Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sayın Fatih Bey,

        Yazılarınızı, fikirlerinizi "Fenerbahçe harici :)" yıllardır beğeni ve bilgi sahibi olmak amacı ile her güne başlarken muhakkak okurum.

        İsviçre ve AB'nin pandemi bahanesi ile ülkemize yani "bizlere" uygulamakta olduğu çok önemli kısıtlama "aslında ambargo" hakkındaki yazı "her ne kadar yazı öznesi mütekabiliyet olsa da" gene sizin tarafınızdan gündeme alındı.

        Bir dış ticaret yöneticisi olarak bu konunun ne kadar hassas ve öneme haiz olduğunu, bu gelişmeden çok yakından etkilenen bir kişi olarak biliyorum ve yaşıyorum.

        Pandemik nedene dayandırılarak uygulanan bu kısıtlama arkasında aslında çok daha derin neden ve etkiler vardır ve yakın gelecekte bunun sonuçlarını hep beraber yaşayacağız.

        Bu gelişmeler aslında İran standartlarında ambargo nitelikli bir kısıtlamadır ve bizleri sınırlarımıza hapsetme riskini taşımaktadır.

        Ben ve benim gibi yüzlerce dış ticaret ile iştigal eden TC vatandaşları şu anda pasaportlarında 3-5 yıllık vizeleri olmasına rağmen ticari maksatlı iş seyahatlerini yerine getirememektedir.

        Benim şahsen şu anda ispanya, Almanya, Portekiz ve diğer birtakım AB ülkelerinde işim gereği hemen ilk uçakla seyahat etmem ve temaslarda bulunmam gerekiyor. Ancak bunu ne zaman ve nasıl yerine getirebileceğimi bilemiyorum ve korkum bunun yakın gelecekte olamayacağı yönündedir ve hatta bu kısıtlamanın yakın gelecekte artık resmi olarak adı da konularak olamayacağı yönündedir.

        REKLAM

        Bu nedenle bu değerli yazınızı içeriğini biraz daha derinleştirerek açmanızı rica ediyorum.

        Konu çok ama çok öneme haizdir ancak ne yazık ki TÜSİAD da dahil herkes yatağında uyuyor.

        Saygılarımla,

        *

        Corona günlerinde bu seminerler şart mı?

        Fatih Bey;

        Her sene başında öğretmenlerin seminer dönemi olur. Burada bakanın konuşması dahil çeşitli videolar izlenir, toplantılar yapılır.

        Öğretmenlerin sene başı calışma programını yayınladı MEB. İncelerseniz önemli, ivedilikli, yüz yüze yapılması gerekli olan şeyler olmadıklarını göreceksiniz.

        Haftalardır sendikalar açıklamalar yaptı (Hükümete yakın olan ve öğretmenlerin yetki verdiği sendika dışında), twitter'da öğretmenler gündem oluşturdu ama Bakanlık kulak arkası etti tüm telkinleri.

        Şimdi, 1 milyon öğretmen sokaklara düşecek, şehirler arası ve şehir içi seyahatler edecekler.

        Bakın burada konu çalışıp çalışmamak değil, gerekliyse yapalım.

        Ama evden izleyebileceğimiz bakanın konuşması, neden öğretmenleri bir odaya kapatarak izletme gereği duyuluyor?

        Görevli olduğum okulun tebliği geldi. Ekte gönderdim. Bakın toplantı salonunda 134 koltuk var, öğretmen sayısı 96 idi, 2 kişi daha atanmış şu an 98.

        Toplantı salonu 50 metrekare. 98 kişiyi 50 metrekare yere dolduracaklar, sabah 09.00'dan akşam 17.00'ye kadar toplantı yapacaklar.

        Sonra da önlemler alındı diyorlar her yerde. MEB’de bürokratlar hala toplantılarını uzaktan yapıyorlar ama öğretmenleri 50 metrekare yere tıkıştırıyorlar.

        Öğretmenin canı bu kadar mi değersiz?

        Bu ülkede FETÖ'yle mücadele edilmediğini öğrenmiştik. Şimdi salgınla da mücadele edilmediğini öğreniyoruz. Bu ülkede her şey sadece göstermelik.

        Saygı ve sevgilerimle.

        *

        Eğitimde yeni bir fırsat eşitsizliği

        REKLAM

        Sayın Altaylı,

        Bu yıl 8. sınıfı okuyacak özel bir okulda okuyan bir oğlum var. 24.08.2020 tarihinde okulu açılacak. Bu durumdan da ciddi kaygılıyım ve çocuğumu okula gönderme konusunda kafam ciddi olarak karışık. Sanırım özel okullar 8. ve 12. sınıf eğitimlerini kendi başarı puanlarını yükseltmek için erkenden açıyorlar. MEB devlet okullarının yüz yüze eğitime 21 Eylül'de başlayacağını duyurdu. Bu durumda devlet okulunda okuyan çocuklarla özel okullarda okuyan çocuklar arasında fırsat eşitsizliği olamayacak mı?

        Saygılarımla,

        *

        Vergide kredi kartı niye zorunlu?

        Merhaba Fatih abi...

        Araç vergimizi internetten bankamatik kartımla yatırıyorduk ancak kredi kartı zorunluluğu getirilmiş yatıramıyoruz. Bu konuya anlam veremedim. Kredi kartı zorunluluğundan kasıt nedir bilemiyorum ancak araç vergini yatır da nasıl yatırırsan yatır kardeşim sistemi kalkmış, yahu aracımın vergisinin kredi kartı ile bağdaşık neyi olabilir anlaşılır şey değil. Kredi kartı kullanmak zorunda mıyım?

        Üstelik böylesi bir pandemi sürecinde...

        21. yüzyıl'dan saygılar.

        Diğer Yazılar