Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Moda ‘Yeni sevgilim hazır giyim’

        HT CUMARTESİ

        Raşit Bağzıbağlı, Rashid adını verdiği hazır giyim markası için hazırladığı 2014 ilkbahar-yaz koleksiyonunu Paris Tranoi Trade Show’da sergiledi. Bağzıbağlı, koleksiyonunu HT Cumartesi’ye anlattı

        Yıllardır couture koleksiyonu yaptıktan sonra pret a porter koleksiyonunu hazırlarken nasıl hissettiniz?

        Bebek adımlarıyla ilerlemek ve büyümek istediğim bir yola çıktım. İlk profesyonel hazır giyim koleksiyonum olması ve Paris Moda Haftasına katılacak olmam heyecanımı daha fazla artırıyor.

        Hazır giyim markanızın ismine nasıl karar verdiniz?

        Bu konuda çok düşünüp araştırma yaptım. Sonunda Rashid olmasına karar verdim. Hem kişisel hem de lüks hazır giyime uygun bir isim.

        Raşit Bağzıbağlı couture koleksiyonları bugüne kadar hep elegan, sofistike ve ihtişamlı tarzdan hoşlanan kadına hitap etti. Peki hazır giyim koleksiyonunuzla hangi kadına hitap ediyorsunuz?

        Rashid ile daha eğlenceli, renkten korkmayan kadınlara sesleniyoruz. Ama yine elegan ve sofistikeler. Bu koleksiyonum için "İhtişamlı" diyemem ama önümüzdeki sezonlarda ne olur bilinmez.

        2014 yaz pret a porter koleksiyonunda kullandığınız materyaller, renkler ve ilham kaynağınızdan bahseder misiniz?

        Koleksiyonumun ilham kaynağı 1950'li yıllarda Brezilya'dan dünyaya açılıp Hollywood'da ün yapan Carmen Miranda. Miranda'nın kullandığı meyveli şapkalar ve renkli sahne kostümleri koleksiyonumun DNA'sını belirledi. Geçtiğimiz yıl 2 kez Brezilya'ya tatile gittim. Oraya gidip renklerden ve insanların yaşam tarzından etkilenmemek mümkün değil. Sanırım koleksiyonun eğlenceli olmasının sebebi oradan geliyor. Sarı en sevdiğim renk, o yüzden koleksiyonun temel rengi oldu. Diğerleri fuşya, turuncu, mavi, siyah, beyaz. 40 parçadan oluşuyor.

        Paris Tranoi TradeShow'a katılma süreciniz nasıl oldu?

        İlk başvurum kabul edilmedi. Sonrasında çizimlerimi gönderdim ve kabulüm geldi. Asla unutamayacağım bir andı.

        Paris'te moda dünyasıyla buluşmuş olmak sizi heyecanlandırdı mı?

        Bir hayaldi, gerçekleşmesine çok az kaldı. Heyecandan öte bir şey. Gelecekteki büyük hayallerim için ilk adım. O yüzden çok heyecanlıyım.

        COUTURE İLK AŞKIM HAZIR GİYİM YENİ SEVGİLİM'

        Koleksiyonunuzu nasıl tanımlarsınız?

        Neşeli, eğlenceli, kadınsı ve seksi. Volanlı eteklere sıkça yer verdim. İlham kaynağım Brezilya'nın geleneksel giyim tarzı oldu. Yüksek belli etekler 50'li yıllarda Carmen Miranda'nın da tercihiydi. Koleksiyonun çoğunluğunda en sevdiğim kumaş krepe yer verdim. Desen tasarımında ise tropik çiçekler ve muz desenleri ile Carmen Miranda'nın şapkalarına tatlı bir gönderme yapmak istedim. Koleksiyonu desenli ve renkli bustiyerlerle tamamladım.

        Hazır giyim mi couture mu sizi daha çok heyecanlandırıyor?

        Couture ilk aşkım. Hazır giyimde yeni sevgilim. İki alanda da gerçekleştirmek istediğim çok hayalim var. ikisi de heyecanlandırıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ