Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bakmayın siz, bizler alıştık diye farkına varmıyoruz. Fakat bundan 20 yıl önceki bize anlatsak, aklımızı kaçırtacak teknolojik aletlerle flört ediyoruz.

        Mesela sosyal medya gibi yaptığı işin tanıtımını bir internet bağlantısı eşliğinde, milyonlarla paylaşma gücü olan bir mecrayı, yalnızca gıybet amaçlı kullanıyorsak, bu da bizim ayıbımız. Çocuğuna sebze yedirmek için ipad kullanan anneler, hoşlandığı karşı cinsin, dün gece nerede eğlendiğini takip etmek için instagramın müdavimi olan gençler, size sesleniyorum; İzmirli Saniye Anne olma gibi bir opsiyonunuz da mevcut.

        Kendisini tanımıyordum. Ta ki televizyonda, Google’ın İstanbul’da düzenlediği Kadın ve Teknoloji Sempozyumu’ndaki röportajına denk gelene kadar. Yaşını, başını almış, temizliği yüzünden belli, alışkın olduğumuzdan farklı şiveli bir bayan, sempozyumda oturmuş, “önceleri heyecanlanıyordum, şimdi alıştım” deyip röportaj veriyor. Hemen araştırdım. Kaldı ki çok fazla araştırmama da gerek kalmadı. Google’a yazdınız mı anında çıkıyor.

        Yüz binlerce takipçisi var. Yaptığı şey; her Türk ev hanımının gündelik işlerinden birincisi olan yemek yapmak. Fakat önemli olan samimiyeti, özgüveni, bir de girişimciliği. İnternet çılgın bir okyanus. Ucu bucağı yok, “faydalan benden” diye bas bas bağırıyor. Ama tabii arif olan anlıyor.

        MARJİNAL FAYDA

        Artık her şeyi akıllı telefonlar yapıyor bize ne gerek var diye düşününelere cevap bu işte; size de, bir zahmet, mevcut zekanızı marjinal fayda sağlamak için kullanmak düşüyor.

        Buyrun işte Saniye anne. Evinde oturup başına gelenlere ağıt yakacakken, oğluyla birlikte “vah yavrum başımıza neler geldi” deyip ağlayacakken, her sabah 7’de kalkıp yemek yapıyorlar. O yapıyor, oğlu çekiyor. Binlerce insan onları seyrediyor. İçimden büyük harflerle önce helal olsun sonra da elinize sağlık demek geliyor.

        Yeni yılın ilk günleri, bütün bir yılı idare edecek kadar karar alınıyor. Mevcut kendimizden yeni bir biz çıkarabilmek için, epey çaba sarfediyoruz. Henüz kendimize güvenimiz tam, 2018 için ideallerimiz dünyanın etrafında 5 tur atarken, arasına bir de interneti verimli kullanmayı ekleyelim.

        Yabancı dil öğreten, enstrüman çalmayı sevdiren, yumurta kıramayana, Michelin yıldızlı şef olmayı gösteren milyonlarca kanal var. O yüzden faydalanın, verimlenin, öğrenin. Yeni yılda içinizden Saniye anne’ler çıkarın.

        Hatta çıkaralım. Önümüzdeki hafta düşüncelerim bu kadar çoşkulu olmayabilir fakat bugün, Noel Baba’nın etkisi henüz tazeyken, alınan kararların arasına gelin bunu da ekleyelim.

        Diğer Yazılar