Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güzellik trendleri modadan, moda da sanattan etkileniyor madem, o halde dolaylı olarak saçımızın rengine, kaşımızın şekline de sanat akımları karar veriyor diyebiliriz. Her sezon trendleri önümüze seren P&G’nin trend raporuna bakınca sanatın izlerini de görüyoruz. Raporda “Voodoo Child” adı verilen trende göre, “yaratıcı ve takıntılı” olarak tarif edilen kadın, galerilerde keşfettiği kültür ve sanattan ilham alıyor. Çoğu zaman grafik baskılı ya da tek renkli blok şekilli kıyafetler giyiyor, paslı metalik tonlar ya da altın ve bronz vurgularla makyaj yapıyor. Saçlarına gelince, çok uzak diyarlardan ya da kabilelerden ilham alan güçlü şekilleri tercih ediyor.

        HEK PARLAK HEM TOK

        “Privée” trendinin kadını ise son derece zarif. Fütürizmden etkilenen ama modanın kontrolünü eline almış bir kadın bu. Saç kesimi mimari olarak adlandırılabilecek, akıcı ancak belirgin bir şekle sahip. Güçlü kozmetik tonlardan korkmuyor, hem parlak hem de tok, canlı pembe ve orman meyveleri tonlarını seviyor. “Urban Orchard” trendi doğadan ilham alıyor; özellikle de meyve bahçelerinden... Çiçekli baskıları modern, sentetik kumaşlarla; dalgalı yumuşak saçlar baskın renklerle dengeleniyor. Makyajda ise taze ve kolay uygulanan bir makyaj göze çarpıyor. Yanaklarda şeftali ve kayısı tonları, dudaklarda modern, şerbetli gelincik çiçekleri...

        TURUNCU DUDAKLARINA!

        Her yiğidin yoğurt yiyişi farlıdır, her markanın trendleri yorumlayışı da öyle. Makyaj markalarının ortak noktası, daha sağlıklı ve canlı bir cilt görünümü yaratma isteği... Make Up For Ever’a göre 2014 ilkbahar ve yazında özellikle parlak turuncu rujlar ön planda olacak. Markanın makyaj direktörü Erkan Uluç, bu kadar renkli görünüm sevmeyenler için kışın alıştığımız oksit kırmızılar ve böğürtlen renklerinin daha silik tonlarının ilkbahar ve yazda alternatif olabileceğini söylüyor. “Gözlerde iddialı maviler ön planda. Mavinin her tonu far ve eyeliner olarak karşımızda. Tüm göz şekillerine kolaylıkla bu tonlar uygulanabilir.” Modası neredeyse hiç geçmeyen kedi gözler bu yıl da devam ediyor. Bir farkla... O farkı ve nasıl uygulanacağını Uluç anlatsın: “Bu sene siyah far ve eyeliner yerine beyaz eyeliner ve farlar kullanıyoruz. Bu trendi denemek için tenin bronz olduğu ilkbahar ve yaz ayları tercih edilmeli... Beyaz eyeliner’ı vurgulamak için doğal toprak tonlarıyla gözlerinize belli belirsiz gölgelendirme yapabilirsiniz.” Ayrıca parlak metalik kaşları da bol bol göreceğimiz bir yaz olacak.

        5 yağ ile uzun süreli bakım

        Biotherm Dudak Balm’ı, Avustralya fındığı, kayısı, kişniş, jojoba, passiflora gibi 5 farklı bitkisel yağdan oluşuyor. Yoğun ve uzun süreli nemlendirme etkisi sunan ürün, dudak üzerindeki ölü hücreleri de nazikçe yok etmeye yardımcı oluyor.

        Lekelere veda

        Yaşlanma karşıtı cilt bakımı serisi Nivea Vital, şimdi Leke Giderici Krem ile kadınların en yaygın sorunlarından birine daha çözüm bulmayı hedefliyor. Krem, içerdiği doğal soya özü ve luminicol ile kırışıkları azaltmanın yanı sıra yaşa bağlı cilt lekelerini de gidermeye yardımcı oluyor.

        Markiz çanta

        Tasarımcı Raf Simons’un Dior için hazırladığı, sınırlı sayıda üretilen bu Trianon Paleti, fıstık yeşili, ışıltılı çikolata tonları ve toz pembe göz farları, siyah eyeliner ve ışıltılı allığı barındırıyor. Çanta şeklindeki palet, tasarımcının aksesuvarlarında göze çarpan, ince ve kıvrımlı hatlara sahip.

        Diğer Yazılar