Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Bir günde 3 kadın öldürüldü! (Kadın cinayetleri)

        Emrah YILMAZ-Eray EROLLU-Neşet DİŞKAYA/AHT

        Kadın cinayetlerine İstanbul, İzmir ve Adana'da yenileri eklendi.İstanbul Sancaktepe’de karısını ağzına silah sıkarak öldüren koca intihar etti. İzmir’de 9 gün önce‘Bu adam beni öldürecek’ diye ağabeyinden yardım isteyen 5 çocuk annesi Şadiye A.’yı kocasıöldürdü. Adana’da ise İhsan Balsak 2 ay önce 2. kattan atıp yaraladığı eşini tüfekle vurup öldürdü...

        Facebook yüzündendört kurşun yedi

        İzmir’in Bornova İlçesi’nde Ayhan Aslan (34), kıskançlık yüzünden çıkan tartışmada eşi Şadiye Aslan’ı (27) 4 kurşunla öldürdü. Ayhan Aslan, dün kayınpederinin evine giderek eşinden özür dileyip barışması için ikna etti. En büyüğü 9 yaşında, en küçüğü 4 aylık olmak üzere 5 çocukları bulunan çift, çocuklarını da alarak evlerine döndü. Akşam saatlerinde çift arasında bu kez de Şadiye Aslan’ın ikinci ismi olan Yıldız Aslan adıyla açtığı Facebook sayfası yüzünden tartışma çıktı. Çıkan tartışma sabahın erken saatlerine kadar sürdü. Ayhan Aslan, Şadiye Aslan’a çocukları yan odadayken tabancayla art arda ateş etti. 4 kurşunla ağır yaralanan Şadiye Aslan olay yerinde hayatını kaybetti. Ayhan Aslan’ın alınan ilk ifadesinde “Beni aldattığı için öldürdüm’’ dediği öğrenildi. 9 gün önce iddiaya göre Ayhan Aslan’ın kıskançlığı sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Ayhan Aslan’ın darp edip öldürmekle tehdit etmesi üzerine Şadiye Aslan, ağabeyini arayıp “Bu adam beni öldürecek, gelin beni kurtarın” diyerek yardım istemişti.

        ‘Korumadan’ vazgeçti, öldürüldü

        Adana’da 2 ay önce kocasının 2. kattan atıp yaralanması nedeniyle koruma isteyen Dilek Balsak (34), bu isteğini eşinin tehdidiyle iptal ettirmenin bedelini canıyla ödedi. Kayıplara karışan katil zanlısı eşi İhsan Balsak (38) akrabalarını arayıp cinayeti itiraf etti. 4 yıl önce cezaevinden çıkan Balsak, eşi ve 2 çocuğuyla birlikte baldızının evinde kalmaya başladı. Balsak, önceki gece arkadaşları Yunus Gürhan ve soyadı belirlenemeyen Hünkar ile eve geldi. Eşi Dilek’i sahur için alışveriş yapmak bahanesiyle evden alıp Koza Mahallesi’ndeki sulama kanalının kenarına götürdü.

        “ALDATIYORSUN” DİYE ÖLDÜRDÜ

        Balsak, kanal kıyısında otururken kendisini aldattığı şüphesi ile eşine pompalı tüfekle 2 el ateş açıp öldürdü. Balsak, ölen eşini ‘yaşıyor’ ümidiyle arkadaşlarıyla birlikte otomobille hastaneye götürdü. Hastane bahçesindeki ağaca ve tabelalara çarpan Balsak ve arkadaşı Hünkar kaçarken, Gürhan ise yardım çağırdı.

        2’NCİ KATTAN ATMIŞ

        Olayla ilgili soruşturma başlatılırken katil zanlısı olarak aranan ve düzenli bir işi olmayan İhsan Balsak’ın suç dosyası da kabarık çıktı. Uyuşturucu suçundan 10 yıl hapis yattığı belirlenen Balsak’ın yaralama ve ruhsatsız silah taşıma gibi suçlardan sabıkası bulunduğu anlaşıldı. İhsan Balsak’ın 2 ay önce de eşi Dilek Balsak’ı oturdukları 2 katlı evin damından attığı, kadının hafif yaralı kurtulduğu, olayla ilgili Dilek Balsak’ın şikâyetçi olduğu ve koruma talebinde bulunduğu, koruma ve panik butonu tahsis edildiği belirtildi. Ancak genç kadının, eşinin ölüm tehditleri nedeniyle koruma kararı uygulamaya girmeden dilekçe vererek isteğinden vazgeçtiği de ortaya çıktı.

        Karısını öldürüp, intihar etti!

        İstanbul Sancaktepe’de Ali Murat Kazankaya (43), boşanmak isteyen ve bu nedenle bir süredir ayrı yaşadığı 17 yıllık eşi Sibel Kazankaya’yı (37) sokak ortasında tabancayla ağzından vurarak öldürdü. Ardından da aracının içinde aynı tabancayı başına ateşleyerek intihar etti. Sancaktepe Ankara Caddesi üzerinde dün sabah 08.00’de yaşanan olay şöyle gelişti: Sibel Kazankaya, şiddetli geçimsizlik yaşadığı eşi Ali Murat Kazankaya’yı terk edip baba evine yerleşti ve boşanma davası açtı. Ali Kazankaya dün sabah işe gitmek için evden çıkan Sibel Kazankaya’nın yolunu kesti. İkili arasında tartışma çıktı. Koca, bir çocuğunun annesini önce boynundan tutup bir süre yerlerde sürükledi. Ardından da tabancayı ağzına sokup ateşledi ve kaçtı.

        İNTİHAR ETTİ

        Polis, aracıyla kayıplara karışan Murat Kazankaya’nın peşine düştü. Kısa süre sonra da polise silah sesi geldiği yönünde ihbarda bulunuldu. Genç kadının öldürüldüğü olay yerine 500 metre uzaktaki sokağa giden polis, Ali Murat Kazankaya’yı aracı içinde aynı tabancayı başına ateşleyerek intihar etmiş halde buldu. Sibel Kazankaya’nın eşine karşı evden uzaklaştırma kararı aldırdığı bildirildi.

        6 ayda 139 kadın cinayet kurbanı

        Geçen yıl 237 kadının öldürüldüğü Türkiye’de, bu yıl ilk 6 ayda bu rakam 139’a ulaştı. Bu 139 kadından 60’ının kocası tarafından katledildiği, yüzde 12’sinin ise koruma altındayken öldürüldüğü belirtildi.

        İSTANBUL BİRİNCİ

        Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kayıtlarına göre cinayetlerin en fazla yaşandığı şehir 28 cinayet ile Türkiye’nin kalbi İstanbul. İkinci sırada ise 10 cinayetle Gaziantep yer alıyor. Gaziantep’in ardından 7 cinayetle Adana üçüncü sırada bulunuyor.

        Geçen yıl en çok kadın cinayeti işlenen il sıralamasında 21 cinayetle ikinci sırada bulunan İzmir’de, bu yılın ilk 6 ayında sadece 3 kadının öldürüldüğü belirtildi. Öldürülen 139 kadından 60’ının katil zanlısının kocası olduğu belirtildi. Erkeklerin kurbanı olan kadınların yüzde 60’ını, hayatlarına dair yeni bir karar vermek istemesi (ayrılma/boşanma) nedeniyle öldürüldükleri öğrenildi. Öldürülen kadınların yüzde 12’si koruma altındayken katledildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ