Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) önemli bir organizasyona imza attı. Ege Ekonomik Forumu düzenledi, ‘2 Yaka 1 Deniz vizyonu’ çerçevesinde yeni projeler ele alındı.

        Eski milletvekili Mehmet Ali Susam EGEV’in başına geçtiğinden bu yana EGEV’de hareketlilik dikkat çekici. Susam, Ege ile Yunanistan arasında yeni işbirliklerini geliştirmek istediklerini söylüyor. “Ortak çalışmalarımıza Akdeniz çanağındaki diğer ülkeleri de dahil edebilir, böylece Ege’yi Akdeniz’in yıldızı yapabiliriz” diyor Susam.

        Morallerini bozmak istemem.

        Dilerim hevesleri de kırılmasın ama belirtmeden geçemeyeceğim ‘Akdeniz’in yıldızı olacağız’ ifadesi bıkkınlık veriyor. Belki yüzlerce kez bu cümlelere tanık olmanın yansımasıdır bu.

        Sezar’ın hakkı Sezar’a. Yunan adalarıyla ticari işbirliklerini geliştirmek için geçmişte İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş birçok adım attı.

        Organizasyonlar gerçekleştirildi, başbakanlı, bakanlı paneller yapıldı. Şarkılar söylendi, sirtakiler oynandı. Fakat Yunanistan krizinin de etkisiyle ticari işbirliği artacağına azaldı.

        Şimdi öyle bir noktaya geldik ki, sorunlar çeşitlenince Türk bandıralı gemilerimiz Yunan adalarına dahi gidemiyor. Siz yerelde umut dolu olsanız da açıkçası ulusal politikalar ve yerelde içi doldurulan, sürekliliği olan, kesintisiz takip edilen çalışmalar mühim.

        İzmir’in EXPO adaylığı sırasında söylenenler, vaatler mesela ona keza.

        Altını çizerek belirteyim; itirazım etkinlikler yapılmasına, işbirliği çabalarına değil. Ancak ‘Akdeniz’in yıldızı olacağız’, ‘bölgeye önderlik edeceğiz’ gibi ışıklı cümleleri bir kenara bırakalım, çalışmalara odaklanalım diyorum.

        TURİST YOK

        Farkında mıyız, kentte yabancı turist yok! Selçuk Meryemana’ya gelenler hariç ki onlar da İzmir’in merkezine dahi uğramıyor, yabancı turiste rastlamıyorsunuz.

        Çeşme, Alaçatı, Urla, Foça turistik yerlerde yabancı görseniz sarılacağınız geliyor. En güzel coğrafyalardan birinde sinek avlıyoruz. Ticari ziyarete gelen yabancı heyetler bile azaldı.

        Türkiye’nin her yerinde turizm darbe alıyor ama İzmir’in de ciddi hataları var. En güzel sahilleri yazlık çöplüğüne çevirdik, yeni turizm destinasyonları yaratılamıyor. Kent merkezi başlı başına sorun.

        Bırakın onu tek büyük çarşımız olan Kemeraltı ile başa çıkamıyoruz, bir sürü yer mezbelelik.

        Hal bu olunca, ‘Akdeniz’in yıldızı olacağız’ türünden parlak cümleler haliyle batıyor!

        Ancak şuna inanıyorum. EGEV uzun bir aradan sonra dişe dokunur çalışmalara imza atacak bir güç ve irade buldu.

        Gerçekçi, uzun soluklu her yaklaşımları ve çabaları eminim bölgeye değer katacaktır.

        Diğer Yazılar