Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Astroloji 2014'te Türkiye'yi neler bekliyor?
        1

        Ümran AVCI / AHT
        2013’ü geride bırakırken yeni yılda Türkiye’yi ve dünyayı neler bekliyor? Siyasi atmosfer, ekonomik göstergeler nasıl olacak? Astrologlar yeni yılda ülkenin ve dünyanın durumunu Habertürk’e değerlendirdi. Beklentiler genellikle olumsuz. Olumlu konuşanlar ise özellikle yılın ikinci yarısından umutlu olduğunu söylüyor. 2014 için beklentilerini sorduğumuz ünlüler ise dileklerinin gerçekleşmesini arzu ettiklerini söyledi.

        2

        HT yazarı Astrolog Hande Kazanova
        ‘Ekonomi daralacak, ilk 6 ay sıkıntılı’
        2014 hem dünya hem de Türkiye için değişim ve dönüşüm yılı olacak. Bu yıl da en fazla ekonomik hayatımıza, iş ilişkilerimize dikkat etmemiz gerekecek. Ekonomide, daralmalar olacak. Zorlanmalar var ama senenin ikinci yarısı daha olumlu. Siyasi atmosfer yılın ilk altı ayı özellikle Türkiye için biraz sıkıntılı.

        3

        Bu sene ödeşmelerin ve hesaplaşmaların yılı. Nisan sonunda her tür konuya dikkat etmemiz gerekiyor. Biraz daha karşı tarafı düşünerek adım atmak bize her koşulda güzellikler sağlayacak. Mart ve nisan aylarında savaş etkisi var. Türkiye’nin de bu tür şeyler içerisinde düşüncesizce yer alması aleyhine olur.

        4

        Eylül ayı sonrası Türkiye’nin yükseleceği, kendini ekonomik anlamda rahatlatacağı bir dönem. Hem kendi dengelerimiz hem de dünyanın dengeleri yılın ilk altı ayında biraz zor olduğu için, içsel ve dışsal etkenlere dikkat etmemiz gerekiyor.

        5

        Astrolog Öner Döşer
        ‘Çok şey değişecek, tarihçilerin altını çizeceği bir yıl olacak’
        Hararetli, hareketli, tempolu, tarihçilerin altını çizeceği bir yıl olacak. Mars’ın astroloji haritasındaki geçişi, yılbaşından itibaren temmuz ayı sonlarına kadarki süreçte doğal afetlerde artış, madencilik, tarım sektörü ve meskûn mahallerde kazalar, yangınlarda artış riskine işaret edebilir.

        6

        Mars’ın bu tür geçişlerinde provokatörlük, iç kargaşa olasıdır. İlkbahar aylarında ve özellikle yerel seçimler civarındaki tarihlerde gençler ve sanatçılar önemli rol oynayacak. Politik açıdan ilkbahar ayları oldukça aktif ve agresif gözüküyor. Yerel seçimler civarında da çekişmeli ve gergin etkiler var. Bu süreçte muhalefet oldukça aktif, beklenenden daha agresif bir politika çizebilir.

        7

        Çok şey değişecek, hem de çok şey! 20 Nisan’dan itibaren en kritik dönemece giriyoruz. Yılın en tehlikeli günü ise 23 Nisan. Yılın ikinci yarısı parasal açıdan daha olumlu gözüküyor. Ticari konular ve işletmecilik, turizm gibi alanlarda başarı şansı yüksek. Eylül ayı boyunca ve ekim ortasına kadarki süreçte güzel gelişmeler yakalayabiliriz.

        8

        Astrolog Barış İlhan
        ‘Toz dumandan sonra iyileşmeye çalışalım’
        2014 yılında Türkiye’de gerilim değişik bir boyuta taşınıyor. Bir süredir belki kokusunu aldığımız ama tam adlandıramadığımız şeyler, yavaş yavaş sahnede yerlerini almaya başladı. Bunun en önemli astrolojik göstergesi, gökyüzündeki Pluto’nun Türkiye’nin doğum haritasındaki Pluto’nun karşısına geçmesi. Nisan ayında isyanın, özgürlüğün, ani ve beklenmedik olayların gezegeni Uranüs de Pluto’ya eşlik etmeye başlayacak.

        9

        Nisan sonunda gökyüzünde hatırı sayılır bir gerilim ve hareket yaratacak olan bir büyük kare oluşacak. Uranüs, Pluto’ya zaman zaman eşlik edecek ama sonra Pluto ile son yıllarda oluşturduğu kare açıdan uzaklaşacak. O giderken iki durumda olabiliriz. Birisi başkaldırının zayıfladığı, baskı ve zorbalığın egemen olduğu durum. Diğeri ise toz dumanın ardından yavaş yavaş toparlanmaya ve iyileşmeye çalışılan durum. İkinci durumda olabilmek için bizden farklı olanları ötekileştirmekten, onlarla güç savaşına girmekten, nefret söyleminden kaçınmak gerekir.

        10

        Astrolog Sema Kılıç
        ‘Erken seçim gündeme gelebilir’
        Ocakta ikinci yarıya kadar olan zaman, yine istifalar ve bu ara yaşadığımız siyasi çalkantının şiddetlendiği zamanlar. Erken seçim gündeme gelebilir. Ocak sonu, şubat ayında siyasi entrikalar, gizli silahlı eylem niyetlerine karşı dikkat etmek lazım. Türkiye için diğer kritik zaman nisan ayı.

        11

        Nisanda siyasi hareketlilik tavan yapacak, hem muhalefette hem iktidarda ciddi değişiklikleri tetikleyen gelişmeler başlayacak. 2014’te iktidarda değişim olabilir. ABD ve Obama İran’la savaşa girmeyi kafaya koyduysa, bu niyetin ortaya çıkacağı ve savaş tamtamlarının çalacağı zamanlar.

        12

        Temmuz, ağustos ve kasım ayları bu bakımdan kritik ve riskli zamanlar. Bir boğa burcu ülkesi olan İsrail için de kritik zamanlar aynı. Esad ve Suriye için kritik dönemler mart ve eylül. Eylül ayı, Suriye’deki savaşın sona varması, sonuçlanmasını getirebilir.

        13

        Astrolog Nuray Sayarı
        ‘Siyasette taşlar oynayacak siyasi suikastlar oyalayacak’
        Mars terazi burcunda. Türkiye’nin doğum haritasında Cumhuriyet’in kurulduğu süreçle birlikte güneş akrep burcunda, ay ikizler burcunda, yükselen ise yengeç. 2014 yılının ilk 6 ayı Türk halkı çok zorlanacak. Siyasette taşlar yerinden oynayacak. Gizli saklı her şey ortaya çıkacak. Siyasette suikastlar, kavgalar kamuoyunu çok oyalayacak.

        14

        Dengeler değişecek. Özellikle 29 Nisan’da yılın ilk Güneş tutulması öncesindeki ilk 4 ay, bizi maddi manevi anlamda krizlere sürükleyecek. Komşu ülkelerle fırtınalı ilişkiler söz konusu olacak. Mart, nisan, mayıs kanlı aylar olacak. Türkiye için hem toprak hareketli hem Neptün balık burcunda, sel ve su felaketleri ön planda.

        15

        Sudan gelecek felaketlere çok dikkat etmemiz gerek. Huzur ve barışı sağlamak için Türk halkı olarak birbirimizi sarıp sarmalamamız gereken döneme giriyoruz. 23 Temmuz’a kadar ekonomi altüst olacak. Borsaya yatırım yapanlar ve döviz ile iş yapanlar çok dikkatli olsun. Kimi bir gecede zengin olacak, kimi bir gecede fakir olacak.

        16

        Astrolog Dinçer Güner
        ‘Sarıgül’ün kazanma şansı büyük, Doğu karışacak’
        Mart ayına kadar iktidarın kan kaybedeceği ve zorlanacağı bir süreç. Mart ayı itibarıyla toparlanma dönemi başlıyor. Özellikle ocak ayının ilk 12 günü iktidar için çok riskli günler. Daha fazla istifalar, çatlaklar ortaya çıkabilir. Yılın ikinci yarısı muhalefet ayağında bir isim değişikliği var. Muhalefette de büyük istifalar görülebilir. Son operasyonların ucu muhalefete de dokunacak.

        17

        Operasyon, 2014’te kurumsal, büyük, köklü isim yapmış iletişim firmalarına da sıçrayabilir. Şu dönem altın almak için uygun bir dönem. Temmuz ayında Jüpiter’in aslan burcuna geçmesiyle altın çok değerlenecek. 2014’te Doğu ve Güneydoğu çok karışacak. Mustafa Sarıgül’ün doğum haritasına göre İstanbul’daki seçimleri kazanma şansı çok yüksek.

        18

        Astrolog R. Hakan Kırkoğlu
        ‘Ülke bütünlüğünü strese sokan gelişmeler var’
        HÜKÜMETİ zorlayan süregelen koşullar ve güç kavgaları açısından 10 Ocak’tan ay sonuna kadar gelişecek koşullar önemli. 20 Ocak-19 Şubat aralığında ekonomik koşullara daha fazla dikkat edilmeli. 15 Nisan’daki Ay, 29 Nisan’daki Güneş tutulması, ülke yönetimini ilgilendiren konulara fırtınalı ve olaylı bir atmosfere işaret etmekte.

        19

        Politikada dönüşüm, baskı, manipülasyon ve güç kavgaları ancak 20 Mart’tan sonra yerli yerine oturabilir. Bu yıl etnik ayrışmayı körükleyici politik stresler özellikle ağustos sonrasında ülke gündemini endişelendirerek geriyor. Yılın ikinci yarısında halkı ilgilendiren konularda zorlayan, yıpratan koşullar var.

        20

        Dışişlerinde ülke güvenliğini ilgilendiren koşullar iyice öne çıkacak. Yılın ikinci yarısında ve ekimle birlikte, ülkenin bütünlüğünü strese sokan ve kriz çıkaran gelişmeler var. Etnik ayrışmaya dikkat edilmeli. 2014’ün ikinci yarısında olası bir erken seçim gündeme gelebilir.

        21

        ‘Kızımı sağlıklı olarak kucağıma almak istiyorum’
        Şarkıcı Demet Akalın:
        Kızımı sağlıklı bir şekilde kucağıma almak istiyorum. En çok istediğim başka bir şey de sahnelere dönmek istiyorum. İki aydan beri yatıyorum yatmak bana göre değil.

        22

        ‘İşim iyi giderse aşkım da iyi gider’
        Oyuncu Burak Özçivit:
        Yeni yılda tek istediğim bu yılın sonunda açtığım restoranın 2014’te çoğalarak büyümesi. Aşk konusunda işim iyi giderse aşkımın da iyi gideceğine inanıyorum.

        23

        ‘Daha demokratik bir ülke diliyorum’
        Oyuncu Başak Sayan: Huzur, barış ve mutluluk bekliyorum. Daha demokratik bir ülke, ötekileştirmelerin olmadığı, özgürlüklerin hakkının verildiği, bir vesayetin yerini başka bir vesayetin almadığı bir sistem bekliyorum. Umarım bu yıl daha özgür ve aydınlık bir geleceğe doğru yelken açarız milletçe.

        24

        ‘Hayallerim gerçekleşsin’
        Manken Şebnem Schaefer: Yeni yılda herkesin hayallerini gerçekleştirmesini diliyorum. Benim de birçok hayalim var. Gerçekleşsin istiyorum.

        25

        ‘Önce sağlık gerisi gelir’
        Gizem Özdilli: Hem ülkeme hem de tüm insanlığa huzur diliyorum . Çünkü mutsuz insanlar beraberinde her türlü hatayı getiriyor . İnşallah 2014 ülkeme çok güzel günler getirsin. Kendi adıma ise sağlık diliyorum. Geri kalan her şey gelir nasılsa.

        26

        ‘Anı yaşayın akıllı uslu olun’
        Şarkıcı Yonca Evcimik: Her şeyi geçmişte bırakın. Yeni yılda yeni şeyler söylemek lazım. Anı yaşayın. Bir olduğunuzu unutmayın, unutmayalım. Akıllı uslu bir yıl olsun 2014, 2013 gibi kulağımızı çekmesin.

        27

        ‘Siyasi çalkantılar son bulsun’
        Begüm Kütük: 2014 ülkemizde gelişen önemli siyasi çalkantıların, yaşanan acı olayların son bulduğu bir yıl olsun. Tüm halkımıza ve dünyaya huzur, refah ve barış getirsin.

        28

        ‘Herkes sevdiğiyle olsun’
        Şarkıcı Emel Müftüoğlu: İyilik, barış, huzur güzel ülkemizin üzerinde olsun. Herkese sağlıklı, mutlu, sevdikleriyle iyi zaman geçirecekleri mutlu bir yıl dilerim.

        29

        ‘Yanımda olan herkes yanımda kalsın’
        Işın Karaca: 2013’e veda ederken yanımda olan herkes, 2014’te de benimle kalsın. Sağlık, mutluluk bol kazanç ve aşk bize de uğrasın.

        Faik ERDEMLİ / HT MAGAZİN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ