Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzonspor, sağ bek Cavanda’nın Galatasaray’da stoper oynadığı maçı zaten kazanamasaydı ayıp olurdu. Tudor’un üçlü defans taktiğinde Cavanda en son oynayacak isimdi. Oyun başladığında bu tabloyu gören Ersun Yanal’ın ellerini ovuşturduğunu biz tribünden gördük. Sonrası; Fırtına’nın baskılı futbolu, coşan tribünler ve Yusuf Yazıcı’nın korner atışı sonrası N’Doye’un sihirlidokunuşu ve Trabzonspor’un golü...

        Golden önce Halis Özkahya’nın kritik kararını da gerçekten kutlamak lazım... Nasıl mı? Yusuf Yazıcı’nın korner ortasında Semih Kaya, Okay Yokuşlu’yu çekip yere düşürdü; bu net penaltıydı ama avantaja bıraktı. Devamında ise N’Doye golünü attı. Neyse, Ersun Yanal’ın Trabzonspor’u gün geçtikçe üzerine koyuyor, büyüyor ve gelişiyor. İlk yarıya bakıyorum da tel tel dökülüyordu Trabzonspor... Ancak devre arasında yapılan nokta atışı transferlerin ardından Trabzonspor şimdilerde rakiplerine kök söktürüyor. Arkadaşlar, Ersun Yanal’ın hakkını verelim artık...

        N’Doye’daki müthiş gelişimi de unutmadık. N’Doye’u çok eleştirdim ama müthiş geri dönüşünü tebrik ediyorum. Attığı gol akıl doluydu. G.Saray’a ilk yarıda da galibiyet golünü o atmıştı. Şimdi asıl konuya gelelim, Ersun Yanal faktörü burada yine ortaya çıkıyor. Rodallega’yı yedek kulübesine oturtması doğruydu. Yanal Hoca’nın maça göre yaptığı tercihlere hayran kaldığımı söylemeden geçemeyeceğim. G.Saray’a gelince, ne oynadıkları belli değil. Takımın yıldızları Bruma, Selçuk İnan, Sneijder ve Podolski’yi ara ki bulasın. Hal böyle olunca Trabzonspor’un kazanması kaçınılmazdı, öyle de oldu.

        İlk yarının bitimine saniyeler kala şutu direkte patlayan Yusuf Yazıcı, şansına küsmedi... 49’da gereğini yaptı. Fakat o gol tamamen Olcay’a aittir. Beş kişiyi oyundan düşüren pasına Yusuf’un bilardo dokunuşu yapması da genç oyuncunun yeteneğini gösterdi. Aferin Yusuf’a... 2017’de yenilgisi bulunmayan Trabzonspor’un başkanını, yönetim kurulunu, teknik direktörünü ve taraftarlarını canı gönülden kutluyorum. Bir de Medical Park’ta ilk büyük maçını G.Saray’a karşı oynayıp kazanan Trabzonspor bunu hak etti ve alnının teriyle 3 puanı aldı, nokta.

        Sonuç olarak Trabzonspor, ligin ilk yarısında İstanbul’da yendiği G.Saray’ı bu kez de Trabzon’da devirdi ve büyük bir işe imza attı. 65. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen bunu başarması da ayrı bir farklılıktı. Bir de bu galibiyet Trabzonspor’u artık ligin üçüncü sırasına taşıyabilir.

        Diğer Yazılar