Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzonspor, 20 yıldır İstanbul’da yenemediği Fenerbahçe’yi yine yenemedi ama yenilmedi de... Her şeye rağmen 50. Yılında şampiyon olabilir diyorum. Umutsuzluğa kapılmamak gerekir. Burak Yılmaz’ı tabii ki unutmadık, attığı 61’inci gol büyük anlam taşıyor. Demem şu, uzun lig maratonunda bu tür ekstra şeyler üretmeye devam edebilirseniz, ayrıntılar sizi şampiyon yapabilir. Ben bunu Trabzonspor’da dün akşam gördüm, hayırlısı.

        Trabzonspor maça fişek hızıyla başladı, tempo tuttu. Ersun Yanal’ın hep dediği ‘duran toplar maç kazandırır’ taktiği vardı sahada. Mas’ın taç atışından gelişen atakta Kucka ustaca bir vuruşla topu Burak’a gönderdi o da gereğini yaptı. Volkan sadece baktı. Şanssızlık eseri Burak sakatlanıp çıkınca doğal olarak Trabzonspor kontrollü oyuna geçti ve ilk yarının sonlarında da olan oldu. Alper Potuk yeteneğini konuşturdu, attığı beraberlik golü de olağanüstü güzeldi.

        Gelelim eksiklere... Trabzon’a transfer şart mıdır? Kesinlikle evet. Aksayan yönleri var mı? Var. Örneğin 10 numarası eksik. Orta sahada Kucka ve Okay’ın alternatifi ‘her an ben giderim’ diyen Onazi. Demek ki bu bölgeye de biri daha lazım. Transfer sezonunun kapanmasına kısa zaman kaldı. Mutlaka Ersun Yanal hocanın elinin güçlendirilmesi gerekiyor.

        Skor 1-1’ken Trabzon beraberlik skorunu koruma adına dengeli oynamaya devam etti. Aralara atılan paslarla Ndoye ile sonuca ulaşmak istendi ama becerikli değildi Senegalli. Ersan hoca bana göre Rodallega’yı Burak’ın yerine oyuna almalıydı. Trabzonspor durağan oynadığı sırada Yusuf Yazıcı-Olcay Şahan ikilisi sahneye çıktı. Olcay’ın takımını 2-1 öne geçirdiği gol süperdi. Müthiş vurdu, Volkan yine hata yaptı. Galibiyeti yakalayan Ersun hoca hemen ince dokunuş işlerine girdi ki doğruyu yaptı. Yusuf’un sarı kartı ilerleyen dakikalarda kırmızıya dönüşebilirdi. Onazi hamlesi dört dörtlük işti.

        Sonuç olarak Trabzon, F.Bah- çe’yi 20 yıl sonra İstanbul’da yine yenemedi ama 1 puan alarak demoralize olmaktan kurtuldu. Kazanabilirdi maçı ama olmadı. Yazık oldu.

        ************

        BERO'NUN FARKI

        Castillo, Bongonda ve Yusuf Erdoğan akrobatik oyuncular. Oysa Ersun hoca takım oyununu sever. Bakın dün Bero oynadı. Nedeni? Bero takımın askeri.

        ************

        KREDİSİ YOKMUŞ

        Birileri bu aralar Ersun Yanal’ın Trabzonspor’da kredisinin hiç olmadığını dillendirmeye başladı. Ben bu kişilere ‘Ersun hocayı çekemeyenler’ diyorum. O dedikoducular ne yapsa Yanal’ı yıpratamaz.

        Diğer Yazılar