Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz hafta söylediği “Okul önlerinde gördüğünüz uyuşturucu satıcısının ayağını kırmayan polis görevini yapmamıştır” şeklindeki sözlerine hukukçular suç duyurusunda bulunurken; Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Kararlılık” olarak yorumlamıştı.

        Bu sözler beni yaklaşık 10 yıl kadar öncesine götürdü.

        İzmir Emniyeti’nden bir dostumla sohbet ediyorduk.

        “Terör örgütlerinin ve kaçakçılığın en önemli merkez kenti İzmir’dir. Dağlara en çok militan yollayan iki kentten biriyiz. İzmir’de diğer illere göre çok terör olayı olmaz. Bunun nedeni biz polislerin başarısından çok, örgütlerin burada sessiz kalmasından kaynaklanıyor. Zira para aklama sistemlerinin açığa çıkmasından çekiniyorlar. Bizimkiler de ne şiş yansın, ne kebap zihniyetinde idare ediyor” demişti.

        *

        İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, bir yıl önce uyuşturucu ile mücadele için kapsamlı bir çalışma başlattı.

        Hedef; hem yavrularımızı, geleceğimizi karartmaya çalışan uyuşturucu tacirlerinin kökünü kazımak; hem de terör örgütlerinin finans kaynağını kurutmaktı.

        ‘Sıfır tolerans’ sloganı ile işe koyulan emniyet güçleri en büyük desteği de bu sürede başta muhtarlardan olmak üzere tüm vatandaşlardan aldı.

        “Uyuşturucu Whatsapp İhbar Hattı”na gelen yüzlerce telefon değerlendirildi, arka arkaya operasyonlar düzenlendi, 2.5 tonu esrar olmak üzere kilolarca uyuşturucu maddesi ele geçirildi; 2 bin kişi gözaltına alındı.

        Bir yılık başarıyı “Daha yeni başladık” diye yorumlayan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, uyuşturucu ile mücadeleye taviz vermeden devam edeceklerini vurguladı,

        “Çocuklarımızı korumak adına kanunların bize verdiği yetkiyi tavizsiz kullanarak İzmir’de tek sokak satıcısı bırakmayacağız” dedi.

        Benzer söylemler ve eylemleri Ege’nin hemen her kentinde görmek mümkün. Yani Bakan Süleyman Soylu’nun sözleri tüm emniyet mensupları tarafından “kararlılık”la sahiplenilmiş adeta. Medeniyetlerin, kültürlerin bir arada yaşadığı İzmir’in gelecek kuşaklarına musallat olan terör tacirlerinin üzerine çekinmeden giden, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ı ve ekibini ise gönülden kutluyorum.

        Diğer Yazılar