Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Küresel Güzellik Endeksi Raporu... Hiç böyle bir rapor duydunuz mu? Üzülmeyin, ben de duymamıştım. Henüz müşerref oldum. Adından da anlaşılacağı üzere, dünya çapında güzel kadınlar üzerine yapılan bir araştırmanın sonucu. İlgimi çekti çünkü; rapora göre Türkiye’deki kadınların yüzde 91’i kendini güzel hissediyormuş. Yalnız raporun sonucu hakkında kafamda bazı soru işaretleri var. Nitekim Türk Kadınları estetik müdahale konusunda da dünyada epey üst sıralarda yer alıyor.

        Sanıyorum ki; olaylar şöyle gelişiyor; aynaya bakıp kendimizle gurur duyduğumuz konusunda hemfikirim. Ancak sanıyorum mevcut hammaddemizi, “burnum hafif kalkık, kaşlarım az buçuk kalın” şeklinde değerlendirip, üzerine yapılacak işlemleri hesaba kattıktan sonra gurur duyuyoruz.

        Her zaman söylerim; Ajda Pekkan’ın bilhassa kendi jenerasyonu içinde incelendiğinde, doktora tezi olması gerektiği düşüncesindeyim. Bir kaç gün önce, Daily Mail gazetesi “kaç yaşında?” başlığı ile kendisini bizzat sayfasına taşıdı. Aynı neslin 70’lerini süren diğer versiyonları, bayramda pencerenin önünde oturup, çikolata reklamı çekiyor. Ancak kendisi, yer çekimine bile kafa tutmuş, bildiğiniz sonsuzluğa doğru “squat” yapa yapa gidiyor. Bir yandan da işin psikolojik yönünü düşünüyorum. İnsanın üzerine yapışan “güzel” ünvanı, en az “hırsız” ya da “yalancı” kadar beter.

        bakış ve kıyafet tarzı

        Dün Agatha Christie’nin ülkemizde kaleme alınmış olmasından bizzat gurur duyduğum Doğu Ekspresi’nde Cinayet filmini izledim. Hatta tüm bu güzellik konusu, tamamen Michelle Pfeiffer’ın, bundan neredeyse 40 yıl önce Scarface’deki rolünde takındığı yürüyüş bakış ve kıyafet tarzının yaşlandırılmış olarak sunulduğu rolü münasebetiyle aklıma takıldı. Sonra bir röportajına denk geldim; şimdiye kadar hiç performansı tek başına ele alınmamış. Güzel oyuncu damgası yakasına, ta 20’li yaşlarında yapışmış. Halbuki kendi ifadesiyle; gündelik hayatında, güzellik ya da oyunculuktan eser olmamasını tercih ediyormuş. Güzel olmaktan o bıkmış, ama diğerleri bıkmamış. Aslına bakarsanız rapor gösteriyor ki, Türk kadınları güzellik konusunda kendine ultra güvenli falan değil. Türk Kadınları güzellik konusuna takık. Güzel olunca her işlerinin, güzel güzel ilerleyeceğine inananlar çoğunlukta. Güzellikle anılmak isteyenler bir yanda, güzel olarak anılmaktan bıkanlar ise öteki yanda...

        Diğer Yazılar