Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kent merkezlerinde, sahil beldelerinde en bakımsız mekanlar ne yazık ki kamuya ait olanlardır. Bu mekanların bir çoğu atıl vaziyette, kaderine terk edilmiş durumdadır. Getirisi olmayan bu mekanlara sahip çıkan da yoktur. Bu durumu vatandaş olarak çok iyi görüyor ve biliyoruz.

        Örneğin, Buca’da Forbes Köşkü, SGK’nın malı olan ve eskiden yurt olarak kullanılan Levanten Köşkü. 40 bin metrekare araziye sahip, eski hemşire meslek yüksek okulu, düne kadar metruk bir halde idi. Şimdi özel bir hastane olarak kullanıldığı için kurtuldu. 40 bin metrekarelik bahçesi, bakım yapılarak halkın kullanımına açılırsa, Buca çamların arasında büyük bir yeşil alana kavuşmuş olur.

        YAZIK OLUYOR

        Foça’da eski Fransız Tatil Köyü yıllardır kapalı ve atıl vaziyette. Foça’nın adını Avrupa’ya duyuran bu tesise yazık oluyor. Özel İdare’nin elinde, bu durumda yüzlerce gayrimenkul var. Bunlar turizme veya halkın kullanımına açılarak, ekonomimize de katkı sağlanabilir. Bu konuda İzmir milletvekillerine görev düşmektedir. Aksi halde Türkiye genelindeki binlerce tesis heba oluyor ve çürüyüp gidiyor. Çok yazık!

        BUCA CEZAEVİ

        Buca’nın merkezinde kalmış olan, fiziki ömrünü tamamlamış cezaevinin artık taşınması gerekiyor. Kötü görünümünün yanısıra Buca’nın ulaşımında da sorun yaratıyor. Çünkü Yeşillik Caddesi’ne yapılan kavşak düzenlemeleri ve Konak tünelleri de cezaevinin içinden geçen yola bağlanıyor. Cezaevi kalktığı takdirde bu yol Buca’yı Menderes Caddesi’ne mahkum etmeyecek, yüzde 50 yükünü de hafifletecektir.

        Cezaevinin kaldırılmak istenmediği duyumlarını alıyorum. Buranın Adalet Bakanlığı’nın eğitim tesisi olarak kalması isteniyormuş. Adalet Bakanlığı’nın 1997 yılında, belediye başkanlığı dönemimde benden bir talebi oldu. Buca Cezaevi’ni kaldıralım, bize bir yer bulun dediler. Buca Belediyesi olarak Kırıklar’daki F tipi cezaevi arazisinin, imar planlarını yaparak (tahtalı baraj havzasında olduğu halde) kendilerine yardımcı olduk. O kadar çok Adalet Bakanı değişti ki verilen söz tutulmadı.

        DOSYA VERDİK

        Son olarak 6 yıl önce İzmir’den bir heyetle Sayın Başbakanımızı ziyaret ettik. Kendilerine Buca Cezaevi ile ilgili bir dosya verdik.

        Sayın Başbakanımızın talimatıyla Şakran Cezaevi yapıldı. O zamanlar bütün basında “cezaevi kalkıyor” diye manşetler atıldı. Ne yazık ki, Şakran Cezaevi yapıldıktan sonra Buca Cezaevi boşaltılmadan doldu. Adalet bakanlığı Buca Cezaevini terk etmek istemiyor. Eğitim binası olarak kullanmak istiyormuş. Bu kadar kötü bir binanın, eğitim tesisi haline gelmesi pahalı ve zor bir iş. Buca’nın girişinde çocuk ıslah evi atıl bir durumda bulunuyor. Eğitim tesisi için uygun bir alan. Buca cezaeviyle ilgili dosyayı Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’a iletmek üzere Sayın Milletvekilimiz Hamza Dağ’a verdim. İnşallah Buca’yı fiziki ömrünü tamamlamış cezaevinden kurtarır. Bucalılar da Milletvekilimiz Hamza Dağ’a bu hizmetinden dolayı minnettar kalır.

        Diğer Yazılar