Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yemek meraklıları bilir, dünyanın pek çok ülkesinde her yıl özellikle yabancı turistleri, gurmeleri çekmek için özel festivaller düzenlenir. Taste of Dubai, Taste of London, bunlardan en tanınmış olanları. İşte şimdi buna benzer bir organizasyonun Türkiye ayağı için ilk adım atılıyor. Türkiye’nin perakendecilerini buluşturan Shopping Fest’ten sonra şimdi de yemekçilerin buluşmasıyla 4 günlük yemek festivali düzenleniyor.

        Etkinliğin adı, Arçelik Gastro İstanbul. 9-12 Mayıs tarihlerinde İstanbul Küçükçiftlik Parkı’nda, çoğunluğunu İstanbul’daki mekânların oluşturduğu 300 restoranı temsil eden Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği’nin (TURYİD) üyeleri bir araya gelerek meraklılar için restoranlarındaki mönülerin tadımlık porsiyonlarını sergileyecek. Böylece örneğin X restoranda bir tabağı 70 lira olan bir yemeğin tadımlık porsiyonu 5-10 liraya satın alınabilecek, restoranların 16 metrekarelik küçük alanları arasında yiye yiye tur atılabilecek. Festival alanına 10 liralık bir giriş ücretiyle girilecek, ancak her tadım için ayrıca para ödenecek. Festivalde İstanbul’un pahalı restoranlarından Zuma da var, daha ulaşılabilir olan Kırıntı da.

        50 BİN ZİYARETÇİ

        Festivalde sadece yemek değil, daha pek çok eğlenceli aktivite var. Kurulan dev sofralarda yemek yapılacak, yemek yenilecek ve yemek konuşulacak. Yurtdışından önemli şefler İstanbul’a gelecek. Mutfak sırları ortaya çıkacak, yeni lezzetler denenecek, klasik Türk yemekleri hatırlanacak. Müzisyenler, DJ’ler festival boyunca katılımcılara eğlenceli saatler yaşatacak. Her akşam 100 özel davetliye, ünlü şeflerden ve mutfaklardan özel tatların sunulacağı bir lounge alanı oluşturulacak. Bozacı, şerbetçi ve sokak lezzetlerinin temsilcileri de festival alanında olacak. Arçelik de festival alanında bir mutfak kuracak. Dört günde 50 bin ziyaretçi hedefleyen Gastro İstanbul’un her yıl tekrar edilmesi planlanıyor.

        FİNCANDAN AYRILIK ÇIKTI

        Yeme içme sektöründe son dönemin en iştahlı alıcı grubu Doğuş Holding'in, kahve zinciri Kahve Dünyası ile ortaklık görüşmeleri yaptığı Ağustos 2012'de basına yansımıştı. Doğuş Holding'in, piyasadaki pek çok restoranı satın aldığını, iş bitip imzalar atıldıktan sonra öğreniyoruz. Kahve Dünyası ile görüşmeler, bu açıdan herkesçe “Uzun sürdü” diye yorumlanıyordu. Sonunda işin sonuçlanmasının niye uzadığı ortaya çıktı. Doğuş ile Kahve Dünyası, parada değil ama “hayallerde” anlaşamamış. Restoran işletmekle böyle bir zincir, farklı konsantrasyon gerektiriyor. Doğuş da bu yüzden ısrar etmemiş olabilir. Yorumlar böyle.

        Diğer Yazılar