Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi 48 saatte Barcelona!

        HT CUMARTESİ / LEVENT ÖZÇELİK

        10.00

        Plaça de Catalunya'yı limana bağlayan bu yol; kafeleri, restoranları, çiçekçileri, hediyelik eşya dükkânları ve kitapçılarıyla şehrin tam kalbinde. Cadde gece gündüz, insan heykelleriyle, ressamlarla, çalgıcılarla her daim hareket halinde.

        12.00

        La Boqueria, Las Ramblas Caddesi üzerinde İstanbul'daki balık pazarını çağrıştıran bir pazar. Tazeliği ve renk cümbüşünü andıran meyve ve sebzelerin yanında et ve balık reyonlarıyla da yerel bir pazar havasında. İçerisinde yemek yiyebileceğiniz küçük tapas barlar var. Klasik bir öğle yemeği için Catalunya Meydanı'na çok yakın görsel bir şölen sunan La Farga'yı seçebilirsiniz. Fiyatları da uygun, kişi başı 12-15 Euro'ya doyabilirsiniz.

        13.00

        Eski zanaatkârlar mahallesi La Ribera'nın ortaçağ havasını hissettiren sokaklarında bir yürüyüş yapın ve şehrin en önemli duraklarından Picasso Müzesi'ni gezin. Picasso'nun önemli işlerine ev sahipliği yapan müzede, 4 bine yakın eser bulunuyor.

        15.00

        Şehrin en gözde yeşil alanı Parc de La Ciutadella, Katalan Parlamento binası, serası, müzeleri ve hayvanat bahçesiyle çekici. 400 farklı türden 7500 hayvana ev sahipliği yapan park, Sri Lanka leoparı, Sumatra kaplanı gibi kedigilleriyle etkileyici.

        16.00

        Binlerce yıllık Katalan sanatının harika bir şekilde sergilendiği, şehrin en önemli ziyaret noktalarından biri olan Ulusal Sanat Müzesi'nin biletleri iki tam gün geçerli ve her ayın ilk pazar günü girişler ücretsiz. Müzedeki 19-20. yüzyıl Katalan sanat koleksiyonu eşsiz.

        Mola: Antiga Casa Figueras'da pasta keyfi

        Meşhur aile işletmecisi Escriba'da harika hamur işi ve pastaların tadına bakın... Pek çok kişiye göre burası Barselona'nın en iyi pastanesi.

        17.00

        Alışveriş için en uygun yer Diagonal Caddesi. Gaudi'nin tasarladığı kaldırımlar arasındaki tarihi binaların içinde yer alan mağaza vitrinleri ilginizi çekiyor. Ve tabii ki FC Barcelona Store. Dev alışveriş merkezi El Corte Inglés'in yanı sıra Passeig de Grácia, Barri Gotic, Plaça de Sant Josep Oriol, Carrer de la Portaferrissa ve Carrer de Ferran tavsiye ederiz.

        21.30

        Aklımı başımdan alan tapaslar. Bu lezzetli ufak atıştırmalıkları yiyebileceğiniz birçok restoran var. İlk gece için Catalunya Caddesi üzerinde La Tramonia enerjisi yüksek bir tapas bar. Camembert peynirli kroketler, jamon denilen domuz eti salamlı tavuk kroketleri çok seviliyor. Kişi başı ortalama, sangria'nızla (İspanya'ya özgü sürahide servis edilen meyveli kırmızı şarap) birlikte 20-25 euroya, olay tamamdır.

        2. Gün

        10.00

        Sagrada Familia, devasa gövdesi ve kuleleriyle kilometrelerce öteden arzı endam ediyor. Önünü her daim kalabalık göreceksiniz, sabredip kilisenin içini mutlaka gezin. Mimarı Gaudi'nin gömülü olduğu mahzende bulunan büyüleyici müze, kilisenin tarihi ve yapımını aydınlatıyor. İnşaatın hâlâ devam etmesi de ilginç.

        12.00

        Güne Gaudi ile devam edin ve kalabalığın arasına karışın. Gaudi, diğer adı La Pedreira, "taş ocağı" anlamına gelen Casa Mila'yı, işadamı Pere Mila Camps'ın siparişi üzerine yapmış. Binanın çatısından şehrin görüntüsü çok güzel, muhteşem bacaları ve iç oda tasarımları da görülmeye değer.

        13.00

        Şık bir restoran-barda harika bir yeme için şehir merkezinin biraz dışındaki TapaÇ24'e uğrayın. Öğle ve akşam saatleri hayli yoğun, birazcık beklemeyi göze almalısınız. Tapasların fiyatı 4-16 Euro arasında değişiyor.

        14.30

        Liman tarafında yer alan L'aquarium Barcelona, Avrupa'nın en büyük akvaryumlarından biri. 80 metrelik denizaltı tüneli, Avustralya, Hawaii, Kızıl Deniz gibi dünyanın çeşitleri yerlerinden yüzlerce deniz canlısını görmek ilginizi çekecek.

        15.30

        Katalan sanatçı Joan Miró'nun hayatı boyunca ürettiği eserleri görmek için bu modern binayı ziyaret etmelisiniz. Bembeyaz binanın içinde, sanatçının 1914'ten 1978'e kadar, çoğu kendisinin bağışladığı koleksiyonu yer alıyor.

        17.00

        Limana doğru giderken sol tarafta bulunan Placa Real, ilk andaki ufak girişiyle ilginizi çekmeyebilir fakat içeride sizi bekleyen bu büyük meydanda çok güzel kafeler var. Akşamüstü Les Quinze Nits'te buz gibi sangria'nızı içerek akşama hazırlanabilirsiniz.

        18.00

        Park Guell, Gaudi'nin hem görsel hem de akustik anlamda dehasını gösterdiği yerlerden biri. Şehrin bir ucundan diğer ucuna muhteşem manzaralar sunan, bir tepenin üzerine yayılmış park, hayal gücünün görkemini gözler önüne seriyor. Kendi sade, küçük evi de bu parkta bulunuyor. Park Guell'in bulunduğu tepeden Barselona'yı seyretmek çok zevkli.

        19.00

        7 Portes, şehrin en köklü restoranlarından biri. 1836'dan kalma mekâna girerken kapıdaki kuyruktan ve içerideki ağır ortamdan, gecenin ve yiyeceğiniz lezzetli yemeklerin heyecanını hissedeceksiniz. Ve şimdi paella'nın tadına bakma zamanı... İspanya'da hemen her restoranda karşılaşacağınız paella, deniz ürünleriyle tavada pişen safranlı bir çeşit pilav. Pişirildiği tavalarda servis ediliyor, finalde şarap ve sıcak çikolata sosuyla servis edilen profiterol var. Kişi başı 60 Euro'yu gözden çıkarmak gerekebilir.

        23.00

        El Born, ya da yerel adıyla Born, sanat galerileri, tasarım atölyeleri, şık restoranları ve son moda gece kulüpleriyle şehrin yeni çekim merkezi. Sürpriz konserler ve oldukça ucuz içkilerle sokakta kalabalığa karışıp eğlenebilirsiniz. Rendez Vous al Born küçük ve samimi ortamıyla gecenizi renk katacak bir bar. Özellikle ucuz mojito'su bir harika! Otelinize dönmeden kreple "Büyük final yapın" derim.

        Ne izlenir?

        Alejandro Gonzalez Inarritu'nun yönetip, Javier Bardem'in başrolünü oynadığı, Biutiful'da şehrin arka sokaklarını, ve Woody Allen'ın, Vicky Cristina Barcelona'da ise Barça'nın şık ve renkli hayatını izleyin. Alan Parsons'dan Antonio Gaudi'ye ithaf ettiği senfonik rock albümü "Gaudi"yi dinleyin.

        Futbol tutkunlarının dikkatine

        FC Barcelona (Barcelona Futbol Kulübü) namı diğer Barça, 100 yılı aşkın bir zamandır dünyanın en ateşli taraftarlarına sahip bir futbol kulübü. Hatta bir futbol kulübünden de fazlası... Barcelona'lılar onu "Katalan olan her şey" olarak görürken, futbol tapınağı Nou Camp (orijinal ismiyle Camp Nou) kentin bir numaralı turist mıknatısı...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ