina ve 3 Temmuz'da da Inna konserleri gerçekleştirilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ