Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAZIN sonlarına doğru yol aldığımız bugünlerde tiyatro dünyası yeni sezonun hazırlıklarına başlamış durumda. Pek çok ekip, yeni projelerini belirleme ya da şekillendirme telaşında. Onur Şenay yönetimindeki Tiyatro ŞenAy ise yeni sezon repertuvarını tamamen belirlemiş durumda. İzleyenleriniz olmuştur; 3 sene önce, Nell Simon'un yazdığı, Zeynep Küpeli'nin Türkçe'ye çevirdiği, Özdemir Çitfçioğlu'nun yönettiği 'Aşk Kokusu' adlı oyunu seyirciyle buluşturmuştu Tiyatro ŞenAy. İlk sezon oyunda Cemal Hünal, Onur Şenay ve Akasya Asıltürkmen rol alıyordu. Ardından Asıltürkmen'in rolünü Aslı Şahin devraldı. Kurtuluş'taki bir dairede geçen komedi tarzındaki oyun, bir aşk üçgeni üzerinden seyirciyi aşkın türlü halleriyle yüzleştiriyordu.

        GEZİ PARKI'NDAN İZLER OLACAK

        Tiyatro ŞenAy, İstanbul'un yanı sıra Anadolu'nun dört bir yanını da dolaşmıştı bu oyunla. Onur Şenay, bir süredir seyirciden 'Aşk Kokusu'nun yeniden sahnelenmesi yönünde yoğun istek aldıklarını söylüyordu bana. Geçtiğimiz günlerde Hünal ve Şahin'le birlikte oyunun video kayıtlarını izlemişler ve yeniden sahnelemeye karar vermişler. 'Aşk Kokusu' 18 Ağustos'ta Altınoluk'ta yeniden seyirciyle buluşacak. Eylülde İzmir'de, ekim ayından itibaren ise İstanbul'da sahnelenecek oyunda bu kez Gezi Parkı eylemlerinden de izler olacak. Oyunu eylemlerin kendilerinde yarattığı duygularla zenginleştireceklerini söyleyen Onur Şenay, "Gezi Parkı, insanların birbirlerinin alanlarına saygı duyarak birlikte hareket edebileceklerini gösterdi. Biz de oyunun demokratik yapısına çok uygun olan bu birlik ruhundan hareketle hikâyeye yenilikler katacağız. Oyunun politik bir duruşu olmayacak, taraf tutmayacak, sadece Gezi Parkı'nın yarattığı duygulara ve insani unsurlara göndermeler yapacak" diyor.

        YENİ SEZONA 2 YENİ OYUN

        Önümüzdeki sezon, 'Aşk Kokusu'nun yanı sıra, geçtiğimiz sezon 'perde' diyen, Onur Şenay, Genco Çağlar ve Leyla Bilginel'in rol aldıkları 'Sevme Yanarsın'ı da seyirciyle buluşturmayı sürdürecek Tiyatro ŞenAy. Tiyatronun repertuvarında 2 yeni oyun da yer alacak. Bunların ilki Onur Şenay'ın yazıp yöneteceği ve başrolünde Çiğdem Tunç'un yer alacağı bir radyo hikâyesi. Bir anne-oğulun ilişkisi üzerinden ilereyen oyun interaktif olacak, seyirciyi de hikâyenin içine katacak. Provalar ekim ayında başlayacak. Aralık ayında ise Onur Şenay, Ali Poyrazoğlu'nun yöneteceği tek kişilik bir oyunla seyirci karşısında olacak. Konulu bir stand-up olarak nitelendiriyor Şenay, bu tek kişilik gösteriyi. Kendisi hem oynayacağı hem de yazıp yöneteceği oyunlarla sezona 'merhaba' diyeceği için çok heyecanlı. Bu heyecan yeni sezonun hazırlıklarına başlayan tüm ekiplerde var. Projeleri kesinleştiğinde sizlerle paylaşacağım.

        Yerli Red Kit’ler yarın akşam Kâğıthane’de!

        TİYATRO ŞenAy, yarın akşam saat 23.00'te Kâğıthane Belediyesi'nin ramazan etkinlikleri kapsamında bir oyun sahneleyecek. Onur Şenay'ın yazıp yönettiği oyunda, aralarında Cemal Hünal, Murat Boncukçu ve İstanbul Atlı Okçuluk Spor Sanatları Organizasyonu Başkanı Abdullah Bal'ın da bulunduğu 10 kişi; atlar, kılıçlar, oklar ve iyilerle eşkıyaların çarpıştığı bir hikâye eşliğinde, seyirciyi renkli bir yolculuğa çıkaracak. Şenay ve Hünal, Gümüşdere'deki çiftliklerindeki atlarını özel olarak hazırlamışlar bu gösteri için. Şenay, "Bu, daha önce denenmemiş bir iş. Provalar hem zor hem de çok eğlenceli geçti. Atlar da bizim kadar eğlendi. Cemal ve ben senelerdir onlarla iç içeyiz, artık akraba gibiyiz. Atlar hep birlikte oyun oynadığımızın farkında. Bu oyunla turneye çıkmayı da düşünüyoruz" diyor. Yarın akşam yolu Kâğıthane'ye düşeceklere duyurulur...

        Diğer Yazılar