Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Turkcell, 2017’nin ikinci çeyreğinde yüzde 28.5 büyüme oranıyla son 10 yılın rekorunu kırdı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, şirketin bir dijital operatöre dönüşmesinin sonuçlarda etkili olduğunu kaydetti.

        Turkcell, hem grup hem de Turkcell Türkiye olarak 2017’nin ikinci çeyrek ve ilk 6 ay sonuçlarına göre gelir ve FAVÖK’te (Faiz ve Amortisman Vergi Öncesi Kâr) tüm zamanların en yüksek sonuçlarına ulaştı. Yılın ikinci çeyreğinde grup olarak yüzde 28.5 büyümeyle cirosunu 4.3 milyar TL’ye yükselten Turkcell, yüzde 41.6 artışla 1.5 milyar TL FAVÖK’e ve yüzde 33.8 FAVÖK marjına ulaştı. Grup net kârı ise yüzde 69.2 artışla 704 milyon TL olarak gerçekleşti. Grup gelirlerinin yüzde 88’ini oluşturan Turkcell Türkiye’de ise gelir, yüzde 26.4 büyürken FAVÖK yüzde 40.6 arttı ve FAVÖK marjı 3.4 puan artışla yüzde 34.1’e ulaştı. İkinci çeyrek sonuçlarını New York Wall Street’teki Borsa Binası’nda açıklayan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, ilk 6 aydaki performans ve dijital servislere yüksek talep sonucunda yıl içindeki gelir ve FAVÖK marjı beklentisini yukarı yönlü revize ettiklerini söyledi. Yatırımlara devam edeceklerini kaydeden Terzioğlu, “2017’de 10 milyar TL’lik 3 yıllık yatırım planımızı gerçekleştirmiş olacağız. Bu çeyrek sonu itibarıyla son üç yıllık faaliyetlerimiz neticesinde, Hazine’ye lisans, vergi ve yasal yükümlülük olarak aktardığımız kaynak toplamı da 19.2 milyar TL’ye ulaştı. Böylece 3 yılda Türkiye’ye sağladığımız toplam katkı 29.2 milyar TL olarak gerçekleşti” ifadesini kullandı.

        MÜŞTERİ KAZANIMINDA 6 YILIN REKORUNU KIRDI

        Son 6 yılın en yüksek müşteri kazanım oranına ulaşan Turkcell, çeyrek bazda 850 bin, yıllık bazda ise 2.1 milyon yeni aboneyi müşterileri arasına ekledi. Mobil tarafta faturalı müşteri oranı, yüzde 53.2’yi buldu. Fiber müşteri sayısı bu çeyrekte 32 bin artışla 1.1 milyona ulaşırken toplam sabit genişbant müşteri sayısı 2 milyonu aştı.

        TERZİOĞLU: DİJİTAL SERVİSLERLE DİJİTAL OPERATÖRE DÖNÜŞTÜK

        Turkcell’i hizmet odaklı bir deneyim oyuncusuna dönüştüren dijital servisleri sayesinde artık bir dijital operatöre dönüştüklerinin altını çizen Terzioğlu, “BiP, dünyada 14.7 milyon kez indirildi ve günde ortalama 1 milyon dakika arama rakamlarına ulaştı. Dijital müzik platformumuz fizy’de, günde ortalama 6 milyon adet şarkı dinlendi. Dergilik uygulamamız da sadece haziran ayında 2.1 milyon derginin okunduğu bir mecra haline geldi. Televizyon platformumuz TV+’ın kullanıcı sayısı ise 1.5 milyona ulaştı” dedi.

        ‘GÜÇLÜ SONUÇ BEKLENTİYİ YÜKSELTTİ’

        Terzioğlu, “Güçlü sonuçlar 2017 yılı beklentilerimizi gözden geçirip, gelir büyümesini yüzde 21 - 23, FAVÖK marjını yüzde 33-35 olarak yukarı yönlü revize etmemizi sağladı” dedi.

        NEW YORK’TA KAPANIŞ GONGU ÇALDILAR

        NYSE’de gerçekleştirilen kapanış gong törenine Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Yönetim Kurulu üyeleri Atilla Koç ve Bekir Pakdemirli ile Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu katıldı. NYSE Başkanı Thomas W. Farley eşlik etti.

        Diğer Yazılar