Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meğer herkes trafik yazısı okumak istiyormuş. Meğer herkes trafikte doğru, sadece ötekiler hatalıymış.

        Aylar sonra yazdığım trafik yazısı kendimi Fatih Altaylı gibi hissetmeme neden oldu, neyse ki sonra çabucak geçti.

        Bu mesaj trafiği arasında bir de kendimce önemli bir de keşif yaptım. Güzel insanımız içinde yazan ne olursa olsun, okuyup anlamaktan çok önce başkalarının o yazıdan ne anladığına bakıp, yazıya ilişkin tutumunu ona göre belirliyor.

        Bir yazıyı kendisinden önce, dünya görüşüne katılmadığı biri onaylamış ya da paylaşmışsa, o yazının kesin muhalifi oluyor.

        Direksiyon başında, çocukluğumda bizim Manisa’nın Saz Mahallesi’nde bile duymadığım yaratıcılıkta sövdüğüne bizzat şahit olduğum akademik kariyerli dostumdan “trafik adabı” yazıma tebrik mesajı geldi. Bağışlayın ama “Hadi len” diye cevap yazdım. Bir sonraki mesajında “Trafikteki öküzler adam olursa, benim de sövmeme gerek kalmaz. Üstelik yazını görmemiştim X gönderdi (X siyasi görüşü farklı ortak arkadaş) öyle okudum. Senin yazılarını o okuyorsa konusu ben olamam ki” diye yazdı. Sonuna bir de gülen surat eklemeyi unutmamıştı tabii.

        Şimdi bunu okuyup bu arkadaşa hak verecek pek çok okur olduğunu da biliyorum maalesef. Aslında bu bir matematik problemi: Herkesin “Benim insan gibi davranmam için önce senin insan gibi davranman gerekiyor” dediği bir toplumun sağlıklı olma ihtimali nedir?

        Bu probleme kafa yormak istemeyen herkes “sıfır” deyip geçecektir eminim. Şimdi buradan öğreten adamlık yapmak istemem ama, inattan ilk vazgeçen bu saçmalığın kazananı olacaktır.

        Gelelim EDS meselesine. İstanbul’da 2011’den bu yana bulunan ve kullanılmayan EDS yani elektronik denetim sistemi artık çalışıyormuş. Emniyet şeridini ihlal eden, kavşaklara boyalı alanı ihlal eden sürücülere ceza yağacakmış.

        Konuya ilişkin iki sorum var:

        Birincisi 7 yıldan bu yana kurulu olan sistem neden çalışmıyordu, şimdi ne değişti de çalıştırılmasına ve ceza yağdırmasına karar verildi?

        İkincisi ve daha önemlisi emniyet şeridi ihlallerini daha çok ne tip araçlar yapıyor ve bu araçların önünde, arkasında, sağında solunda, tepesinde dibinde mavili kırmızılı çakarlar var mı?

        Ara ara “Görevli araçlar dışında kimsenin çakar kullanmasına izin verilmeyecek, emniyet şeridi ihlaline kesinlikle izin verilmeyecek” gibi açıklamalar okuyoruz. Yani yetkililer “Emniyet şeridini yangına yetişmesi gereken itfaiye, hastaya ya da hastaneye yetişmesi gereken ambulans ve olaya yetişmesi gereken polis kullanabilir” diyor. Peki hayatın gerçeği bu mu?

        Özetle sade, sıradan, ölümlü, özel plakası olmayan şu partinin il, bu partinin ilçe başkanı berikini çooook önemli bir şahsiyetin bizzat kendisi, karısı, oğlu ya da kızı falan değilseniz emniyet şeridine girmeyin.

        EDS çalışmasa bile girmeyin, bırakın insanlık sizde kalsın. Problemleri çözmek için malum, önce insan olmak gerekiyor.

        Diğer Yazılar