Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        O kadar çok soru geldi ki, yanıt vermek farz oldu.

        Efendim yaştan değil, 'Sarı Basın Kartı'ndan dolayı öncelikli gruplar içerisinde yer alarak aşı olmaya hak kazandım.

        Ve önceki gün de Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aşımı oldum.

        Peki aşı sürecine değinerek aşı olurken yaşadıklarımı hızla anlatayım.

        1- Telefonuma önceden indirdiğim e-nabız uygulamasından Cuma günü geç saatlerde randevu saati ve hastaneyi seçerek Pazar günü saat 15.10 olarak randevu oluşturdum.

        2- Randevuyu alırken iki seçenek sunuldu. “Sinovac mı Biontech mi?” diye. Ben ilk tercih olarak Biontech’i seçtim. Ancak tam onaylayacakken daha önce Sinovac aşısı olan üç arkadaşıma mesaj atıp “Sizce Sinovac mı Biontech mi? diye sordum. Sinovac aşısı olan üç arkadaşımdan biri “Kesinlikle Sinovac” derken diğer ikisi “Biontech” dedi. Ve o an yanımda olan ve hiç aşı olmamış arkadaşım da “Biontech” deyince zaten istediğim aşıyı seçerek randevuyu tamamladım.

        3- Randevu saati hastaneye tam saatinde gittim. Ancak aşının hazırlanmasından dolayı randevular yarım saat ileriye atmış. O yüzden 45 dakika bekledim. Bu arada size bir form veriyorlar. O formda bazı sorular soruyorlar. Daha sonra kayıt yaptırıp aşı olmaya giriyorsunuz.

        REKLAM

        4- Aşı odasına giriyorsunuz. İki aşamadan geçiyorsunuz. Birinci aşama, “Alerjiniz var mı? Herhangi bir sağlık sorununuz var mı? Bir ay içinde herhangi bir aşı oldunuz mu?” Sorularından sonra aşı sonrası yapılacaklar anlatılıyor ve sizi başka bir odaya alıyorlar. Orada da üç saniye içinde aşınızı olup çıkıyorsunuz.

        5- Bana 15 dakika beklemem söylendi. Ben de bekledim ve daha sonra evimin yolunu tuttum. Aşıyı yaptırdığım yerde biraz sızı, biraz ağrı oldu elbet. Ama çok büyük bir ağrı olmadı. Tıpkı çocukluğumda yaşadığım aşı stresi ve sızısı gibiydi. Bu arada çocukken de ben aşı yapılırken ekstra gerildiğim için, gerilmedim dersem yalan olur.

        6- Biontech’in alerji yapma durumu olduğu söyleniyor. Benden bir gün önce aşı yaptıran arkadaşlarım bir gün sonra hafif bir halsizlik yaşamışlar.

        7- İkinci doz aşı randevumu da 9 Mayıs’a kadar oluşturmuş olacağım.

        8- Şimdilik bu kadar. Merak edenlere duyurulur. Sizler de aşı olunuz efendim. Sıranız ve önceliğiniz gelirse hiç düşünmeyiniz. Sinovac mı Biontech mi ne bulursanız olun. Geciktirmeyiniz. Sağlıkla kalınız…

        Ve hastane bahçesinde beklerken

        Ve hastane bahçesinde beklerken
        0:00 / 0:00

        İnsanlar heyecanlıydı bu gayet net görünüyordu.

        Aralarında sürekli, "Ben çocukluğumdan bu yana aşı yaptırmadım", "Her sene grip aşısı yaptırıyordum", "Sinovac mı, Biontech mi" konuşuyorlardı.

        Ben aşı olmaya tek başıma gittim. Ama çoğu insan yanında biriyle gelmiş ve içeriye birlikte girmeye çalışıyordu. Ancak görevliler, "Randevusu olan kişi girebilir" diye her defasında uyardı. Yani çok yaşlı olmadıkça kimsenin yanında birini almadılar. Çünkü hastane içinde bir kalabalık istemiyorlar haklı olarak. Doktorlar sürekli, "Mesafenizi koruyun" diye uyarıyor.

        Bu arada görevlilerden bahsetmeden olmaz.

        İnanılmaz kibar ve naziktiler.

        Herkese tek tek yanıt verdiler. Bir saat beklediğim için onları izledim haliyle. Asla "Of", "Pof" demeden tek tek yanıt verip gayet sistematik çalışıyorlar.

        Sistem kurulmuş. Önce gidiyorsunuz. Mesela "Ben 15:10 randevusuydum. Bana, 'Kusura bakmayın yarım saat gecikme olacak' deyip form doldurup beklememi istediler. Sonra form doldurup adınızın okunmasını bekliyorsunuz. Adınız okunuyor içeriye giriyorsunuz. Ve aşınızı olup çıkıyorsunuz.

        Hepsi bu...

        Bu arada sırada bekleyenler arasında yabancılar da vardı. Hatta üç yabancının adı okundu ve aşı olmaya girdi. Kendi memleketimde yaşayan yabancıların da tüm kurallara uyup aşı olmaya koşması hoşuma gitti.

        Diğer Yazılar