Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 1 bebek daha öldü

        Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde tedavi ve dün saat 20.00 ile sabah 07.00 arasında hayatını kaybeden ağırlıkları 800-1200 gr arasındaki 12 bebeğin ardından, aynı hastanede bu akşam saat 19.00 sıralarında bir bebeğin daha hayatını kaybettiği öğrenildi. Böylece hastanede hayatını kaybeden bebeklerin sayısı 13'e yükseldi.

        İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 20 Eylül 2008 günü saat 20.00 ile 21 Eylül 2008 saat 07.00 arasında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde tedavi gören immatür ve prematür bebeklerin ölümüyle ilgili olarak incelemelerin sürdüğünü kaydetti.

        Açıklamada, "Hem hastalarımızdan hem de yeni doğan birimimizden örnekler alınmış olup laboratuar sonuçları beklenmektedir. Sabah saat 07.00'den bu yana yeni bir bebek kaybımız olmamıştır. Konu ile ilgili bakanlığımızca bir müfettiş ve bilimsel inceleme heyeti oluşturulmuş olup çalışmalarına yarın (pazartesi) başlayacaktır." denildi.

        İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bebek ölümleriyle ilgili olarak aynı hastanede pazartesi günü basın toplantısı düzenleyerek bebek ölümlerinin nedenleriyle ilgili açıklamada bulunacak.

        Bebek ölümlerinin nedenlerinin de oluşturulan uzman ekip tarafından araştırıldığı öğrenildi.

        Öte yandan, 13 bebeğin hayatını kaybetmesi ailelerde endişeye neden olurken, hayatını kaybeden bebeklerden 5'i ailelerine teslim edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ