Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erzurum'dan Oltu'ya dönüşte yol üstünde rastladığı Vaşak'ı cep telefonu ile görüntüledi

        Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Kürkçü Köyü'nde öğretmenlik yapan Adem Babacan, Oltu'ya dönüşte yol üstünde rastladığı Vaşak'ı cep telefonu ile görüntüledi.

        Görev yaptığı köyden hafta sonu tatili için Oltu'ya dönerken soyu tükenmekte olan bir Vaşak'la karşılaşan Öğretmen Babacan, fırsatı kaçırmayarak ender rastlanan hayvanı cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.Oltu'da yaşayan öğretmen Adem Babacan, hafta sonları bu yolu kullanarak memleketine gittiğini belirtirken köylülerin daha önce de ara sıra bu tür hayvanlara rastladıklarını duyduğunu ifade etti.

        Vaşak'ı görür görmez telefonuna sarılan Babacan, hayvanın ilk görüntülerini çekti. Hayvanın kendisinden kaçmadığını ve sakin tavırlar sergilediğini belirten Babacan, ilk defa böyle bir hayvanla karşılaştığını söyledi.Babacan, "Görev yaptığım okuldan, hafta sonu tatili için memleketime giderken, saat 16.00 sularında yolun kenarında bir canlı gördüm. Yanına biraz daha yaklaştıktan sonra vaşak olduğunu anladım. Kaçar düşüncesiyle hemen fotoğrafını çektim ancak bizi de görmesine rağmen çok sakin tavırlar sergileyerek yavaşça uzaklaştı. Biz de hayvana herhangi bir zarar vermeden uzaklaşmasını seyrettik. Avcılardan bir isteğim olacak. Ülkemizde nadir görülen ve soyu tükenmekte olan bu tür hayvanları öldürmesinler" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ