Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avusturya Milli Takımı, Rapid ve Avusturya Wien gibi takımların gücü, 1980’lerin ortasında bitti... Sonra, moral takımı oldular... 1909 yılında kurulan Sturm Graz çok köklü bir takım ama o kadar... Fenerbahçe kesin favori, bu tur öncesinde,.. Tek düşündüğüm konu, sezon başı yaşanan sendromlar... Takımlarımızın daha organize olamaması... Bu konuya dikkat!

        FFP PATLAR MI?

        Avrupa transfer piyasası çıldırdı... 50, 80 milyon Euro’lar havada uçuyor... PSG, 222 milyon Euro’luk Neymar hamlesi yaptı. UEFA’nın, ‘Demokles’in kılıcı gibi salladığı bütün kulüpler sıkı kontrol altında’ ana fikri sabun köpüğü galiba... Belli oldu, ultra zengin kulüpler için geçerli değil Finansal Fair Play sistemi!

        ALT LİGLER VE YABANCILAR

        Yabancı teknik adam veya futbolcu düşmanı değilim... Farkında mısınız, Süper Lig’i bir yana koyalım, bölgesel liglerde bile yabancı furyası ile karşı karşıyayız. Kantarın topuzu kaçtı. Türk oyuncular, artık evde bilgisayar ve oyun konsollarında kendini gösterme şansı bulacak herhalde, gerçi bu oyunlarda bile Uzak Doğu’lu transferler başladı.

        FUTBOLU ÖZLEYECEKSİN

        Dünya medyasında yazılan, yorumlanan önemli bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim.. Artık futbol sezonları kapanmıyor... Futbolcular bu yüzden dinlenemiyor, diz ve adale sakatlıkları zirve yaptı... Futbol seyircisi, artık kesinlikle televizyondan yayınlanan hazırlık maçlarında, takımların adına, statların havasına bakıp, öyle maç seçip izliyor. Kasaba sahalarındaki maçların, seyirci ve TV izlenme oranları yerlerde... İngiliz, İtalyan ve Alman kulüplerinin bu konuyu çözmesi 5 yıl önceye gidiyor, yeni hedefler Amerika, Avustralya ve Çin piyasası... Bu ülkelerdeki futbolu sevenler, sezon başlarını iple çekiyor... UEFA’nın, garip Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi statüsü ise plajlardan seyirciyi futbola çekemiyor... “Futbolu özleyeceksin” sloganı devreye girmeli, mesela benim gibi futbol hastaları bile maç seçiyor artık...

        Diğer Yazılar