Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sizi severek ilgiyle takip etmekteyim. Son günlerde bir yazınızda belirttiğiniz ve son olarak şu anda izlediğim 13.09.2020 Pazar günü yayınlanmakta olan Teke Tek Bilim programınızda ifade ettiğiniz zatürre aşısı ile ilgili olarak bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum.

        Sizin ifadenize göre zatürre aşısının olmadığını belirttiniz. Bu konuda bir problem olduğunu ve kolaylıkla bulunamadığı bilgisini paylaştınız.

        Yaklaşık bir ay kadar önce yine kanalınız olan HABERTÜRK’te Hülya HÖKENEK tarafından sunulan gündüz kuşağı haber bölümünde hatırladığım kadarıyla Eczacılar Odası Başkanı ile telefon bağlantısı yapıldı. Eczacılar Odası Başkanı tarafından ifade edildiğine göre zatürre aşısı ile ilgili devletin stoğunda toplumun yarısına yetecek kadar aşı olduğunu belirtti. Aşının Aile Sağlığı merkezlerinden alınabileceğini söyledi.

        Bu verilen bilgi doğrultusunda sanırım bir hafta kadar sonra Eylül ayının hemen ilk günlerinde ben de annemi alıp Aile Sağlığı Merkezimize gittim. Anneme zatürre aşısı yaptırmak istediğimi söyledim. Doktorumuzun aşının olduğuna dair bilgisi yoktu. Ben başka bir doktor ile konuştuğumu ve yine Eczacılar Odası Başkanı'nın yaptığı açıklamayı söyledim. Doktorum bir telefon açtı ve aşının olduğunu öğrenince ilgili servise bizi yönlendirdi ve anneme zatürre aşısını kolaylıkla yaptırdım.

        Eczacılar Odası Başkanı geçtiğimiz yıl 1.300.000 grip aşısının geldiğini ifade etmişti. Eczacım ile yaptığım bir konuşmaya istinaden, benim öğrenebildiğim kadarıyla şu anda grip aşısına 5 katı kadar talep var. Ne kadar ve ne zaman geleceği net değil. Zatürre aşısı eczanelerde yok. Ama Sağlık Bakanlığı stoklarında olduğu ve Aile Sağlığı Merkezleri eliyle bunun yaptırıldığı bilgisine istinaden ben anneme zatürre aşısını yaptırabildim. Belki doktorların bu konuda eksik bilgisi olabilir. Doktorumuz ben ısrar edince aşının olduğunu öğrendi. Sonrasında annem için zatürre aşısını yaptırabilmiş olduk.

        REKLAM

        Bu verdiğim bilgi ışığında belki sağlık çalışanları arasında bir iletişim eksikliği varsa düzeltilebilmesi adına sizinle bu bilgiyi paylaşıyorum.

        Çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar dilerim.

        Saygılarımla

        *

        Şeyhe bağlayan psikoloji

        Merhaba Fatih Bey,

        Klinik psikoloğum ve psikoloji bilimi der ki; olgunlaşıp, büyüyememiş kişilikler, soyut alanda yer alan, Tanrı, Allah, Yaratıcı kavramlarıyla doğrudan bağ kuramazlar. Bedenleri ve zekaları yetişkin olabilir ancak kişilik yaşları duraksamaya uğramış ve ergenlik öncesinde kalmıştır. Bu nedenle Tanrı, Allah, Yaratıcı gibi kavramlar ile bağ kurmak için, somut bir varlığa ihtiyaç duyarlar, bulduklarında da ona bağlanırlar.

        Bu süreç tamamen olgunlaşıp büyüyememiş bir kişilik yapısının doğal sonucudur.

        Sağlıcakla kalın.

        *

        Nemrut çöplüğü

        Fatih Bey,

        06.09.2020 tarihli yazınızda Antalya’nın plajını gasp edenlerin rezilliğini gözler önüne sermişsiniz. Ben de bu yazınızı okuduktan sonra size ülkemizin doğusunda bulunan ve dünyanın ikinci büyük krater gölü olan aynı zamanda Unesco dünya mirasları listesinde olan bir gölden bahsetmek istedim.

        Yaklaşık bir ay önce gölün bulunduğu yere bir aile gezisi düzenledik.

        Biz oraya gidince doğasıyla muhteşem bir yer görmeyi bekliyorduk. Gel gör ki, sadece göl muhteşemdi doğası ise tam bir rezalet.

        Niye mi derseniz, insanlar o kadar çevreyi kirletmiş ki hayretler içerisinde kaldık. Her yer çöptü. Unesco dünya mirasları listesinde yer alan böyle bir gölün bu denli bakımsız ve çöp dolu olması gerçekten beni üzdü. Ve gördüğüm kadarıyla Fatih Bey hemen hemen ülkemizin her yerinde de manzaralar böyle.

        *

        REKLAM

        Üyelik

        Fatih Bey,

        Çok ilginç!..

        Dün akşam saatlerinde 0 312 430 81 33 numaralı telefondan arandım.

        Bir hanımefendi, “Sayın Cumhurbaşkanı ve İl Başkanımızın selamları var” dedi.

        Teşekkür edip, buyrun dedikten sonra, “Sizi AK Parti' ye üye olmaya davet ediyoruz” dedi.

        İlgilenmediğimi söyleyip, teşekkür ettim.

        Ama kadıncağız fena bozuldu “Saygı duyuyoruz elbette” dedi, kapattık.

        Sonra telefon numarasına baktım İnternetten.

        Direkt AKP Ankara İl Başkanlığı.

        Şimdiiii...

        Bu davet yasal mı?

        Bu bir fişleme değil mi?

        Telefonumu nereden buldular?

        Benim devlet memuru, asker, polis, suçlu falan olup olmadığımı,

        Bir başka partiye üye olup olmadığımı nereden biliyorlar ki, direkt üye olmaya çağırıyorlar?

        Bunları beni arayan hanımefendiye sormamın alemi yoktu.

        Diğer Yazılar