Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzonspor 1-0 mağlup, Olcay Şahan eski takımı Beşiktaş’a attığı beraberlik golüne sevinmiyor! İki elini kaldırıp ‘Sakın yuhalamayın’ der gibiyken Siyah-Beyazlılar da büyük bir olgunluk örneği sergileyerek bu duruma anlayış gösteriyor. İşte size fair-play’lik hareketler. Bence Olcay sezonun en centilmen hareketini yaptığı için ödüle layık gösterilmelidir ve maçın da önüne geçmelidir.

        Maç bu güzellikte devam ederken, Olcay’ın pasını ceza sahası dışında elle kesen Pepe’ye sarı kart es geçildi. Fırat Aydınus Beşiktaş’ı inceden inceden okşamaya başladı! Örneğin Kucka’ya tekme atan Talisca’ya kart bile göstermedi. Burak’a verilen sarı da tamamen yıldırmaya yönelik hareketlerdi. Medel kart gördü ama 3 tehlikeli hareket yaptıktan sonra. Neyse...

        Olan Yusuf Yazıcı’ya oldu. Ersun Yanal şöyle düşündü... Beşiktaş maçı çok kritik, Sosa tecrübeli, 10 numara o olsun. Tamam da bu, bundan sonra ‘Yusuf artık 10 numara oynamayacak’ demekse çok yazık olacak Yusuf’a. Tam da form tutmuşken, tam da A Milli Takım’a yükselmişken. Peki bunları hak ediyor mu Yusuf? Asla...

        Ersun Yanal yine şaşırtan bir kadroyla Beşiktaş’ın karşısına çıktı. Mas ve Yusuf kulübeye oturtuldu. Stoper Hubocan sol bek oynadı. Çok pozisyon hatası yaptı. Ersun Hoca’nın Okay’ı stoper oynatma ısrarını bu durumda anlamış değilim. Talisca’nın attığı golde büyük hatası vardı. Mustafa Akbaş ve Uğur Demirok varken bu takıntı halen neden devam ediyor bunu hiç anlamış değilim.

        Beşiktaş’ta Oğuzhan, Atiba ve Quaresma’nın yokluğunda takım dengesinin bozulduğunu hep birlikte gördük. Bir de Şenol Güneş tribündeydi. Yani balans ayarları bozuktu. Orta sahada Tolgay-Medel ilk kez oynadılar, kötüydüler. Tam tersi Kucka-Onazi ikilisi daha verimliydi. Onazi çok koştu. O bölgeye hareketlilik getirdi. Burak Yılmaz iğneyle sahaya çıktığı için koşamaz haldeydi, bir de beslenemeyince çok etkisiz kaldı.

        Yanal Hoca bu kez çok doğru değişiklikler yaptı. Yusuf Yazıcı, Rodallega ve Castillo değişikliklerinden sonra Trabzonspor daha diri oynadı. Fabri müthiş kurtarışlara imza attı, takımını kurtaran isim oldu. Sonlara doğru Lens yüzde yüz golü kaçırdıktan sonra, akabinde dönen topu Yusuf’un ortasında Rodi’nin filelere göndermesi ve beraberlik golünün gelmesi büyük işti.

        **************

        MÜTHİŞ SON BÖLÜM

        Maçın son 10 dakikası çok heyecanlı geçti. Son saniyelerde Rodi’nin kaçırdığı mutlak gol Trabzon’u galibiyetten etti. Bir de Lens 3’üncü golü atsaydı şu an belki de Ersun Yanal’ın sonunu getirecekti. Hatırlatma: Abdülkadir, Messi gibi oynamaya devam ediyor.

        Diğer Yazılar