Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇOCUKLARA ne yedireceğiz diye saçlarımızın ağardığı yetmiyormuş gibi şimdi de ne giydireceğimizi dert etmeye başladık sevgili okur. Gıdalarda aman tarım ilacı kalıntısı olmasın, aman hormon kullanılmasın, GDO'lu tohum olmasın diye ailemizin miniğini bakkal dükkânlarından çekiştiredururken Greenpeace'in geçen hafta yayınladığı rapora göre güvenilir sandığımız, en iyisi olsun diye markalı alalım dediğimiz koca koca markaların çocuk giysilerinde zararlı kimyasal maddelere rastlandı. Greenpeace'in raporunda isimlerini tek tek verdiği 12 markanın üretiminde kullanılan çeşitli zehirli maddeler sadece giysilerde bulunmuyor, aynı zamanda bu kıyafetlerin üretimi sırasında çevreye salınan zehirli maddelerin özellikle çocukları daha çok etkilediğinden dem vuruluyor.

        GREENPEACE RAPORUNDA

        "Kimyasal zehir olan ftalat, antimuan, organotin, nonilfenol etoksilat gibi minik canavarlar, lüks markalardan bütçeye uygun kıyafetlere kadar her yerde bulunabiliyor. Bu giysilerin üretimi sırasında Pekin'den Berlin'e kadar pek çok kentte su kanallarına uzun vadeli zarar verecek maddeler karışıyor. Çocuklarımız ve gelecek nesillerimizin sağlığını tehlikeye atmamak için bu zehirlerden arınılması gerekiyor" denilen raporda söz konusu markalar bu düzeni değiştirmeye, bir nevi kimyasal madde detoksuna davet ediliyor... Bu konuda yapabileceğimiz şey, bahsi geçen markalar ; üretimlerini bu zehirlerden arındırmadıkları sürece oralardan alışveriş etmemek. Çocuklar zaten çok çabuk büyüyor ve birçok kıyafet eskiyemeden küçülüyor. En iyisi onlarca kere yıkanıp zehirlerinden alınmış kıyafetleri elden ele dolaştırarak hem çocukları hem bütçeyi korumak olabilir.

        Sömestr tatili çocuklara güzel

        2 haftalık kış tatili kapıda. Ne yapsak da çocukları eğlesek, evde sıkıntıdan patlayıp da düz duvara tırmanmasalar diye düşünen anne babalar için tatil aktivite önerilerinden bazıları şöyle:

        Yaratıcı çocuklar

        ÇİZGİ Çocuk Atölyesi cumartesi ve pazar günleri çocuklarla yaratıcı resim ve heykel çalışmaları yapıyor; bunların yanı sıra şubat tatilinde dört farklı workshop düzenleyecek. Bunlar 7-9 yaş için reklam çekme, 6-9 yaş için tasarım, 5-9 yaş için heykel ve baskı atölyeleri. www.cizgicocukatolyesi.com

        En muzip program

        MUZİPO Kids sizin ve çocuklarınız için bütün detayları düşünerek, hem eğlenceli hem de eğitici bir program hazırladı. Tatil döneminde ders çalışmak istemeyen çocuklarınız bu eğlenceli bol hareketli programa hayır diyemeyecek. 4-12 yaş çocukları için hazırlanan, 2 hafta sürecek olan bu programda çocuklar bol bol hareket edecek, eğlenceli matematikten İngilizce'ye, bilimsel deneylerden oyunlara kadar pek çok şeyi bir arada yaşayacak. www.muzipo.com

        Minik şefler işbaşında

        DOUBLETREE BY HILTON Istanbul-Moda, yarıyıl tatilini eğlenerek ve öğrenerek değerlendirmek isteyen minikler için 25 Ocak, 1 ve 8 Şubat'ta mutfak atölyeleri düzenliyor. Atölyeye katılan çocuklar, Executive Şef Sinan Duran eşliğinde pizza, cupcake ve limonata yaparak keyifli bir gün geçirecek ve en lezzetliyi yapmak için yarışacaklar.

        Minik şefler gün sonunda kendi yaptıkları lezzetleri afiyetle yiyecek, kazanan şefe ailesi ile birlikte DoubleTree by Hilton Istanbul-Moda'da 2014 yılı için geçerli olacak, 1 gecelik kahvaltı dahil hafta sonu konaklaması hediye edilecek. En az 8 kişilik katılımla gerçekleşecek 6-10 yaş aralığındaki çocuklara yönelik düzenlenen DoubleTree By Hilton Istanbul-Moda "Minik Şefler Mutfak Atölyesi" için katılım ücreti 50 TL.

        Müzede eğlen öğren

        RAHMİ M. Koç Müzesi’nin okul öncesi, ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik düzenlediği eğitimler, atölyeler sömestr tatilinde de katılımcılarını bekliyor… Rahmi M. Koç Müzesi’nin, çocukların ve gençlerin müzelerden bir eğitim kurumu olarak yararlanabilmesi için müze eğitimi almaları gerektiğine inanarak çıktığı ‘Müzede Eğitim’ programının içeriği çok geniş. Rahmi M. Koç Müzesi Bakım ve Onarım Atölyeleri Eğitim Projesi, Hafta Sonu Eğitim Atölyesi Projesi, Keşif Masası, Planetaryum, Fen ve Teknoloji Atölyesi, Tüpraş Enerji Atölyesi, Renkli Matematik Dünyası: Eğlen+Öğren Bölümü ile DNA Atölyesi sömestr tatilinde de ziyaretçilerini bekliyor…

        Çalışan annelerin ÇOCUKLARINA

        ÇALIŞAN annelerin çocuklarına yönelik bir sömestr programı hazırlayan Kristal Çocuk Kulübü; ev ortamında, çocukların bütün gününü geçirebileceği, ders çalışırken etkinliklerle eğlenebileceği bir tatil imkânı sunuyor. Sömestr tatili boyunca Kristal Çocuk Kulübü'nde 6-12 yaş arasındaki çocuklara yönelik hazırlanan program ile çocukların; kendilerini geliştirerek, yaratıcılıklarını ortaya çıkarabilecekleri, sosyal aktivitelerle birlikte eğlenebilecekleri bir ortamda, bütün bir günü verimli geçirmelerine olanak sağlanıyor. Programda yaratıcı drama, eğlenceli matematik, İngilizce, bilim atölyesi, mutfak sanatları, güzel sanat atölyeleri, gezilere yer veriliyor.

        Minikler üniversitede

        KOÇ Üniversitesi, "Koç University English Language Center for Kids" sömestr programında 5-12 yaş arasındaki çocukların, farklı atölyeler, spor aktiviteleri ve sosyal etkinliklerle, aktif İngilizce konuşma ve dinleme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Hafta içi her gün saat 09.00 ile 15.00 arasında gerçekleştirilecek ELC for Kids Kış programında çocuklar drama, fitness, havuz aktiviteleri, aikido, buz pateni, dans, mad science bilim ve deney atölyesi, mutfak sanatları gibi aktivite ve atölyelere katılacak. 27 Ocak - 7 Şubat 2014 tarihleri arasında Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampusu'nda...

        Aileler dinlensin çocuklar eğlensin

        NG GÜRAL Afyon Wellness&Convention, sömestr tatilini aileleriyle birlikte otelde geçirecek minik misafirlere kendileri için özel olarak hazırlanan aktivitelere katılıp doyasıya eğlenme fırsatı sunacak. NG Güral Afyon Wellness & Convention'da çocuklar için hazırlanan sömestr aktiviteleri şöyle: El becerileri (Sanat Etkinlikleri), pizza yapımı, kurabiye yapımı, ebru çalışması, masa oyunları (Jenga, tabu, monopoly, mikado), çevreye duyarlılık hakkında etkinlikler, çocuklar için sinema saati, sihirbaz gösterisi, kukla ve hacivat- Karagöz gösterisi, yüz boyama, hikâye ve masal saati, boyama ve baskı çalışmaları, çocuklar için ödüllü resim yarışması, top havuzunda ödüllü yarışmalar, oyun hamuru saati, otel içerisinde korsan hazine avı.

        Diğer Yazılar