Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Her seçim öncesi uyanık vatandaşlar imar mevzuatına aykırı işler yapmak üzere kollarını sıvar. Değişmeyen bir Türkiye ritüelidir. Mimar Sinan’ın torunları olarak estetiğe, imara önem vermek, mevzuatları dikkate almak yerine devlet-millet birlikteliğiyle yaşadığımız şehirleri, mahalleleri çevre kirliliğine boğmak için yola çıkılır. Seçim atmosferine girdiğimiz şu günlerde bizatihi ilgili bakan tarafından ortaya atılan “imar affı” söylemi bile ciddi anlamda imar mevzuatına aykırılıkları ortaya çıkaracaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar affını telaffuz ederken öyle sanıyorum bu gerçekleri de dikkate almıştır.

        CUMHURBAŞKANI’NIN TEPKİSİ BEKLENMELİ

        Henüz Meclis’e böyle bir af yasası gelmediğine göre Cumhurbaşkanı’ndan nasıl bir tepki geleceğini beklemek gerekir. Zira başta kıyı şeridi, sonra ise İstanbul’un imar kirliliği durumuna Cumhurbaşkanı Erdoğan defalarca dikkat çekmiş, yetkilileri uyarmıştı. Ayrıca Cumhurbaşkanı, epeydir de çevre kirliliğine, imara aykırı yapılaşmaya vurgu yapıyor. Dolayısıyla Bakan Özhaseki’nin bu girişimine devletin zirvesininin yaklaşımı her şeyden önemli olacaktır. En azından kapsamına sınırlama getirilebilir. Çünkü Bakan Özhaseki’nin bahsettiği 26 milyon konut rakamı çok yüksek. Anlaşılan dürüst vatandaşları ciddi şekilde rahatsız edecek, tüm hukuksuzlukları da meşrulaştıracak adımlar içerecek gibi görünüyor.

        Hazine arazisi üzerine yapılan kaçak yapılar kesinlikle kapsam dışı olacakmış, imar affı değil, imar barışı getirilecekmiş. Barış veya af her ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Uyanık vatandaş da bu göz kırpma mesajını çoktan almış, gelişmeleri bekliyor.

        Ayrıca merak-ı mucibimden: Sayın Özhaseki, eski bir belediye başkanı olarak bu düzenlemeyi şimdiye kadar neden yapmamış?

        ***********

        ANTALYA’DA TÜRKİYE’NİN İLK HAVA ŞOVU BAŞLIYOR

        Ülkemize yakışacak ilk havacılık fuarı Eurasia Airshow bugün Antalya’da 400 dünya havacılığı firması için kapılarını açacak. Bir havacılık fuarında olması gereken her şey bu fuarda olacak. Sivil, askeri uçaklar, hava savunma sistemleri ve tabii ki 150 uçuş gösterisiyle de Antalya adından söz ettirecek. Daha ilk organizasyonda Türkiye tarihine geçecek kapsamda katılımın gerçekleştiği fuar, TC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Türk Hava Yolları’nın (THY) ana partnerliğiyle yola çıktı. Bölgesinin en büyüğü, dünyanın da ilk beşinde yer alacak fuar olması iddiasıyla yola çıkan fuara ilk rakip ise Almanya’dan geldi. ILA Berlin Airshow, Antalya’daki Eurasia Airshow sebebiyle yıllardan beri gerçekleştirdiği fuar takvimini yaklaşık bir ay öne çekerek 25-29 Nisan arasında yapma kararı aldı. İlginçtir içimizdeki Almanlar da Antalya’daki fuardan çok Berlin’e ilgi göstererek negatif söylemler kullanmaya başladı. Fuarla paralel olarak THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’nın katılımıyla “Havayolu CEO’lar zirvesi” ve havacılık sektöründe kadınların rolünün konuşulacağı sempozyum da yapılacak.

        TÜRKİYE’YE CİDDİ KATKI SUNACAKLAR

        Eurasia Airshow havacılık sektörünün her alanında ve İstanbul Yeni Havalimanı’nda (İHY) çok farklı içerikle bu sene ilki 20-23 Eylül’de gerçekleştirilecek Teknofest ise gençlerimizin teknolojiyle temasında ciddi roller üstlenecek. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali – Teknofest İstanbul, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın (T3 Vakfı) önderliğinde, ülkemizin önemli kurum ve şirketlerinin desteğiyle hayata geçecek ve İstanbul’un aynı zamanda farklı içerikli tek organizasyonu olacak. Bu iki organizasyonla Türkiye’nin havacılık ve teknoloji alanında ciddi sıçrama yapacağını hep beraber göreceğiz. Lütfen izlemeye devam edin...

        BOEİNG KATILIYOR AİRBUS YOK

        Türkiye’de bu sene birden fazla havacılık organizasyonu gerçekleşecek. Bu sebeple küresel havacılığın devleri hangisinin başarılı olacağını, ayakta kalacağını görmek istiyor. Boeing, Eurasia Airshow’da standıyla yer alacak, THY’nin iştiraki Turkish Cargo, filosunda yer alan Boeing 777 kargo uçağını sergilerken onlara Boeing Türkiye yetkilileri eşlik edecek. Avrupalı Airbus ise bu fuarda yer almıyor. Airbus yetkilileri, Antalya’ya gelememelerine gerekçe olarak ILA Berlin Airshow’u gösteriyor. Hatta bu sene yapılacak diğer organizasyonlara da Airbus’ın katılmayacağını öğrendim. Fakat bu fuarda da çeşitli şirket ve hava kuvvetleri filolarında yer alan Airbus’ın sivil ve askeri uçakları da sergilenecek.

        Diğer Yazılar