Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bitmeyen mevzumuz yine kadının üzerinden bakım.

        Daha çok yakın bir zamanda bir erkek arkadaşım; "Instagram DM'de tanıştığım bir kız ile buluştum. Görür görmez şok oldum. Bir kahve içip hemen bir yalan uydurup kalktım. Çünkü benim buluştuğum kadın ile fotoğraflarda gördüğüm kadının alakası yoktu. Fotoğraflarda inanılmaz değiştirmiş kendisini. Karşımda bambaşka bir kadın oturuyor. Bu resmen dolandırıcılık Esin. Bunu yapan kadın bana neler yapmaz" deyince ben de, "E sorsaydın. Sen o musun, değil misin?" diye dedim. O da bana, "Utandım soramadım. Güzellik uygulamalarına baksan Türkiye cirosu inanılmazdır. Sadece Türk kadınları kullanıyor bence. Baksan herkes Türkiye tescilli güzeli. O değil Türkiye Güzeli derecesi olan bir kız arkadaşım var o da kullanıyor bu uygulamayı. Yapmasınlar gerçekten dolandırıcılık, sahtekarlık, neden kendilerini bu kadar kandırıyorlar" diye dert yanarken bir gün sonra şu "Paçozluk" mevzusu gündeme düştü.

        Esra Balamir, Özge Özpirinççi için, "Özge’yi görünce üzülüyorum. Artık doğallıktan çıktı paçozluğa doğru gitmeye başladı kız” dedi.

        Özge Özpirinççi de sosyal medya hesabından, “Kendinden şüphe duymandan çıkar sağlayan bir toplumda kendini beğenmek, sevmek isyankâr bir davranıştır. Sonsuza kadar" diye bir alıntı paylaştı.

        Öncelikle sürekli kadının üzerinden yapılan güzellik, zayıflık, bakım mevzularından usandım. Ve üzgünüm ki;

        1-Bunu aslında sürekli kadınlar gündeme getiriyor, kadın kadını didikliyor, aşağılıyor, eksik yanlarını ortaya çıkartmaya çalışıyor.

        2-Bir erkeğin, bir başka erkeğe hiç "Paçoz" dediğine şahit oldunuz mu? Ya da erkeklerin bir başka erkeğin eksik yanlarını ortaya çıkartmaya çalıştığını gördünüz mü?

        Allah aşkına hanımlar yapmayın.

        Siz saygı görmeyi sadece güzellik, bakım, zayıflık olarak mı adlandırıyorsunuz gerçekten ben anlamıyorum.

        Bir kadın bir, başka kadına kamuoyu önünde "Paçoz" diyor arkadaş, olabilecek bir şey değil. Asla kabul edilemez. O kadının eşi var, dostları, arkadaşları var. Sen hemcinsini nasıl böyle lanse edebilirsin. Gerçekten utanıyorum sizlerden.

        Ben bunu hiçbir zaman anlamadım, şimdi de anlamayacağım. Ve asla da kabul etmeyeceğim.

        Kadın öncelikle bir başka kadına dilini, üslubunu, cümlelerini değiştirirse erkekler saygı gösterecektir.

        Buluştuğu kadına, "Kendini değiştirmiş, bambaşka bir kadın çıktı karşıma" diye dalga geçmeyecektir.

        Bu kadın "Bana yarın neler yapar belli olmaz" diye düşünmeyecektir.

        Küfür etmeyecektir.

        Şiddet göstermeyecektir.

        Bunun hepsi bir bütün. Sen kendi hemcinsini kim olursa olsun, nasıl olursa olsun görüntüsü ile yargılamazsan, erkekler de saygı gösterecektir. Ki beyinlerine böyle bir şey girmeyecek zaten.

        Esra Balamir'e birisi "Paçoz" dese aynı düşüncede olurum.

        İlla ki, kalite makyaj, saç, marka kıyafet, sayısız estetik demek değildir.

        Gerçekten yapmayın bu kadar da basitlik yeter. Zaten yıllardır basitlikten boğulduk.

        Pınar Altuğ'a yıllardır ellerine, kaşlarına, genç eşine laf söylenir. Bunları en çok kim yapar ve söyler; kadınlar mesela. Bir gün yine bir erkek arkadaşım, "Biz kadınların ne saçının dibinin geldiğini, ne manikür-pedikürcü olup olmadığına, ne selülitlerine, ne kilosuna bakmayız. Ya da ayakkabısının markasına, kıyafetinin duruşuna. Bize bunları hep kadınlar öğretti. Çünkü kadın arkadaşlar uzaktan gördükleri bir kadını hemen eleştirmeye başlar. Biz de dinleriz" demişti. Hatta yıllar önce Mehmet Aslan'ın bir dergide yazdığı "Plajda kadınlar kadınları nasıl eleştirdi. Kulaklarımıza inanamadık" yazısında da anlatmıştı bu konuyu.

        Şunu anlatmaya çalışıyorum. Yapmayın hanımlar.

        Bir başka kadını, eleştirmeyin. Konuşmayın, söylemeyin. Dillendirmeyin. Bu edepsizliğinizi artık bir kenara bırakın. Yeter.

        Erkeği elde tutma sanatı

        Erkeği elde tutma sanatı
        0:00 / 0:00

        Anlatıyorum hazır mısınız?

        Geliyor bakın şimdiye kadar hiç duymadığınız "Tüyo"lar..

        Geldiiii hanım geldi... Bakın öyle şeyler anlatacağım ki, erkekler kapınızda köle olacak...

        Tövbe tövbe gerçekten şu başlığı attığım için bile utanıyorum. Fakat son yıllarda gerek sosyal medyada, gerekse ekranlarda sürekli bu konu işleniyor. Erkek nasıl elde tutulur. Kadın ne yapsın da tutsun. Erkek erkek erkek.

        Sürekli bir "Erkeği elde tutma" tüyoları veriliyor yine maalesef bunlar da hep, kadınlar tarafından yapılıyor.

        Çıkıyor birileri, "Yok öyle yap", "Yok böyle yap", "Yok bilmem ne yağı kullan", "Yok bunu sür", "Yok bilmem ne yemekleri hazırla" diye diye. Ya korkunç değil de nedir sizce bu!!!

        Ben bir kadın olarak buna son derece karşıyım. Neden her hangi bir erkek çıkıp, "Kadını elde tutma sanatı" diye sözler sarf etmiyor. Ben usandım kadınların böyle özellikle kadınlar tarafından ötelenmesine. Ve yıllardır yazıyorum yine de yazacağım. Bin kere de olsa yazacağım. Kadınlar kendini toparlarsa, erkekler bu noktaya gelmeyecektir.

        Yani gelinen nokta maalesef bu tarz düşünen, davranan kadınların çok etkisi var. Tek istediğim kadının, kadına öncesinde kendine saygı duyması. Sonrası gelecektir zaten.

        Selami Şahin mevzusu

        Selami Şahin mevzusu
        0:00 / 0:00

        Selami Şahin, Etiler civarında yolda gördüğü kadınları ofisine davet ettiği, temas ettiği görüntüleri ve iddiaları var.

        Herkesin dilinde bu konu var.

        Selami büyük ustadır. Şarkıları hepimizin dilinde. 140 civarında neredeyse hepimizin bildiği, beyinlerimize kazınan şarkıları var. Evlatları ve güzeller güzeli bir karısı var.

        Hoş değil tabii böyle iddialar.

        Onu tanıyan, bilen, çok kez aynı masada oturan biri olarak söylemem gerekirse esprili bir kişilik evet. Ancak tabii iddialar çok kötü ve yersiz.

        Bunun kötü bir niyetle yapıldığına inanmak istemiyorum. Daha doğrusu kondurmuyorum.

        Bazıları, "Erkekler yaşlanınca" diye başlayan cümleler kuruyor. Bunu da Selami Usta'ya yakıştıramıyorum. Yaşlılık evet birçok erkeğin başına bazı dertler acıyor ama bu kadar kontrolden çıktığını da gerçekten düşünmek istemiyorum.

        Eminim ailesi aşırı üzülüyordur ki sevenlerini de büyük derecede üzdü bu tarz yorumlar. Eşi Didem Hanım bize en doğruyu açıklayacaktır bu konuyu da tamamen kapatacaktır diye düşünüyorum.

        Daha ciddi konularımız var

        Daha ciddi konularımız var
        0:00 / 0:00

        Ülke olarak seçime gün saydığımız şu günlerde daha ciddi konularımız var;

        -Ülkemizde 11 büyük şehrimizi etkileyen çok ciddi bir deprem yaşadık. Unutmamalıyız, unutturmamalıyız. O bölgelerdeki canlarımızı yalnız bırakmamalıyız.

        -Susuzluk kapımızda. Su sıkıntısı çekeceğiz belli. Önümüz yaz Allah yardımcımız olsun.

        -Vereceğimiz her karar beni, sizi, bizi, bizleri etkileyecek. Ülkemizin tümünü etkileyecek.

        -Biz ayrışamayız, ayrılamayız. Her daim biriz. Ülke olarak el ele vermemiz gerekiyor.

        -Çocuklar, kadınlar, hayvanlar, doğamız en önemli konularımız olmalı. Şiddet, taciz, tecavüz, doğa katliamına dur demeliyiz

        Diye uzayıp giden mevzularımıza es geçmeden, kulağımızı, gözümüzü kapatmadan izlemeliyiz.

        Diğer Yazılar