Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mick Jagger’ın kızı geldi İstanbul’a. Hangisi diyorsunuz değil mi? Zira 4 kızı var, 3 de oğlu. Bu kez gelen eski model Jerry Hall’den olan kızlarının en küçüğü Georgia May Jagger. Pek çok kişiye göre de en güzeli... Model ablaları Elizabeth ve Jade Jagger’a göre hızlı yükselen Georgia May; Chanel, Versace, Mui Mui, H&M ve Sunglass Hut gibi büyük markalarla çalışıyor. 2012 Londra Olimpiyatları’nın kapanış seremonisinde İngiliz modasını temsil eden, fotoğrafçılık okuyan, jean tasarlayan Jagger, yüzü olduğu gözlük mağaza zinciri Sunglass Hut’ın Türkiye tanıtımı için geldi. Ziyaret Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’a denk geldi. Boğaz’da bir otelde buluştuk. Georgia May Jagger, şimdilerde moda olan, göbeğini açıkta bırakan bir bluz, altına da pilili kısa bir etek giymişti. Henüz 22 yaşında ama kıyafetleri onu daha da küçük gösteriyordu. Yüzündeki belli belirsiz makyaj ve sıcak gülümsemesiyle “Merhaba” dedi...

        ■ Genç yaşta çok ünlü modacılarla, çok ünlü fotoğrafçılarla çalıştınız. Dünyada bu şansa sahip olanların sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Bu durumda belki şunu da gözlemlemiş olabilirsiniz. Bu dâhilerin biz “ölümlü”lere göre en büyük farkı ne?

        Bu çok zor bir soru. Evet şanslıyım, çünkü en iyi fotoğrafçılarla çalıştım. Aslına bakarsanız modaya çok eskiden beri ilgi duyduğumu söyleyemem. Birdenbire kendimi bu alanda buldum. İlk başladığımda çok heyecanlıydım. Son 5 yıldır bu işi yaparken insanlarla daha yakın ilişkiler kurmaya ve güvendiğim kişilerle çalışmaya başladım. İlk kez 17 yaşında kapak olduğum Vogue İngiltere ile bu yıl ikinci kez kapak çekimi yaptım. Bu kez fotoğrafçı Patrick Demarchelier ile çalışma fırsatım oldu. Kendisi zamana meydan okuyan bir fotoğrafçı... Yaptığı çalışmalar hâlâ güncelliğini koruyor.

        ■ Hiç Türk fotoğrafçı ya da tasarımcıyla çalıştınız mı?

        Hayır, Türk tasarımcılarla çalışmadım ama İstanbul Moda Haftası’nda Gül Ağış’ın tasarımlarını gördüm.

        ‘BÜTÜN RESMİ GÖREBİLİYORUM’

        ■ Fotoğraf eğitimi aldınız, kendi tasarımlarınızı yapmaya başladınız ve çok beğenildi. Çok tanınan, çok beğenilen bir modelsiniz...Hayatta nelerle anılmayı hayal ediyorsunuz; çektiğiniz fotoğraflarla mı, çekilen fotoğraflarınızla mı; tasarımlarınızla mı yoksa model olarak taşıdığınız başkalarının tasarımlarıyla mı? Oyunculuk, yönetmenlik gibi planlarınız da var mı?

        Moda tasarımında çok deneyimim yok aslında, bir jean ürün grubu yapmıştım sadece. Ancak lisans düzeyinde fotoğrafçılık okudum. Fotoğrafçılığı bilip modellik yaptığınızda bütün resmi görebiliyorsunuz. İkisini de bilmek farklı bakış açıları kazandırıyor ve ikisi birbirine yardımcı oluyor. Fotoğraf çekiminde işin arka planını bilmek benim için çok önemli. Sonuçta model olarak sadece herkes işini yaptıktan, çekime hazır hale getirdikten sonra sahneye çıkıyorsunuz. Halbuki bunun öncesi çok daha heyecanlı. Bütün o enteresan fikirler, hazırlık aşamasının bir ürünü aslında ve ben bunu çok heyecan verici buluyorum.

        ■ Hem fotoğrafçılık okumuş, hem modellik yapan, tasarıma da bulaşmış pek model yok. Farlı olduğunuzu düşünüyor musunuz?

        Farklı oluduğumu düşünmüyorum ama birden fazla ilgi alanımn olduğu bir gerçek. Arkadaşlarıma baktığımda onların da farklı alanlara ilgi duyduğunu görüyorum, bütün bunlar hayatı ilginç kılıyor. Çünkü modellik sonsuza kadar yapabileceğiniz bir şey değil. Gençlikle ilgili... O yüzden geleceğinizi de hazırlamanız gerek. Genç olmadığım dönemde de bu ilgi alanlarımı devam ettirmek istiyorum.

        ‘EVİME BİR MARKA OLARAK GİTMİYORUM’

        ■ İleride yani modelliği bırakınca hangisini devam ettireceksiniz, fotoğrafçılık mı, tasarım mı, yoksa başka bir şey mi?

        22 yaşındayım henüz, bilmiyorum. (Gülüyor...) “20 yıl sonra kendinizi nerede görmek istersiniz” diye sıkça soruluyor ama hiçbir fikrim yok. 5 yıl önce bu işi yapacağımı düşünmezdim bile. Sorsaydınız “Asla yapmam” derdim size. Neler olur hiç bilemiyorum.

        ■ Çok gençsiniz ama adınız halihazırda bir marka. Bugün Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul ve gözlük tanıtımı için buradasınız, yarın Londra’da... Sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyorsunuz, kırmızı halı törenlerine katılıyorsunuz... Genç yaşta böyle bir markayı yönetmek zor mu?

        Genelde modellerin adının marka değeri olduğu söylenir ama ben bunu iş gibi görüyorum. Evime bir marka olarak gitmiyorum, kendim olarak gidiyorum. Neyse ki anne-babam vardı ve kendilerinden çok güzel nasihatler aldım. Her alanda özel hayatımı yaptığım işten ayırmayı da onlardan öğrendim.

        ■ Anneniz de modeldi, size kulağınıza küpe olan nasihatleri olmuştur...

        Aslında annemin bana her anne gibi öğütleri var, “Olman gereken yerde vaktinde ol kızım”, “Sana iyi davranmasalar bile sen onlara nazik davran kızım” derdi hep. Annem farklı bir dönemden geliyor ve moda onun döneminde çok da ciddiye alınmıyordu. Ancak yapılan işte yaratıcılık ve eğlencenin önemini hep anlatırdı. Bir de hep “Kendine gülebilmelisin” der.

        ‘KENDİME ÇOK GÜLÜYORUM’

        ■ Kendinizde en çok neye gülersiniz?

        Saçım yapılırken tuhaf yüz ifadelerine bürünmeyi seviyorum ve kendime çok gülüyorum. Öyle olunca zaman daha çabuk geçiyor ve canım sıkılmadan bitirebiliyorum.

        ■ Başka nelere gülersiniz? Ve sizi ağlatanlar neler?

        Arkadaşlarım ve ailem beni mutlu eder. Çok fazla kardeşim var, çok geniş bir aileyiz ve onlar beni çok güldürüyor. Mutsuz edenleri konuşmasak daha iyi, söylemek istemem.

        ‘ARTIK DÜNYADA İŞLER KİŞİSEL OLMAKTAN ÇIKIYOR’

        ■ Anneniz farklı bir dönemde modellik yaptı, şimdi 1990 doğumlular, hatta 2000’lerin çocuklarının dönemi... Bu kuşak çok acayip, dünyada da Türkiye’de de bir gecede bazı şeyleri değiştirmeyi başarabiliyorlar. Bir model olarak akranlarınızı nasıl tanımlıyorsunuz? İnternet ve sosyal medya çok fazla şeyi değiştiriyor. Eski kuşağa sorsanız çok iyi bir gelişme olarak görmüyorlar ama bu sayede insanlar düşüncelerini büyük kitlelerle paylaşabiliyor. Artık bugünün dünyasında işler kişisel olmaktan çıkıyor, görüşler binlerce hatta milyonlarca kişiye ulaşabiliyor. Birini yüz yüze tanımasanız, başka ülkelerde yaşıyor olsanız bile konuşabiliyorsunuz. Eminim annebabamın çocukluğunda bu böyle değildi, 20 yıl sonranın da nasıl olacacağını bilemeyiz?

        ‘BU DİŞLERLE MODELLİK YAPTIĞIM İÇİN KIZLAR MUTLU’

        ■ İnsanlar artık hayran olduğu yıldızlara kolayca ulaşabiliyor bu sayede. Siz sosyal medyadan nasıl tepkiler alıyorsunuz?

        İnsanlar dişlerimle ilgili yorum yapıyorlar, bu şekilde modellik yaptığım için kendilerini iyi hissettiklerini söylüyorlar. “O tuhaf dişlerle nasıl modellik yapıyor, ne güzel” diyorlar. Genç kızlardan bunu duymak beni çok mutlu ediyor, çok dokunaklı buluyorum ve çok memnun oluyorum.

        ■ Dişlerinizle güzelliğin demokratikleşmesine katkıda bulunanlardan birisiniz sanırım...

        Bunu söylemeniz ne kadar güzel, bu benim için çok heyecan verici çünkü güzelliğin farklı açıları var. Yaptığım işin avantajı da bu, çünkü herkesin kendine özgü bir güzelliği var. Kadına güzellik katan da tamamen farklılıkları. Dünyanın dört bir yanında genç kızlarla tanışıyorum, hepsi bambaşka güzelliklere sahip. Kimse birbirinin aynı değil.

        ■ Dişlerinizi hiç düzelttirmeyi düşündünüz mü?

        Aslında model olana kadar bu konu üstüne hiç düşünmedim. Model olduğumda insanlar, dişlerimin böyle olması iyi mi kötü mü diye beni yargılamaya başladı. Hâlbuki annem-babam bana gerçek güzelliğin insanın içinde olduğunu öğretti. O yüzden üzerine kafa yormadım. Ancak ilk gençlik dönemimde tel takmak istemediğimi söyleyebilirim.

        ‘Çantamda birden fazla gözlük bulunur’

        Yeni sezon gözlük trendlerini anlatmak için İstanbul’a geldiniz. Gözlüksüz çıkmayanlardan mısınız?

        Çantamda bir değil birden fazla gözlük bulunur. Çünkü ufacık değişikliklerle eğlenceli bir stilden daha zarif bir stile bir gözlükle geçebilirsiniz.

        ■ Size göre bu yazın trendleri neler?

        Parlak renkler ve farklı metalik tonlar var. Yuvarlak Ray Ban’lar çok sevilecek. Kedi gözü gibi olanlar ve eski Hollywood gözlüklerini andıran modeller çok popüler olacak. Yeni Burberry gözlüğünün büyük hayranıyım, çünkü simsiyah bir elbise ya da bir jean, bir tişört bile giyseniz bu gözlükle farklı bir tarz yaratabiliyorsunuz.

        Diğer Yazılar