Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, grubun kurucusu babası İbrahim Bodur’un vefatının dördüncü yılını anmak için basın mensuplarıyla internet üzerinden sohbet toplantısı düzenledi. Hem babasını, hem COVİD 19 çerçevesinde grubu ve sanayinin dönüşümünü anlatan Zeynep Bodur, bugünkü zorlu günlerin İbrahim Bodur’un öngörüsü ve içgörüsünü bir kez daha doğruladığını belirtti. Zeynep Bodur şunları söyledi:

        -“Yerel kalkınma, sanayileşerek kalkınma öngörüsüyle Kale Grubu’nun tohumlarını atan İbrahim Bodur, her zaman içgörüsüne dönerek toplumsal fayda sağlamak için çalıştı. Bir dava uğruna tükenmeyen cesaretiyle hayat boyu mücadele etti. Yenilikçi bakış açışıyla yeniliğe ilham olan; ailesine, çalışanlarına ve topluma güven veren bir ömür yaşadı.”

        SALGININ SEYRİNE BAĞLI

        -Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeynep Bodur COVİD 19’la dünyanın Büyük Buhran sonrası en derin ekonomik küçülmesini yaşayacağını söyledi. Havacılık sektörünün 2025’te, savunma sanayinin de 2023’te kriz öncesi döneme dönmesinin beklendiğini kaydeden Zeynep Bodur sözlerini şöyle sürdürdü:

        REKLAM

        -“Havacılık ve savunma sektörleri olarak biz de etkilendik ve belli bir daralma öngördük. Sene başında yaptığımız planları revize ettik ve daha çok senaryolarla hareket ediyoruz. Yatırımların bir kısmını askıya aldık, bir kısmı da devam ediyor.

        -Ama sıfırdan bir yatırım, yeni bir sektöre girme gibi bir iştahımız yok. Dünyada da kimse yatırım yapmıyor. Salgın nasıl seyredecek, onu bekliyoruz. Yapı grubunda mağazalar bir deneyim merkezi haline gelecek.

        YERELE VE TARIMA YATIRIMIN ÖNEMİ

        -Bu dönemi daha çok durumu anlamak, yönetmek ve yeni normale adaptasyonla geçti. Yerele yatırımın ve tarımın önemi ortaya çıktı. Her tarafta artık içe dönüş var.

        -Sanayi üretimi uzaktan yapılabilecek bir iş değil. Yeni dönemde sanayinin önemini yitirmemesi lazım. Sanayideki dönüşüme katkı vermek üzere Bilim Kurulu gibi bir Danışma Kurulunun yararlı olacağını düşünüyorum.

        -Türkiye yeni döneme entegre olarak büyüyecek. Yeni dönemde tedarik zincirleri nasıl şekillenecek ve Türkiye burada nasıl bir rol alacak, buna odaklanmalıyız.”

        SANAYİYİ ANADOLU’YA TAŞIDI

        -Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur vefatının dördüncü yılında bir dizi programla anılıyor. Bu yılki anma program İbrahim Bodur’un kişiliğiyle özdeşleşmiş ve dünden bugüne köprü kuran değerlerinden “öngörü, cesaret, mücadele, yenilikçilik ve güven” kavramları üzerine kuruldu.

        -1957 yılında Çanakkale’nin Çan ilçesinde Çanakkale Seramik’i kuran İbrahim Bodur sanayinin Anadolu’ya yayılmasının öncülerinden biri oldu. Seramikle topraktan başladığı yolculuğu savunma ve havacılığa taşıyan Bodur, Çanakkale’den Erzurum’a, Mardin’den İzmir’e, Isparta’dan İstanbul’a uzanan onlarca fabrika kurdu. Kale Grumu 19 şirket ve 5 bini aşkın çalışana sahip.

        -İbrahim Bodur Kaleseramik Vakfı’nın, TÜSİAD’dan İSO’ya kadar kurumların kuruculuğunu ve başkanlığını da yaptı.

        Diğer Yazılar