Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2019’daki Cumhurbaşkanlığı, milletvekili ve yerel seçimlerin kaderini belediye başkanları belirleyecek. Bu nedenle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçim startı için CHP’li belediye başkanlarını Ankara’da toplantıya çağırdı.

        22 Kasım Çarşamba günü Bilkent Otel’deki toplantıda, mali ve idari denetim, yerel seçim programı ve proje kitapçıkları ele alınacak; ‘metal yorgunluğu’ olup olmadığı sorulacak.. Denilecek ki;

        - Kapı kapı dolaşın, vatandaşın dertlerine derman olun.

        - Tüm imkanları kullan, halkın mutfak masrafını düşür. Su ve ulaşımdan başla.

        - İş imkanları yarat. Aracıyı ortadan kaldır. Üretici kooperatifleri ile işbirliği yap. Hem üretici hem de tüketici kazansın.

        - Köylünün mallarını alarak (Süt gibi) ihtiyaç sahiplerine dağıtın.

        - Ve her şeyden önemlisi yaptığınız hizmetleri halka anlatın. (vb)

        - Yani, İzmir Büyükşehir gibi olun.

        AK Parti’nin önceki ay verdiği seçim startında da yerel seçimlerin kilit rol oynayacağı ifade edilmiş, sonrasında da bazı belediye başkanları istifalarını sunmuştu. Amaç parti içindeki kan değişimi ile rekabeti artırmak olsa da üstte saydığım maddelerin benzerleri başkanlardan istendi.

        Ki; istifa edenlerin halefleri, koltuğa kurulur kurulmaz, “Su fiyatlarını yüzde 25 indireceğiz. Toplu ulaşımda 2018 sonuna kadar zam yapılmayacak” sözü verdi.

        *

        Tarım reformu ile köyden kente göçü tersine çeviren, kredi kuruluşlarının dünyada örnek gösterdiği İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti’yi kıskandıran son hamlesi ise yerli otomobil zirvesi oldu.

        Aziz Kocaoğlu başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği toplantıda yerli otomobilin neden İzmir’de üretilmesi gerektiği madde madde anlatıldı.

        20’ye yakın kent (Çoğu AK Partili) İzmir’den görerek uyandı ve yerli otomobile aday olduklarını açıkladı.

        Bu konuda naçizane iki önerim var;

        Biir.. Üretici kooperatiflerine alım garantisi vererek tarım devrimini başlatan Büyükşehir yerli otomobil için de alım garantisi versin. İnanıyorum ki başta Aydın Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu olmak üzere Ege’deki tüm belediyeler ‘alım garantisi’ verecektir.

        İkii.. Ve diyelim ki yerli otomobilin üretim yeri İzmir olmadı.

        Bu kadar önemli ismin bir araya gelmesi boşa gitmemeli. Başka yerli araç mı olur, iş makinası mı, tarım makinası mı yoksa hatta uçak mı olur. İzmirli babayiğitler Büyükşehir öncülüğünde bir şirket oluşturarak mutlaka yeni bir değer üretmelidir.

        Diğer Yazılar