Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yan rol oyuncusu olarak birçok filmde yer alan Long 2005’ten sonra başrole geçiş yaparak, bağımsızlığının sınırlarını genişletmiştir. Bağımsız filmlerde kendini daha rahat hissettiğini izleyiciye kanıtlayan Long, aslında gözden kaçmaması gereken bir isimdir ve değeri daha çok bilinmelidir. Umut vaat eden bir komedyen olma yolunda ilerleyen Long, komediye karşı olan tutkusunu hiçbir şekilde gizlemez. Zaman zaman Tv dizilerinde de varlığını gösteren oyuncu, Apple'ın "Get a Mac" TV reklam kampanyasında yer alarak, destek sağlamıştır. Bunlar bir kenara, Long’un animasyon filmlerinde seslendirme yaptığını biliyor muydunuz? Değişik bir sesi var, bunu kabul etmek gerek.

        Komik, sevimli, güler yüzlü, arkadaş canlısı, samimi ve olduğundan genç gözüken bağımsız sinemanın değer verdiği, bir oyuncu olan Justin Long, bu özelliklerini aynen filmlere yansıtıyor. Long, gerçek hayatta nasılsa, filmlerde de öyle. Doğallığını bozmayan Long rahat tavırlarıyla her rolün üstesinden geliyor, ama Long’un uzmanlık alanı kesinlikle komedi… Kendine göre bir yol tutturan Long, güleç suratıyla küçük muzip çocukları andırıyor ve genelde gençlik komedilerinde yer alıyor.

        Fairfield Üniversitesinde Felsefe ve Latince öğretmeni olarak görev alan bir babanın evladı olan Long, çocukluğundan beri komedi ile bağını koparmamıştır ve her zaman komik çocuk olarak anılmıştır. Zaten öyle bir surat ifadesine sahip oluşundan belli değil mi? İnce ve derin sesi ile filmlere renk katan Long, koleje giderken Laughing Stock isimli skeç-komedi grubuna dahil olur. Yüksek bütçeli filmlerde oynamadan evvel iki düşük bütçeli filmde yer alır: Boygazm! ve "Time Writer”…

        KAPKALIN KAŞLARI İLE DİKKAT ÇEKEN JUSTİN LONG

        Kapkalın kaşları ile dikkat çeken, Polonya ve Sicilya kökenli olan Long, nasıl oyunculuğa adım atmış, ona bakalım… Annesinin Roger Ludlowe Middle School’da oyunculuk dersi vermesi nedeniyle, oyunculuğa adım atan Long, babası gibi sadece öğretmen olmak istemediğini belirterek, rotasını farklı şekilde çizer. “Geleceğe Dönüş” (1985), “Way Out West” (1937), “Drugstore Cowboy” (1987), ve “Annie Hall” (1977) filmlerini çok sevdiğini ekleyen Long, o filmlerden bir hayli ilham alır, sadece ilham almakla kalmaz, o filmler hayatının en büyük parçası haline gelir.

        Long’un en çok dikkat çeken filmi hangisi derseniz, detaylı bir şekilde konuya açıklık getirelim. “Tusk” (İşkence Gecesi) filmiyle, hayatı iplemeyen internet yayıncısının başına gelenleri bize aktaran Long, cool ve ukala tavırlarıyla karşısındaki insanları çılgına döndürür, ama sonrasında yaşanacaklar Long’un içinde bulunduğu durumu, güzel bir şekilde özetler. Ne oldum değil, ne olacağım demeli diye mesaj gönderen yönetmen Smith, kendini Long’un kollarına doğru bırakır, çünkü Long’a çok büyük bir iş düşer. Meydanı boş bulan Long, dilediği gibi oyunculuğunu sergiler, bu Long için oldukça önemlidir, sebebi de bir sonraki filmlerinde nasıl bir oyunculuk sergileyecek oluşudur.

        Genelde yan rollerde yer alan Long’un dönüm noktası hiç şüphesiz “Tusk” olmuştur. “A Case Of You” (Aşka Dair) filminde de “Tusk” filmindekine benzer bir oyunculuk çıkaran Long, âşık olan bir yazara can verir. Aşk, romantizm ve komedi ile harmanlanan film, Long’un kendini gösterdiği bir tiyatro sahnesi gibidir, Long o sahnede doğaçlama yapar ve film Long sayesinde sorunsuz bir şekilde akar. Evan Rachel Wood gibi, başarılı bir oyuncuyla karşı karşıya gelişi de cabası!

        BRUCE WİLLİS İLE LONG ZOR ÖLÜM 4 FİLMİNDE BİR ARADA

        Long için en önemli olay, “Zor Ölüm 4” filminde Bruce Willis ile kamera karşısına geçmiş oluşudur. Bu şansı iyi bir şekilde değerlendiren Long, her geçen gün daha güzel projelere imza atarak, başarısını garantiler. Hani yukarıda Long’un bağımsız filmlerde yer aldığından bahsetmiştik ya, acaba Long neden fikrini değiştirdi ve “Zor Ölüm 4” filminde yer aldı. Sanırız Bruce Willis, Long’u etkiledi. Etkilenmeyecek gibi değil ki…

        Geldik diğer filmlerine… Korku filmlerinin en bilindik isimlerinden biri olan Sam Raimi’nin yazıp yönettiği “Drag Me To Hell” (Kara Büyü) filminde oynayan Long, korku filmini de bu şekilde deneyimlemiş olur. Hiç beklenmedik bir sonuçla karşı karşıya kaldığımızAmerika Box Office'te kısa zamanda 3. sırada yerini alarak, çok seyredilen korku filmlerinin arasında kendine bir koltuk kapar. Buradan hareketle; Long’un rolü kabul etmesi kendisi için büyük bir avantaj sağlamıştır.

        Çektiği kötü “Spiderman” filmlerinden sonra korku-komediyi harekete geçiren Raimi’nin o tadı yakalıyor oluşu, hem Long’a daha çok bağlanmamıza, hem de Raimi’nin muhteşem geri dönüşüne vesile olmuştur. 80’lerin ruhunu bize teslim eden Raimi, düşük bütçeli bağımsız bir korku filminin başarılı olacağını, bize bu şekilde göstererek, hafızalarımıza kazımış olur.

        DREW BARRYMORE İLE AŞK YAŞAYAN LONG’UN HAZİN SONU

        Korku-komediden sonra yine özüne dönen Long, Drew Barrymore’un başrolünde olduğu “Going To Distance” (Seni Uzaktan Sevmek) isimli filmde oynar. Hatırlar mısınız bir ara Long, Barrymore’un sevgilisiydi, belki de bu filmde birbirlerine âşık oldular, ya da daha önceden âşıklardı ve aynı projeye dâhil olmak istediler. Şu bir gerçek ki; filmlerde âşık adamları canlandıran Long, gerçek hayatında ne yazık ki istediği aşkı bulamıyor. Bir ayrılıp bir boşanıyor, belki de mükemmeli aradığı için uzun sürmüyor ilişkileri…

        Sonuç olarak; Justin Long, oyunculuk alanındaki yetkinliğini Sacred Heart Üniversitesinde oyunculuk eğitmeni/danışmanı olarak sürdürüyor ve çocuk tiyatrosuna ait etkinlikleri düzenliyor. Long her ne kadar oyuncu da olsa, genetik olarak annesi ve babasına çekmiş, öğretmen ailenin çocuğunun, öğretme sanatı ile ilgili olmasına şaşmamak lazım. Ama onun içinde hep oyunculuk var, sonuçta çocuklara öğrettiği şey oyunculuk. Long’un çocuklarla arasının iyi olduğunu da bu yolla öğrenmiş olduk, zaten kendi de çocuksu bir kişiliğe sahip… Şu sıralar "Alvin and the Chipmunks: The Road Chip" (Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası) animasyon filmine seslendirme yapan Long, “Frank and Lola” filminde de başrolü canlandırıyor. Filmin ülkemize hangi tarihte geleceği belli değil, ama “Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası”nın 5 Aralık’ta gösterime gireceği netleşmiş.

        Diğer Yazılar