Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzonspor tüm planlamayı Akyazı Stadyumu’na göre yaptığından Avni Aker’i kimsenin dikkate aldığı falan yok! Fakat unuttukları şu; lig devam ediyor. Tamam, kaç gündür Trabzon’da şiddetli yağmur yağıyor, sel felaketiyle boğuşuyor belediyeler ama en azından Atiker Konyaspor maçına Trabzonspor’un en kritik müsabakası olarak bakılmalıydı ve gerekli önlemler de alınmalıydı. Ama nerede... Her iki takım adına adeta patates tarlasına dönen bu zeminde bırakın futbol oynamayı, ayakta durmak bile inanın çok zordu. Buna karşın Yusuf’un son saniye golüyle söke söke üç puanı almak da harika bir işti. Tebrikler.

        Ersun Yanal’ın Trabzonspor’u üst üste seri mağlubiyetler aldığından Konya maçına çok dikkatli başladı. Defansıyla orta sahası birbirine çok yakın oynadı. İleride çift forvet gibi duran ama aslında Suk’a yandan destek veren Muhammet Demir’li taktik bana göre farkındalıktı. Ancak, Mehmet Ekici’nin sol açık gibi oynaması kafamızı karıştırmadı da değil. Konyaspor’a gelince; Aykut Kocaman, Trabzon’u ilk yarıda evet durdurdu ama ikinci yarıda rakibinin baskısına daha fazla dayanamayarak takımını defansa çekmesi en büyük yanlışı oldu ve pahalıya mal oldu.

        17 bin taraftarının cezalı olmasına rağmen, müsabakayı izlemeye gelen 5 bin civarındaki seyirci desteğini de arkasına alan Trabzonsporlu futbolcular ikinci yarı harikaydı ve müthiş mücadele etti. Rakibini sahasına hapsetti diyebiliriz. Maçın önüne geçen olaya gelince; kesinlikle hakem Serkan Çınar’dı. Verdiği hatalı kararlarla karşılaşmayı çığırından çıkarttı. Ersun Yanal’ı saha dışına göndermesi de ayrı bir skandaldı. Sonuç olarak, Trabzonspor üç hafta sonra kazanarak büyük moral buldu. Yeni kurulan bu takım için hep demiştim, ‘sabır lazım’ diye evet bu sabır artık meyvesini vermeye başladı. Duyurulur...

        Diğer Yazılar