Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler 5 yıldır dağda yaptığı oyukta yaşıyor

        Kayseri'de, gördüğü kötülükler nedeniyle insanlara kızgın olan Turgay Aktaş, bir dağda kendi çabasıyla yaptığı oyukta 5 yıldır yaşam mücadelesi veriyor.

        Robinson Cruose'nin hayatını andıran bir yaşantısı olan Turgay Aktaş, 5 yıldır bir dağa yaptığı oyuk içinde yaşıyor. Başına gelen olaylardan dolayı insanlara kızgın olduğunu ve küstüğünü söyleyen Aktaş, "Yaşadığım köyde sürekli olarak bana kötü davranıyorlardı. Bir defasında da benim üzerime kızgın su dökerek canımı yaktılar" dedi. Kendisine yapılan kötülüklere dayanamadığını ve dağlara çıktığını anlatan Aktaş, "Her işimi kendim görüyorum. Suyumu dereden alıyorum. Ara sıra ihtiyaçlarımı görmek için köye iniyorum. Bazı köylüler de bana yardımda bulunuyor" diye konuştu.

        Dağda tek başına yaşadığı için mutsuz olduğunun altını çizen Aktaş, "Hayatta hiç kimsem kalmadı. Gidecek bir yerim yok. Bana birilerinin yardım etmesini istiyorum" dedi. Özellikle kış aylarında büyük sıkıntı çektiğini söyleyen Aktaş, "Havalar çok soğuk olduğu zaman oyuktan çıkamıyorum. Soğuk ve karlı hava nedeniyle büyük sıkıntı çekiyorum" diyerek 5 yıldır yaşadığı zorlu hayatı anlattı.

        Aktaş'a yardım elini uzatan köylülerden Mustafa Demir, “Yıllardır Turgay’a yardım ederiz. Kendisi haftada bir gelir. Biz de yiyecek, içecek yardımı yaparız. Neden dağa çıktığını bilmiyorum. Allah rızası için yardım ediyoruz” dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ