Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Metrobüsle ilgili şikayet almadığımız tek bir gün geçmiyor. Bitmek tükenmek bilmeyen, sonu gelmeyen yoğunluk, artık yolcuları bezdirmiş durumda. Yıllardır çözüm adına türlü türlü yöntemler denendi ama olmuyor işte... İstanbullular bu hızlı ama çileli yolculuğa devam ediyor. Tek sorun araçlardaki kalabalık da değil üstelik. Duraklardan, üstgeçitlerden kaynaklanan sorunlar da cabası... İşte şimdi bugün, o durak problemlerinden birini ele alacağız. Vatan Metrobüs Durağı’ndaki krizi... Aslında burası durak mı değil mi, o da belli değil ya...

        SABAH VE AKŞAM DOLU

        Olay şu: Öncelikle bilmeyenler için küçük bir hatırlatma. Vatan Metrobüs Durağı, Edirnekapı’dan bir önceki durak. Aslında ‘sözde durak’ demek daha doğru olacak. Zira burada metrobüsün durduğu yok. Bir istasyon yapılmış yapılmasına ama ne hikmetse metrobüsler burayı pas geçiyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde çok sayıda yolcu burada bekliyor, hatta bir yığılma oluyor. Metrobüs şoförleri ise durakta bekleyen onca insana rağmen durmuyor.

        BİR DE KAZA YAŞANDI

        El sallayanlar, ıslık çalanlar, yola fırlayanlar da şoförleri durdurmaya yetmiyor. Bu durağa gelip bir türlü metrobüse binmeyi başaramayan yolcuların anlattığına bakılırsa, geçtiğimiz günlerde bir de kaza yaşanmış burada... Metrobüsü durdurmaya çalışan bir vatandaşa hızla ilerleyen metrobüs çarpmış. Öyle tuhaf ki, durak ne iptal ediliyor ne de kullanılıyor. Madem hizmet dışı, neden kapatılmıyor? Yok hizmet verecekse metrobüsler niye pas geçiyor? Acaba birileri bu sorulara yanıt verebilir mi?

        Asansör arızaya bağladı

        Metro ve metrobüs istasyonlarına, üstgeçitlere engelliler için özel asansörler yapılıyor fakat engelliler bu asansörlerin büyük bölümünü kullanılamıyor. Zira asansörler ya engelsizlerin işgalinde ya da arızalı...

        İşte bir engellinin kaleminden Şirinevler Metro Durağı’ndaki durum... “Akülü araba kullanıyorum. Doğal olarak Şirinevler Metro Durağı’ndaki asansörü kullanmak zorundayım. Ancak aylardır arızalı. Bu köprünün yıkılacağını ve yerine yenisinin yapılacağını söylüyorlar bu nedenle tamir etmiyorlar. Mecburen Yenibosna’da metroya gidiyorum. Tabii uzun bir yol kat ederek. Sadece Şirinevler’deki değil Emniyet ve Vatan metro durağındaki asansörler de bozuk.”

        Diğer Yazılar