Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Antalyaspor Beşiktaş maçı yazar yorumları - Bitexen Antalyaspor Haberleri

        UMUR TALU: CENK'İN YERİNE TALİSCA!

        2 golsüz ve 60 dakikalık PL maçından sonra Cenk’in aklı kalmış mıdır eski yerinde?

        Antalyaspor ise ibret dersi veriyor: Yüreğiyle oynayan Eto’o (bir de Maicon) yokluğu bir yana; Nasri, Menez, Leonardo gibi sükseler erken emekli.

        İlk güzel hareket Babel’in müthiş kaçışıyla Talisca’nın uçarak autu.Sonrasında bütün taşları oynamış Beşiktaş defansı sağdan sola mümkün tüm açıkları verdi; iştahlı Antalya da golü buldu.

        Beşiktaş yüzde 65’le oynuyor ama orta sahada dağınık. Üstelik kontratak davetiyeleriyle.

        Pas oyunu futbolun çiçek bahçesi, lakin fazlası baş döndürüyor. Rakipten ziyade kendi başını.Sayılmayan golde faul var mı? Vardır. Bir şartla: Bu tür her hava topunda verebiliyorsanız.

        Talisca maç başı voleyi denedi, sonra dömivole attı sayılmadı, nihayetinde yine aynı yere attı!Maçtaki arzusu, gayreti gereksiz sakatlanmanın eşiğine bile koşturdu onu.

         DEPLASMAN SAMBASI
        DEPLASMAN SAMBASI Antalya filelerini iki kez havalandıran Anderson Talisca, bu sezon deplasmandaki 4. golünü kaydetti. Brezilyalı oyuncu bu sezon ligde 5 gol atıp 3 de asiste yaptı ve 8 gole direkt katkı sağladı

        Goldeki payı yüksekti Caner’in; ama iki golde de!Hücumda açıktan, defansta açıkla oynuyor.

        Quaresma’nın herkese çarpan şutu gidip direğe de çarptığında kaleci Ferhat kadar Negredo da sadece izledi.

        2. yarı Beşiktaş yine defans hatası ama büyük bir Fabri ve direk şansıyla başladı.Şampiyonlar Ligi’nde şans nasıl olur, göreceğiz!

        Antalyaspor ikramında geri pası zekice hisseden Negredo’nun eli ayağı tutuldu!

        Hemen peşinden maaile hücuma gidince uçak pisti gibi açılmış orta sahadan Antalya koştu gol kaçırmaya.

        53’te Beşiktaş çöktü karşı kaleye. Ayakla kaçıran Talisca, Quaresma’nın nihayet harika yaptığı ortaya kafayı vurduğunda, geçen seneki Talisca’ydı artık!

        Beşiktaş Cenk’in yerine Talisca’yı transfer etmişti!

        Medel eli sanki penaltı istedi; hakem istemedi.

        Beşiktaş topa çok sahip oluyor ama ceza sahasında topla buluşma sayıları hemen hemen aynı.

        Bir santrfor eksik olabilir ama sanki 10 numara da eksik! Esasen bu tür maçlarda iki sene önceki Beşiktaş da eksik.Hücumu daha göremedik ama Lens’in savunması Caner’den iyi! Talisca finali harika bir şutla yapıyordu ki, direk ve kaleci çıkardı. Olsun, yine yapar!

        12 sene önce yine Antalya-Beşiktaş.Antalya kalesinde Beşiktaşlıların çok sevdiği Oscar Cordoba.Burak Yılmaz, Antalya’dan Beşiktaş’a geçmiş. Hep Beşiktaşlı Ali Cansun, Antalya’da.Yılmaz Vural ve Tigana kulübede!

        Maç 1-0, 1-3, 4-3 çılgınlığıyla koşuyor; son anda Bobo hat trick’le 4-4 yapıyor. Runjeee Runjeee’nin kalesine Antalya hat-trick’i ise, 5 ayrı takımla Süper Lig’e çıkma rekoru kırmış Coşkun Birdal’dan. Cordoba hissiyatını anlatıyor:“Kötü hissediyordum. Çok karışık duygular. Antalyaspor gol attığında seviniyordum ama bir yandan da üzülüyordum. Duygularım çarpışıyordu.”

        Futbol duygusuz olabilir mi? Profesyonel gibi oynasan da amatör hissiyat oyunudur futbol.Duygusuzlar her sahada başka bir oyun oynar zaten!

        TALİSCA'NIN DÖNÜŞÜ

        Talisca’nın iki gol, bir direk, bir sayılmayan golle geri dönüşü.

        CEVDET ERGUN: TALİSCA İSTERSE...

        Fenerbahçe, pek keyif vermese de son saniyelerde ligin tehlike saçan ekibi Göztepe’yi yenmiş... Başakşehir, Bursa’da‘büyük takım nasıl oynamalı’dersi vermiş...

        Şampiyonluk konvoyunun son vagonu olmak istemeyen Beşiktaş, kalbi olan Eto’o’dan yoksun, eksik Antalya karşısında kağıt üstünde favori... Ama artık ligimizde favori algısı, özellikle mental açıdan hazır değilsen, genel geçer kavramlardan biri.

        Gökhan, hazırlık ve kupa maçlarında Güneş’in “Gönül”üne girememiş ki yedek; Pepe ve Tosic’in yokluğunda beklenen Vida montaja girmiş...Hızlı başlayan Kartal’da oyuna giremeyenlerin başında ise Quaresma var. Sivas maçındaki gibi bir ‘dejavu’ yaşatıyor, kaptırdığı top gol oluyor. 3 yıllık Türkiye kariyerinde 3. golünü atan Charles, Trabzon ve G.Saray’dan sonra Beşiktaş’ın da fileleriyle tanışıyor. Q7 çok yetenekli, ama artık aşık usandırıyor!

        Maçta iç içe geçmiş hikaye çok... Babel indirdiğinde, Talisca’nın buz gibi golü güme gitti. Talisca, Atiba’nın pasında benzerini atarken adeta “Bu da mı değil” diye haykırdı. Sevinç dansı üzerinde ise biraz daha çalışmalı!

         363 GÜN SONRA QUARESMA
        363 GÜN SONRA QUARESMA Beşiktaş taraftarı tarafından tartışılmaya başlanan ancak her defasında yaptığı katkıyla eleştirilerin önünü tıkayan Ricardo Quaresma dün görevini yaptı... Talisca’nın attığı 2. golde başrol oynayan Portekizli yıldız aynı zamanda Süper Lig’de 363 gün sonra deplasmanda gol katkısı yaptı.

        İlk saniyelerde Beşiktaş, hatalı ofsayta takıldığı pozisyonda Oğuzhan’la golü bulsa, oyun ve skor başka bir yöne evrilebilirdi. İkinci 45’in ilk saniyelerinde uyuyan Medel-Vida’nın arkasına sızan Emre Güral atsa ecel terleri dökebilirdi.

        Şişi olmayan Matador olur mu?Negredo rakibin geri pasına yetişemediğinde eminim ki birçok taraftardan “Neredesin Cenk” nidaları yükseldi.Güneş ya Negredo’ya göre oyun planını değiştirmeli ya da Negredo gelecek forvetle yer değişmeli!

        Nuri Şahin röportajında“Türkiye’den bana oyuncu sorsalar, hemen Oğuzhan’ı alın derim”demiş... Artık sürekli yerinde sayan Ozzie bu haliyle Bundesliga’da iyi bir yedek olur!

        Futbolda farkı yaratan en önemli kriter; kalite...Dün Babel etkisizdi, Talisca’nın gecesiydi... Kafasıyla Beşiktaş’a hayat verdi. Bu kez vurdumduymaz değildi. Yüreğiyle oynadı. İlk golün hemen ardından sakatlandı, ‘devam’ dedi... İkinci sakatlandığında da pes etmedi. Bu sezon Trabzon ve Göztepe’den sonra 2 gole direkt skora etki ettiği 3. maçı yaşadı. Beşiktaş ancak o bu şekilde oynarsa hedeflere ulaşabilir...Üretkenlikten uzaklaşan Kartal’ın şampiyonluk yarışında onun özel yeteneklerine çok ihtiyacı var.

        HALİS ÖZKAHYA

        Kahya, ustabaşı olamıyor! Talisca’nın golünü iptal etti, Antalya’nın penaltısını yedi. O pozisyonda Medel’in Hulk’a dönüşen göbekli El Kabir’i döndürmesi de ayrı bir konu!..

        VİDA

        İlk maçında uyum problemi yaşaması doğal. Medel’le çok aksadı. Süre lazım.

        BÜLENT YAVUZ: PENALTI GÜME GİTTİ

        Kara Kartal, Antalya deplasmanında zorlansa da 3 puanı almayı bildi. Artık hiçbir maç kolay değil. Hakemlerin işi de artık çok zor. Hakem Halis Özkahya müsabakanın genelinde gayretli göründü. Ancak bazı kritik pozisyonlarda yanlış kararlar verdi. Beşiktaş’ın 25. dakikada Talisca ile attığı ve faul gerekçesiyle iptal edilen golde hakemin faul yorumu tartışmalara sebebiyet verdi. Burada Ryan Babel topa yükselirken, sol eliyle önünde savunma oyucusunun pozisyonunu bozuyor. Ben hakemden yanayım. Ancak “Faul yok” görüşüne de saygı duyarım. Özkahya, 61. dakikada maçın sonucuna etki edecek önemli bir hata yaptı. Beşiktaş ceza alanı içerisinde Medel’in eline gelen top yüzde 100 penaltıyı gerektirirdi. Çünkü burada, Medel net bir şekilde topa eliyle oynuyor. Hakemin devam kararı hiç şık değildi doğrusu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ