Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bize uzak, ilgi alanımıza girmiyor ama bir aydır izliyorum. Hint yarımadası, Aishwarya Rai doğum kilolarını neden atamadı, onu tartışıyor. Bollywood siteleri, “Dünya güzelisin, nasıl gıdı yaparsın” diye çemkiriyor. Magazin mobbingine karşı Facebook’ta savunma hattı oluşuyor: Kadın emziriyor, rahat bırakın... Güzel damgası yediysen zamanı o estetikte donduracaksın, yoksa ölesiye hakaret işiteceksin.

        Çağla Şıkel ile Aishwarya Rai’nin tanıştığını sanmamama benzer bir yanları var. İkisinin de doğumsonrası kiloları millete dert oldu. Birinin atamadığı kilolar, diğerinin fazlasıyla attığı kilolar. Çağlamuhtemelen çırpı genetiğine sahip, ne kadar yese kilo almıyor. Ancak suçlama şu: Zayıflamak için emziriyormuş. Duyulmuş şey değil. Türkiye’nin hızlı gündemi Çağla’nın sorununu birkaç saat içinde yutar öğütür. Ama aynı durumAishwarya Rai için geçerli değil. Bollywood delisimilyarlık Hindistan’ın tamamı olmasa da çok geniş bir kitle kadının kilosunu tartışıyor. Hemde bir aydır. Biri Dubai’de olmak üzere iki platformda bıngıl bıngıl görünmesi sarstı Hindistan’ı. “Dünyanın en güzel kadını” ile övünürken uluslararası fiyakaları bozuldu diye. Hani neredeyse onurmeselesi yaptılar. İdeal güzelliğin vücut bulmuş haline, bir nevi vatani görevine ihanet etmişmuamelesi yapıyorlar Rai’ye. Görünen o ki, Bollywood kraliyet ailesinin üyesi olmak da insafsız birmobbing dalgasından kurtaramıyor Aishwarya Rai’yi. Hintli aktörler âleminin ilahı Amitabh Bachchan’ın aktör oğlu Abhishek’le evlenmek suretiyle hanedana girmek de dokunulmazlıkmertebesine yetmiyor.

        Çünkü o bir kadın. Dünya güzellik kraliçesi seçilmiş, kâh şarkılı-danslı, kâh bolmelodramlı Hint filmlerinde fırtına gibi esmiş, yolu Cannes’da jüri üyeliğine kadar uzanmış bir kadın. Ve zamanı donduramadığı için, Bollywoodmagazin dünyasının gözünden düşmüş bir tanrıça. Çünkü artık balık etinde değil, doğumizleri taşıyan 38 yaşında ŞİŞMAN bir kadın.

        Magazin dergileri, dedikodu siteleri öyle yazıyor. Gıdılı bir resmi “skandal vesikası” olarak dolaşıyor ortalıkta. “Teyze” diyenler çıkıyor. Edepsizliğin sınırları aşılıyor. “Aishwarya Rai’nin şoke eden kiloları” başlıklı, arka plana baştan sona “fil sesleri” döşenmiş bir video düşüyor internete. 500 bin tık alıyor. Kızı artık 6 aylık olduğu için, derhal doğum öncesi formuna dönmesi için ültimatomveriliyor. Doğumsonrası başarıyla eski seksapeline dönen Beyonce gibi şöhretler örnek gösterilerek nispet de yapılıyor. “Bir Bollywood yıldızı olarak görevi her daimgüzel ve fit olmak. Dört çocuk doğurup yine sıfır bedene dönen Victoria Beckham’dan ders alsın” yorumları uçuşuyor. Çünkü Cannes’da kırmızı halı vakti yaklaşıyor. Haftaya bir kozmetik firmasının yüzü olarak yürüyecek orada. Facebook’tan izlediğimkadarıyla ABD ve İngiltere’deki Hintli nüfus da katılıyor tartışmaya. Çoğu kadın ve diyorlar ki, “Ash’i rahat bırakın. Kadın emziriyor. Bebeğiylemeşgul. Sizin kaprislerini çekmek zorunda değil. Elbet bir gün yine eski formuna dönecektir.” Bollywood’un kadın ve anneliğe yaklaşımına doğru derinleşiyor tartışma. Sinema profesörü Shohini Ghosh şöyle diyor: “Hindistan’da ve Hint sinemasında annelik kutsaldır, yüceltilir. Ancak Aishwarya Rai söz konusu olunca insanların kafası karışıyor. Anneliğinimi yüceltelim, yoksa artık top model gibi görünmediği için yasmı tutalım, karar veremediler.” Rai’nin karşısına hep Batı ölçülerinde örneklerin çıkarılmasına içerleyenler de var. Bir uzman “Victoria Beckham, Angelina Jolie örnek gösteriliyor ama bizimyapımız farklı. Kalçalarımız geniş, hatlarımız daha yuvarlak. Doğumsonrası 2 haftada sıskaya dönme hevesi tamamen Batı’dan ithal” diyor.

        GÖZLERİNİ BAĞIŞLADI

        Aslına bakılırsa Rai, filmkariyerinden çok bir marka olarak piyasada. Saat ve kozmetik reklamlarından yıllık geliri 16milyon dolar. Şöhretini sosyal sorumluluk alanına da kaydırıyor. Mesela omuhteşem yeşil gözlerini bağışladı. Ölümünden sonra bir başka yüzde parlayacaklar. Bir otomobilin arka koltuğunda çekilen ve Hindistan’ı birbirine katan o “gıdılı” resmi de hayırlı bir gecenin ürünü. O gece Rai, BM Genel Sektereri Ban kimoon onuruna verilen bir partiye katılıyor. Genel Sekreter, BM’nin dünya çapında kız çocukları için başlatacağı bir kampanyanın sözcüsü olmasını teklif ediyor Rai’ye. Kabul ettimi, etmedimi, iş nasıl bağlandı. Belli değil. Çünkü Hint medyası omeseleyle ilgilenmiyor. Varsa yoksa, Aishwarya’nın kiloları.

        Diğer Yazılar