Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yerel seçimler 31 Mart 2019’da yapılacak. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin tarihi 3 Kasım 2019. Ankara kulislerinde uzun süredir yukarıdaki bu tarihlerin değişebileceği konuşuluyor. Nedeni de, yerel seçimden sonra yapılacak genel seçimlerin risklerinin fazlalığı. Dolayısı ile genel seçimlerin yerel seçimden önceye alınma ihtimali siyasilerin hiç gündeminden düşmüyor. Hatta, “sandık, 2018 bitmeden, eylül-ekim aylarında milletin önüne gelir” sözü yüksek sesle dillendirilmeye başladı bile.

        AK Parti içinde erken seçim havası olsa da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta seçimlerin zamanında yapılmasından yana olduğunu vurgulaması bu ihtimali zayıflatıyor.

        Parti içinde görünen hazırlıkların da, seçimler için değil, 12 Eylül 2018 olarak açıklanan kurultayın öne çekilmesi adına yapıldığı ifade ediliyor.

        İlçe ve il kongrelerini Ramazan ayına kadar tamamlamak isteyen AK Parti Genel Merkezi’nden sızan bilgilere göre kurultay için düşünülen ay haziran. Sonrasında da, vakit kaybedilmeden teşkilat seçim çalışmalarına başlayacak. Seçimlerin öne alınıp alınmaması, çatı ittifakı, yeni yasa değişiklikleri önümüzdeki dönemin gündemini oluşturacak gibi görünse de;

        AK Partili bazı vekiller yarın sandığa gidilecekmiş görüntüsü veriyor.

        Özellikle de Hamza Dağ, Nükhet Hotar, Mahmut Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli’yi çalışkanlar arasında sayabiliriz... Kanımca, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin köylerde gerçekleştirdiği “tarım devrimi”nin vatandaş üzerindeki etkisini azaltarak; AK Parti’nin oylarını yükseltmeyi hedefleyen vekiller, kırsaldaki vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözüm üretmeye çalışıyorlar.

        İzmir’in 26 milletvekilinden 8’ini AK Partililer oluşturuyor. Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan ve İbrahim Mustafa Turhan daha çok teşkilat ağırlıklı çalışıyor. Başbakan ve İzmir milletvekili Binali Yıldırım ise ülke meseleleri üzerinde yoğunlaşıyor.

        Ancak; Başbakan Yıldırım’ın seçim süreciyle birlikte bölgedeki dev yatırımların önünü açacağı ve yeni bir çılgın proje açıklayacağı partiden edinilen bilgiler arasında...

        Diğer Yazılar