Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son günlerde büyük yoğunluğun yaşandığı otogar, kent sakinlerinin şikâyetlerine konu oluyor. Düzensizlikten yakınan vatandaşlar, alt katların feci haline dikkat çekiyor.

        Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük otogarı olma unvanını elinde bulunduran İstanbul Otogarı, bu kente hiç de yakışmayan manzaralara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Şiddetli yağışlarda bodrum katları tamamen suyla dolan ve insanların boğulma tehlikesi geçirdiği otogarla ilgili şikâyetler, son günlerde artış gösterdi. Okulların açılış tarihi yaklaşırken, tatilcilerin dönüşe geçmesi, otogarda büyük yoğunluğa yol açtı. Zaten yıllardır düzensizliği nedeniyle tepki çeken otogar, şu günlerde adeta arapsaçına döndü. Alo Habertürk Acil Şikayet Hattı’na mesaj bırakan okuyucularımızdan büyük bir bölümü, otogardaki ücretsiz servisler ve alt kattaki çöplerle ilgili serzenişte bulunuyor. İşte o mesajlardan biri:

        ‘ALT KATLAR ÇÖP İÇİNDE’

        “10 günlük tatilin ardından karayoluyla İstanbul’a döndüm. Çıldırtan bir trafiğin ardından güç bela otobüsümüz otogara girdi. İçerideki yoğunluk da en az köprü trafiği kadar saç baş yolduruyordu. Otogarın alt katlarını dolaşarak yukarıya doğru çıktık. Ancak bu sırada gördüğüm manzara inanılmazdı. Otogarın bodrum katları adeta çöplüğe dönmüş. Bir yanda çürümeye terk edilmiş atıl durumdaki dükkânlar. Diğer yanda etrafa saçılmış çöpler. Alt katlar çöplükten geçilmiyor. Bu sırada bazı firmaların yolcularını alt katlarda indirdiklerine şahit oldum. Karanlık ve pislik içinde olan bu katlarda yolcu indirilmesi akıl kârı değil. Bütün bunlardan sonra otobüsümüz yukarıya çıktı ancak bu sefer de servis sorunuyla karşılaştım. Firmalara ait ücretsiz servisler o kadar düzensiz ki, bulabilmek mümkün değil. 20 dakika boyunca kendi servisimi aradım ancak bulamadım, sinirlendim ve elimde bavullar, yorgun argın halimle metroya gittim. İstanbul gibi bir dünya kentinde, her gün binlerce kişinin hizmet aldığı bir tesiste bu yaşananlar gerçekten çok üzücü. Yetkililerin otogar konusuyla ilgilenmesini rica ediyorum.”

        Sefer saatini dinleyen yok

        İstanbul sakinlerinin toplu ulaşımdaki sorunları biteceğe benzemiyor. Bu konudaki şikâyetlerden biri de belediye otobüslerinin listelerde belirtilen sefer saatlerine uymaması. Yoğun şikâyet gelen hatların başında Bostancı ile Tuzla arasında sefer yapan “133 T” geliyor. Özellikle yoğunluğun fazla olduğu sabah ve akşam saatlerinde listede yazılı olmasına rağmen otobüsün bir türlü gelmediğini söyleyen vatandaşlardan biri, şikâyetini şöyle anlatıyor:

        “Her akşam Bostancı’dan Tuzla’ya gitmek için durağa geliyorum. Ancak özellikle otobüsler vaktinde gelmediği için en az yarım saat durakta bekliyorum. Akşamları 17.10 seferi var. Bu seferin otobüsü son 2 aydır her gün diğer sefer saati olan 17.40’ta geliyor. Biz sefer listesine güvenerek otobüs saatinden 10 dakika önce durakta oluyoruz. Ancak her akşam yarım saatten fazla bir süre durakta beklemek zorunda kalıyoruz. Ya bu listeleri değiştirsinler ya da sefer saatlerine uysunlar.”

        Yolcular metrobüs yolunu kesti

        Beylikdüzü metrobüs hattındaki aktarma krizi büyüyor. Beylikdüzü’nden Avcılar’a aktarma yapılması, duraklarda büyük kalabalığa yol açıyor. Hıncahınç dolan duraklarda insanlar ayakta duracak bile yer bulamıyor. Ücretlere yapılan zam nedeniyle sinirleri daha da gerilen vatandaşlar, önceki akşam Cevizlibağ’da duraktan inip metrobüs yolunu kapattı. Araçların geçişine izin vermeyen yolcular güçlükle sakinleştirilirken, ertesi akşam yine benzer manzaralar yaşandı. Yaşananlara isyan eden İstanbul sakinleri, “Beylikdüzü’ne metrobüs geldi diye seviniyorduk ama şimdi her akşam sinirden çıldırıyoruz. Birçok metrobüs aracı duraklardan yolcu almadan boş geçiyor. Sebebini sorduğumuzda ‘Mazotu yok’ diyorlar. Duraklar çok kalabalık ve insanlar çok öfkeli. Bir akşam büyük bir olay çıkacak diye korkuyoruz” diyor.

        Diğer Yazılar