Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz haftanın en önemli olayı Karşıyaka taraftarının düzenlediği kampanya idi. Yeşil-kırmızılı camia, hem toplanan paralarla eski futbolcuların borcunu kapatarak takımlarını puan silme cezasından kurtardı, hem de diğer kulüplere örnek olarak bir kez daha büyüklüğünü gösterdi. Buraya kadar her şey güzel de; kampanyanın ardından KSK camiasında acımasızca bir eleştiri bombardımanı başladı.

        Hedefte kulüpte görev yapmış eski başkanlar, yöneticiler vardı. Eleştiri nedeni de, kampanyaya verdikleri para miktarının düşük olması. Bu isimlerin başında da Ender Yorgancılar geliyor.

        ***

        Olaya iki açıdan bakmak gerek.

        İlki, sen yönetim olarak kulübü kötü yönet, takımın kaynaklarını verimli kullanma, takımı borç batağına sok, sonra da geçmişte camiaya hizmet edenleri eleştir. Burada elma ile armutların iyice ayrılması gerek. Bunun için camianın ileri gelenlerinin gerçekten desteğini alacak bir organizasyon mutlaka yapılmalı. Şayet Karşıyaka’nın ayağa kalkması isteniyorsa..

        Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda 6 yıl yöneticilik, 4 yıl Meclis başkanlığı görevlerinde bulunan Ender Yorgancılar, 2013 yılından itibaren EBSO’nun başkanlığını sürdürüyor. İki dönem üst üste TOBB Yönetim Kurulu’na da seçilen Yorgancılar, çeşitli kuruluşlarda ülke kalkınması adına önemli görevler üstlendi, bir çok eğitim kurumu inşa ettirdi, yüzlerce çocuğa burs imkanı sağladı.. Bir röportajında, “İzmir benim için ufuk şehridir. Ufuk nasıl sonsuzluk gibi insanları kendine çekiyorsa, İzmir bende aynı duyguları uyandırıyor” diyen Ender Yorgancılar, spor adamı olarak Karşıyaka’ya 20 yıl hizmet etmiş biri.

        Asbaşkanlığı döneminde takımı 1.Lig’e (Şimdiki adı ile Süper Lig) çıkaran Ender Yorgancılar tabi ki bundan sonra da Karşıyaka’ya hizmet etmelidir, edecektir de.

        Bunun için Yorgancılar gibi kente malolmuş isimlerin küstürülmemesi gerekir.

        Bu da ikincisi.

        Kaldı ki, her fırsatta “Bu ülkenin kalkınmasını isteyen herkes çalışmak zorunda. Bu söylediklerim spor da dahil olmak üzere her alanda geçerli” diyen Başkan Yorgancılar’ın kampanyada verdiği paranın (5 bin TL) ben bir sıfırının eksik olduğunu düşünüyorum.

        Diğer Yazılar