Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir kere şunu söyleyelim; Trabzonspor, Galatasaray maçına harika başladı. İlk yarıda çok büyük bir hata yapmadıkları gibi rakibine de ciddi gol pozisyonu vermediler. Suskun golcü Suk’tan sonra N’Doye’yi tek forvet oynatma fikri de büyük yenilikti ve etkisi hemen ortaya çıktı. Mehmet Ekici başlangıçlı müthiş organize atak sonucunda da Bordo-Mavililer’in gol bulmaması zaten mümkün değildi ve öyle de oldu. N’Doye patentli gole şapka çıkartılması gerekiyor.

        Hep diyordum “Ersun Yanal’a güvenin, bu takıma sabredin, iyi oynuyor ama kazanamıyor” diye. Galatasaray maçına gelindiğinde, Ersun Yanal’ın gerçek Trabzonspor’u ortaya çıktı. Savaşan ve ne yaptığını bilen, mazisi büyük başarılarla dolu Fırtına ile dalga geçilmeyeceğini sanırım herkes İstanbul’da bir kez daha gördü. Maçtan önce ‘Bu takım fark yer’ diyenlere de en güzel cevap bu oldu.

        İlk yarıda Castillo, ikinci yarıda Bero’nun sakatlanıp oyundan çıkmaları takım dengesini bozmuş gibi gözükse de Trabzonspor, oyun disiplininden bu kez hiç kopmadı. Sadece, belli bölümlerde geriye yaslanmak zorunda kaldı. Galatasaray’ın pozisyon üretememesi de işte tam da bu noktada ortaya çıktı. Bruma kanatlardan tek başına getirdiği toplarla etkili olmaya çalışsa da öylesineydi. Kazandıkları frikik atışlarında da cılız kalan Sarı- Kırmızılılar geride kalan süreçte yorulunca adeta Trabzonspor’un ekmeğine yağ sürdüler.

        Oyunun sonlarına doğru topu oyunda tutamama hastalığı ortaya çıkan Trabzonspor’da iş kaleci Onur Kıvrak ve önündeki Durica’ya düştü. Durica ve Uğur Demirok öyle kritik hamleler yaptı ki tebrik etmek gerekiyor. Düşünün Onur, her ihtimale karşın boş topa bile atladı, gol yemeyeyim diye. Okay’dan da bahsetmek gerekiyor. Çok savaştı, hatasız oynadı. Takım olarak Trabzonspor iyi oynadı. Zeki Yavru ve Mustafa Akbaş’ı da unutmadık. Hem savunma da hem de hücuma çıktıklarında dört dörtlüktüler.

        Kısacası, Trabzonspor dün akşam maçı kazanmayı hak etti ve İstanbul’dan Türkiye’ye mesaj verdi: “Ben yıkılmadım, ayaktayım...” Ersun Yanal, Trabzonspor’u yeniden ayağa kaldırdı, hem Galatasaray’ı çökertti hem de Riekerink’i bitirdi. Bir de Trabzonspor takımıyla dalga geçenler acaba şimdi ne yapıyorlardır, doğrusu çok merak ediyorum. “Biz ayıp ettik” demişler midir?

        ERSUN YANAL BÜYÜK HOCA...

        Ersun Yanal ne yaptı etti, yine süper hocalığını gösterdi. Galatasaray gibi namağlup bir takımı kendi sahasında yenebilmeyi becermek zaten Yanal’ın işiydi ve bu anlamlı galibiyetiyle kötü gidişata ‘dur’ diyerek güven de tazelemiş oldu.

        ARTIK N’DOYE OYNASIN...

        Suk kiralık geldi Trabzonspor’a... Yönetim, bence sezon sonunu beklemesin, devre arasında gönderilebiliyorsa, gereğini yapsın. Galatasaray’ı İstanbul’da yıkan adam N’Doye de artık bundan sonra her maçta 11’de oynasın.

        Diğer Yazılar